Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Indigové děti - křišťálové děti. Vzhůru k nové evoluci!

Indigové děti, které přicházejí na svět od druhé poloviny osmdesátých let a vykazují nový, neobvyklý souhrn psychologických znaků, představujících dosud nezdokumentovaný charakterový typ. Tento typ má pozoruhodně jedinečné rysy, které vyžadují změnu v jednání a výchově jak od rodičů, tak i učitelů s cílem poskytnout těmto dětem maximální podporu pro dosažení rovnováhy a souladu v životě a tím jim pomoci vyvarovat se možných frustrací. Odkazují Vás dále na tyto stránky: http://hledani.gnosis9.net/view.php?cisloclanku=2007060010 Použitá literatura: Lee Carrolla a Jan Toberové - The Indigo Children

Pár slov úvodem k problému

Setkala jsem se s několika lidmi, kterým se narodily hyperaktivní děti. Děti těžko zvládnutelné jak doma i ve škole. Některé z nich umí krásně malovat, druhé zase vynikají v matematice, ale jejich rodiče musí vynaložit mnoho času a peněz, aby takové dítě vychovávali spolu se specializovaným psychologem. Rodiče, kteří mají tento problém, zasluhují hlubokou úctu, protože v praxi se těžko mohou smířit s esoterickým výkladem, že jde o výjimečné osobnosti, které se narodily proto, aby pomohly k další evoluci lidstva.  Musí každý den tvrdě s dítětem bojovat, aby si osvojilo důležité návyky, nezapomínalo si pomůcky do školy, musí se s ním učit, aby obstálo ve škole, protože tyto děti se vyznačují nesoustředěností a neúctou k autoritám. Ironická poznámka na vrub esoterickému výkladu : Vzhledem k tomu, že mnoho rodičů nemá esoterické znalosti a schopnosti a tudíž nerozezná, zda jejích dítě má převahu modré barvy v auře, zda je zařaditelné mezi indigáčky a tudíž se z něho radovali, tak jsou tak nevděční za tento výsostný dar a skutečně neví, jak své dítě nejlépe uklidnit a vychovat, aby v životě obstálo a aniž by mu dávali doporučené léky, po kterých upadne do apatie.

Pokud tomu tak je, jak se tvrdí ...

Pak v každé generaci, aniž bychom k tomu poznatku museli používat esoterické znalosti, pomůcky a praktiky, se rodili výrazně odlišní lidé, někteří z nich měli velmi problematický život, i když přinesli na svět vynálezy a poznatky a posouvali lidstvo kupředu, někdy šťastně, někdy nešťastně. Museli zápasit s problémy své doby a často žili v bědných podmínkách.  Většinou je lidé ze svého společenství vyvrhovali a nebo pronásledovali. Byli totiž, na své podmínky, nepřizpůsobiví. A proto té teorii i indigových dětech, která zachází do mysteriózní podoby, nevěřím, protože v takových souvislostech se ani nechci pohybovat a nebo uvažovat. Ale chci vědět, ze seriózních a prokazatelných výzkumů, proč se najednou tento problém objevuje a co s ním, protože může mít fatální následky do budoucna, pokud je to tak, jak se tvrdí.

Deset atributů, které nejlépe vystihují tento nový druh dítěte:

  Přicházejí na svět s vědomím královské důstojnosti a často tak jednají.

  Uvědomují si, že "jsou hodny toho, že mohou být zde", a jsou překvapeny, že druzí tento jejich pocit nesdílejí.

  Vědomí vlastní hodnoty není pro ně velkým problémem. Často říkají rodičům, "kdo a odkud jsou".

  Mají potíže s autoritou (bez možnosti výměny názorů, diskuse či volby).

  Některé věci jednoduše nedělají, například čekání ve frontě je pro ně nesnesitelné.

  Jsou frustrovány systémy, jež jsou zaměřené rituálně a nevyžadují kreativní myšlení.

  Často nacházejí lepší způsoby, jak něco doma či ve škole udělat, takže vypadají jako "likvidátoři systému" (jsou v opozici vůči jakémukoli řádu).

  Na první pohled se chovají asociálně, i když jsou mezi sobě rovnými. Jestliže kolem sebe nemají nikoho podobného smýšlení, uzavírají se do sebe s pocitem, že jim nikdo nerozumí. Ze společenského hlediska je pro ně školní docházka neobyčejně obtížnou záležitostí.

  Nereagují na prostředky výchovy typu provinění a trest ("Počkej, až přijde táta domů a uvidí, cos udělal").

  Neostýchají se dát najevo své potřeby.

 

Magie, mystika, esoterika prostupují vědními obory?

