Léčení
Žaludeční: Zázvor řeší bolesti břicha, menstruační křeče, ranní nevolnost, pálení žáhy. A to ve formě zázvorového čaje. Použijte 1500-2000 mg pro tento účel.
Trávení: malé množství čerstvého nebo sušeného zázvoru stimuluje trávicí systém. V případech gastritidy postačí špetka zázvorového prášku na krajíc chleba .
Bolavé klouby: Použijte zázvoru, aby pomohl uklidnit uklidnit bolesti svalů a kloubů. Přidejte pár lžic do teplé koupele. Nebo můžete si uvařit čaj se zázvorem.
Cholesterol: Nedávné studie prokázaly, že zázvor může pomoci udržet optimální hladinu cholesterolu.
Bolení v krku: Léčíme bolest v krku s tím, že kloktáme odvar ze zázvoru. A nebo sajeme kandovaný zázvor.
Zázvor má pikantní chuť citrusů a je to oblíbené koření.
Zázvor kandovaný v medu
1 kg medu medu - čím tmavší, tím lépe
1 kg vlašské ořechy - vyloupané a hrubě nasekané
4 lžičky zázvoru
Vař vaříme na nízkou teplotu a přidáme ořechy a zázvor. Až 45 minut mícháme za velmi nízké teploty.
Na velký talíř nalijeme máslo a na máslo nalijeme med se zázvorem a ořechy. Dáme do chladna ustát na několik hodin. Hmotu můžeme tvarovat mokrým nožem podle naší fantazie.
(Z bylinné medicíny Dian Dincin Buchman)
Z angličtiny přeložila Maura