Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Společnost: Přístupové cesty zla

Hodně přemýšlím o tom, jaký úzkostný stav lidé zažívají a zda to, pro co se trápí, je reálné a nebo navozený stav mysli všelijakými jinými vlivy, které vzbuzují existenční strach, ale jinak nic reálného za tím není. Udělejte si test, zda jste si podrželi schopnost cítit štěstí a blaženost. Vzpomeňte si na místa a okolnosti, kdy vás tento nanejvýš ozdravující pocit oblažil a jděte tam znovu. Snažte se najít ten zdroj té krásné a mocné síly a uvědomte si, zda jste stejně tak šťastní a blažení, jako tehdy před tím ... po nějaké době, kdy na vás doléhají iracionální pocity tíhy, strachu, bezmoci a pocitu citového otupění ...

První cesta - Zjednodušování procesů ve prospěch osobního prožívání života

Lidé si zjednodušují život na úkor přirozeného běhu věcí

Lidstvo až pozdě pochopilo, že si nelze jen tak něco zjednodušovat z pohodlnosti a opomíjet důležité věci jen proto, že se zdají složité ... a třeba to nějak vyjde. Ale všechno, co se týká našeho života stejně jako v přírodě, probíhá ve svých přirozených řádech, které je třeba pochopit, pokud v nich lidé chtějí úspěšně fungovat. A tím se nenabízí, že by to pochopení bylo jednoduché a člověk by něho nemusel vkládat své úsií a podrobit podmínkám vývoje myšlení, vnímání a vzetí na vědomí, že to nelze zatím jinou cestou vzít, než přes kořeny. A to znamená, utkat se s realitou, v které fungují procesy vytvářející možnosti k úspěšnosti, bohatství, lásce, blaženosti a osobního štěstí. Avšak jít proti větru není vždycky to, co nakonec zaručí kýžený výsledek, ale může přinést více a více problémů, neboť si dřív nebo později bude muset od začátku zopakovat to, co obešel se všemi důsledky, mezi kterými stojí ztracená šance na úpěsné zvládání konkrétní a neopakovatelné situace.

Druhá cesta - Uměle vytvořené programy  brzdí potřebné životní procesy

Nastavování umělých programů a dosahování různých cílů

Život není počítačová hra a jeho přirozený program je natolik sofistikovaný, že jej nelze uměle napodobit, ale jde jej nastavit jiným programem a vnutit ho za účelem ovládání určitých, specifických schopností v určitý, jistý prospěch, který však jde mimo jeho osobní dosah. Takový program, který fungoval od pradávna byla věštba a lidem ji zprostředkovávali osobnosti, s mimořádným postavením ve společnosti, věštci. Lidé si chodili dobrovolně do věštírny vyslechnout, co je čeká a nemine a jak se podle toho programu zařídit. Proč by něco tak chytrého, jak ovládat lidi všeho typu a druhu, bylo třeba opouštět? Jen je to nutné zdokonalit. Opustit pustá pouštní místa, staré symboly a sochy, samotného věštce a stvořit něco, po čem lidé automaticky sáhnou a vezmou na vědomí. A sláva, ono to funguje! Tak čarodějnice daly nebohému Mackbethovi program - budeš králem! Všichni, kdo příběh znají si snadno vybaví, jak jejich program bezvadně fungoval až do konce. Mackbeth šel za vidinou s pomocí své ženy, bez velkého přemýšlení, s tupostí a chamtivostí, až do svého trpkého konce. Jak jednoduché! To tam je lidské sebeprožívání, úcta a sebeúcta, mravnost, důstojnost a cesta k dosahování štěstí lidským přesvědčením, že mu štěstí náleží. Žádný věštec nebyl vinen za důsledky své věštby, protože všechna odpovědnost ležela na tom, jak věštbu pojal. V tisku, mediích a jiných lidem přístupných zdrojích je tolik předzvěstí a zvěstí, že by i Delfy bledly závistí. Jsou lidé, kteří si nechají řídit svůj život horoskopy na nejrůznější úrovni a uvažují nad nimi, jak se vyhnout nepříjemnostem, které jim věštba na dnešní den přinesla. A když si ráno u kafe přečtou svou většbu, mají na celý den vystaráno - hvězdy se postaraly o program, tak proč by si ho měl vymýšlet sami? Je mnoho lidí, kteří každé ráno hledají významy svých snů ve snářích a pomáhají si tak různými prostředky k "předurčenostem", kdy by jinak volili dle svého rozumu, vkusu a přání.

Jestli kdo touží po svobodě, blaženosti, radosti, po plně prožívané lásce, spokojenosti a zdraví mysli, těla a ducha, měl by rozeznávat cesty malých i velkých zel a svůj životní program si vytvářet tak, aby vám zbylo hodně času jen pro vás samotné a ten si můžete naplnit třeba tím, že budete pozorovat přírodu nebo si číst moudré a krásné knihy a meditovat na slovo štěstí a zdraví anebo na téma - co opravdu nechci z celé duše a celého srdce.        

Autor: Irena Aghová | pátek 20.1.2012 20:50 | karma článku: 23,43 | přečteno: 801x
  • Další články autora

Irena Aghová

Sírachovec

Chtěla bych připomenout tuto biblickou knihu a též, že následující napomenutí platí dodnes jajo zdroj moudrosti

29.3.2023 v 14:48 | Karma: 10,50 | Přečteno: 116x | Diskuse

Irena Aghová

Senátní návrh cen za věrnost zachrání tisíce manželství.

Určitě se tím nesníží rozvodovost, Ale spíše konflikty v rodinách posílí.zamyslela jsem se nad otázkou, jak chápeme věrnost a kdy nastává nevěra.

11.11.2022 v 18:28 | Karma: 14,44 | Přečteno: 313x | Diskuse| Společnost

Irena Aghová

To bylo už tenkrát v Mezopotámii 1.Úvod.

Následující článek se bude dotýkat témat, která se týkají úvah o bytí a nesmrtelnosti i o právu, a v dějinách starověkých mezopotámských civilizacích a chtěla bych sdělit čtenářům, jen to, co starověké společnosti vyprodukovaly.

6.10.2022 v 15:29 | Karma: 14,56 | Přečteno: 271x | Diskuse| Společnost

Irena Aghová

O svědomí

Na svědomí jednoho člověka je možné ostře útočit nebo ho probouzet v přátelském rozhovoru. Záleží na tom, zda ti dva chtějí spolu vycházet do budoucna, nebo si nakrátko vyřídit účty.

19.8.2022 v 10:23 | Karma: 13,07 | Přečteno: 233x | Diskuse| Společnost

Irena Aghová

A zase máme další semestr za sebou.

Je mi líto , když studenti neuspějí u maturity a odcházejí ze školy s výhledem na nejistou budoucnost. Čeká je jen realita, do které spadnou nepřipravení a mládí je za nimi. Co na to ministr školství? Jde o budoucnost.

19.5.2022 v 6:09 | Karma: 15,02 | Přečteno: 337x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...