Přiznávám, že jsem si prošla esoterickou literaturu, nahlédla do tajů tarotu a zhotovování horoskopů, že jsem četla Dějiny magie od Ephinase Leviho a mnoho dalších knih, včetně Paracelsa i předválečných autorů mystiky, ale vědoma si toho, že tyto poznatky, pocházející z pradávných dob, jak je lidé praktikovali, jsou neslučitelné s každodenním během života, a pokud se přikloním k tomu, že bych je i tak praktikovala, musím jim mnohem více obětovat než obdržím, zavrhla jsem tuto možnost a snažím se dívat na svět takovým způsobem, jakého jsem schopna na stupni svého vývoje. Rozvoj esoteriky v dnešní době mne opravdu uvádí do rozpaků, zvláště, pokud prolíná vědními obory.  Je to velký krok zpátky. Nečitelné neprokazatelné, neblaze působící na psychiku tím, že je to nejisté a pro mnoho lidí neuchopitelné. Neboť hovoří jazykem a symboly, které jsou buď zcela skryté a nebo dnes již neobjasnitelné. A nebo se chcete potácet mezi symbolikou Šalamounových klíčků a tajemnými rituály a doufat, že se vám tak zlepší život a zmírní utrpení? A zmírní se utrpení rodičů, které mají děti s převahou modré barvy v auře a přitom se často musí zříci mnohých vlastních možností jen proto, aby je dokázali donutit vykonávat naprosto běžné věci a do nekonečna s nimi diskutovat o tom, proč si musí nosit do školy ty a ty pomůcky? Proč se nesmí utrhovat na učitele a nosit domů špatné známky a poznámky? Myslím si, že vykládat tento obrovský problém z hlediska esoteriky, je pro ně nedostatečné, neuspokojivé a zneklidňující. Každý rodič, pokud je to normální rodič touží po tom, aby jeho dítě mělo dobré vyhlídky do své budoucnosti, aby si uvědomovalo své pravé potřeby a své povinnosti vůči druhým lidem, které v budoucnu k sobě připoutá.

A proto si myslím, že je třeba na tento problém nahlížet s nejvyšší seriózností a pokud je to porucha, tak ji zkoumat a nacházet šetrné prostředky, jak ji léčit.

Autor: Irena Aghová | sobota 4.9.2010 8:05 | karma článku: 18,40 | přečteno: 3579x
  • Další články autora

Irena Aghová

Sírachovec

Chtěla bych připomenout tuto biblickou knihu a též, že následující napomenutí platí dodnes jajo zdroj moudrosti

29.3.2023 v 14:48 | Karma: 10,50 | Přečteno: 116x | Diskuse

Irena Aghová

Senátní návrh cen za věrnost zachrání tisíce manželství.

Určitě se tím nesníží rozvodovost, Ale spíše konflikty v rodinách posílí.zamyslela jsem se nad otázkou, jak chápeme věrnost a kdy nastává nevěra.

11.11.2022 v 18:28 | Karma: 14,44 | Přečteno: 313x | Diskuse| Společnost

Irena Aghová

To bylo už tenkrát v Mezopotámii 1.Úvod.

Následující článek se bude dotýkat témat, která se týkají úvah o bytí a nesmrtelnosti i o právu, a v dějinách starověkých mezopotámských civilizacích a chtěla bych sdělit čtenářům, jen to, co starověké společnosti vyprodukovaly.

6.10.2022 v 15:29 | Karma: 14,56 | Přečteno: 271x | Diskuse| Společnost

Irena Aghová

O svědomí

Na svědomí jednoho člověka je možné ostře útočit nebo ho probouzet v přátelském rozhovoru. Záleží na tom, zda ti dva chtějí spolu vycházet do budoucna, nebo si nakrátko vyřídit účty.

19.8.2022 v 10:23 | Karma: 13,07 | Přečteno: 233x | Diskuse| Společnost

Irena Aghová

A zase máme další semestr za sebou.

Je mi líto , když studenti neuspějí u maturity a odcházejí ze školy s výhledem na nejistou budoucnost. Čeká je jen realita, do které spadnou nepřipravení a mládí je za nimi. Co na to ministr školství? Jde o budoucnost.

19.5.2022 v 6:09 | Karma: 15,02 | Přečteno: 337x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Podmínky míru musí určit Ukrajina, říká ministryně obrany Černochová

29. dubna 2024

Premium Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) o sbírce na munici pro Ukrajinu, komunikaci náčelníka...

Vědmy jdou do akce. Mladé dronařky tvrdě cvičí a chystají se na Rusy

29. dubna 2024

Premium Ukrajina (od zpravodajů iDNES.cz) Válka na Ukrajině je v nemalé míře válkou dronů a technologií. Ukrajina, ale i Rusko je vyvíjejí,...

Americkou Oklahomu a okolní státy zasáhla série tornád. Úřady hlásí čtyři mrtvé

28. dubna 2024  22:16

Nejméně čtyři mrtvé si vyžádala série tornád, která od sobotního večera zasáhla Oklahomu. Podle...

Nikdy nekončící hrozba. Finsko si zvyká na nový vztah s Ruskem

28. dubna 2024  20:49

Ozbrojení finští pohraničníci na běžkách střeží východní část země, nejnovější a nejdelší hranici...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...