Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Předpověď konce světa roku 2012 – část 3.

Jak jsem napsala zpočátku, esoterická literatura je určena určité, informované společnosti lidí. Exoterická literatura i sdělení této povahy je určena zájemcům, kteří se duchovními naukami zabývají. Nejsem stoupencem, v žádném případě, v pokusech lákat lidi na programy, spojené s  aktivitami, do kterých se zatahují učení, která mohou nepřipraveným a o to více dychtivým lidem škodit. Nyní píši o svém osobním názoru na problematiku konce světa 2012 a na literaturu, která se obecně točí i kolem  jiných témat, které lidi zajímají a které se dotýkají proroctví, poselství, apokalyptických líčení, magie, mystiky apod. Rozhodně tento můj názor nemusí nikdo se mnou sdílet, ale přesto ho vyslovím.

Není po čem dychtit

Na Internetu najdeme mnoho společností i jedinců, kteří se zabývají ekologií v jejích různých oborech. A v těchto souvislostech se objevují i esoterické nauky a alternativní obory, které vycházejí z prastarých zkušeností před námi existujících civilizací. Je to dobrá inspirace, jak zaměřit svou mysl a hledat v těch pramenech informace, které však, podle mého názoru, jsou tak kusé, že postavit z nich jednu jedinou publikaci by byl husarský kousek. Pravá esoterická literatura z dob starohebrejských, staroperských, staroegyptských a jiných zaniklých nebo asimilovaných národů, kteří pěstovali ve svých chrámech takovou vzdělanost a jen pro výlučnou kastu kněží, není přístupná. Ale existuje řada knih, kterou v devadesátých letech vydávalo nakladatelství Trigon, blahé paměti, která pojednávají o různých učeních, ale mají víceméně informativní charakter. Nicméně nezasvěceným jedincům může posloužit jako dobrý počátek k jejich dalšímu rozjímání, vedoucí k poznání určitých dějů, které se kdysi staly a byly takto zaznamenány na svitcích a pergamenech a mohou přes prizma těch informací zkoumat děje, které se v tomto čase a v tomto prostoru dějí kolem nás. Člověk může, když chce, věnovat studiu pramenů z prastarých dob pár let života, pokud se k nim dostane a jistě nebude toho času litovat. Může vstoupit i do takto zaměřené lóže a stát se zasvěceným. Proč ne? Ale rozhodně ničemu neposlouží prokládat současné vědecké snahy a výsledky tzv. esoterickou literaturou a nebo je zpochybňovat či obojí v kompilátu využívat k veřejným produkcím. A já mám za to, že právě zprávy o konci světa v roce 2012 byly zdařilou kombinací obou směrů, která dokázala vyděsit mnoho lidí.

Neokněžství

Než jsem přistoupila k těmto článkům, které nyní čtete, prostudovala jsem si hodně věcí, abych k tomuto názoru dospěla a je to můj soukromý pohled, kterému můžete kdokoliv oponovat. Konečně, když si opravdu důsledně, pokud to máte v úmyslu, pročtete, z jakých pramenů autoři knih a článků o konci světa v roce 2012 vycházejí, najdete odkazy na starodávné spisy, které zapadly v závějích času a někdo je zase oprášil a předložil veřejnosti. A pak, z různých států jezdili přednášející, kteří na toto téma a i jiná témata šířili nauky, které však jsou již propleteny moderními výzkumy a tím jsou pro lidi srozumitelnější a důvěryhodnější. Na přednášky chodí hodně lidí a mnoho věcí slyší poprvé, neboť se o taková témata nezajímali v dřívějších dobách, tak nemohou ani posoudit jejich kvalitu a hodnotu pro jejich osobní život. Mně osobně nikdo nepřesvědčil o tom, že konec světa nastane 21. prosince 2012, ale přesvědčil mne o tom, že celý problém má základ v ekologických směrech a jak se můžete sami přesvědčit, jsou spojeny s alternativní medicínou, s hlubinou psychologií, s určitými směry psychoanalýzy a jinými příbuznými prameny, které se sice někde objevují ve vědeckých pramenech v citacích, ale nejsou samotným poznáním pro lidstvo jako celek, aby se zapojilo do aktivit směřujících k záchraně planety apod.. Chce to něco více, než dohady. Ale z druhé strany je příjemné na takové přednášky chodit, vyslechnout přednášejícího, položit mu pár otázek a jak nevědomí jsme přišli, tak nevědomí odcházíme. Ale přesto nám zůstane v mysli něco zaseto. Věnujeme pozornost něčemu, co je pouze zástupným problémem tohoto kousku světa, v němž žijeme.  Je to stejné, jako každé náboženství, projevované určitou formou pro manipulaci lidí, která však nemusí být vždy negativní, ale je účelová. A k tomu slouží lidé, kteří formou přednášek a knih přinášejí informace podobné té, která pojednává o konci světa v roce 2012. Jestli nevěříte, vyhledejte si informace sami.

Vážím si života a proto pro něho žiji

Život je vzácný. Vzácný je i každý člověk, i když netuší, jaké ohromné bohatství v sobě nosí. I když zatím neví, proč tu je, za jakým účelem a kam směřuje. A tak hledá pro svůj život naplnění. Každý jiné a společně takto provádíme své aktivity ve prospěch nebo ke škodě lidstva. Ale naše činnosti jsou pomíjivé, snad trvale zde zůstávají naše činy a myšlenky. Proto je každého dne, který prožijeme v nejasných obavách a neustálé úzkosti o budoucnost blízkou či vzdálenou, škoda. A všichni, kdo v nás takové obavy vzbuzují, nás manipulují, pozitivně nebo negativně, záleží na směru, kam nás chtějí zavést. Ale máme také k dispozici nás individuální život, intimní život, v kterém můžeme prožívat sami sebe, v tichu a klidu, ve svém zázemí. A čím budeme více tišší, tím více napomůžeme obecnému pokoji lidí, který je čím dál vzácnější. Největší katastrofa, která nás zřejmě čeká je nárůst duševních nemocí, způsobených naším nerozumným životem, přemírou negativních zpráv a myšlenek, přemírou starostí a obav z toho, co bude a co by mohlo být, a tak se připravíme o jednu věc, kterou mohou mít jen lidé, žádný jiný tvor a která upevňuje naše duševní zdraví i duchovní růst a to je - pocit blaženosti.

Své pojednání končím tím, že nemohu říci, co bude 21.12. 2012, jestli budeme všichni transformováni do nových dimenzí nebo semleti přírodní katastrofou, zda budeme šťastní nebo nešťastní, živí nebo mrtví, zaměstnaní nebo nezaměstnaní, ale dozajista vím, že je opravdu nutné přehodnotit své postoje, vygruntovat mysl a napnout vůli k rozumnému životu. To je jediné, co můžeme pro sebe a pro druhé udělat. A to je strašně moc, mnoho lidí nebude vědět, kde začít.

 

Děkuji Vám za to, že jste si mé pojednání přečetli. Přeji Vám hodně zdraví a štěstí, spokojenosti a lásky.

Autor: Irena Aghová | pondělí 6.9.2010 17:39 | karma článku: 13,99 | přečteno: 1576x
  • Další články autora

Irena Aghová

Sírachovec

Chtěla bych připomenout tuto biblickou knihu a též, že následující napomenutí platí dodnes jajo zdroj moudrosti

29.3.2023 v 14:48 | Karma: 10,50 | Přečteno: 116x | Diskuse

Irena Aghová

Senátní návrh cen za věrnost zachrání tisíce manželství.

Určitě se tím nesníží rozvodovost, Ale spíše konflikty v rodinách posílí.zamyslela jsem se nad otázkou, jak chápeme věrnost a kdy nastává nevěra.

11.11.2022 v 18:28 | Karma: 14,44 | Přečteno: 313x | Diskuse| Společnost

Irena Aghová

To bylo už tenkrát v Mezopotámii 1.Úvod.

Následující článek se bude dotýkat témat, která se týkají úvah o bytí a nesmrtelnosti i o právu, a v dějinách starověkých mezopotámských civilizacích a chtěla bych sdělit čtenářům, jen to, co starověké společnosti vyprodukovaly.

6.10.2022 v 15:29 | Karma: 14,56 | Přečteno: 271x | Diskuse| Společnost

Irena Aghová

O svědomí

Na svědomí jednoho člověka je možné ostře útočit nebo ho probouzet v přátelském rozhovoru. Záleží na tom, zda ti dva chtějí spolu vycházet do budoucna, nebo si nakrátko vyřídit účty.

19.8.2022 v 10:23 | Karma: 13,07 | Přečteno: 233x | Diskuse| Společnost

Irena Aghová

A zase máme další semestr za sebou.

Je mi líto , když studenti neuspějí u maturity a odcházejí ze školy s výhledem na nejistou budoucnost. Čeká je jen realita, do které spadnou nepřipravení a mládí je za nimi. Co na to ministr školství? Jde o budoucnost.

19.5.2022 v 6:09 | Karma: 15,02 | Přečteno: 337x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...