Politika: To chce klid, pane senátore!

9. 04. 2012 9:14:02
Ráda čtu články. kteří píší naši páni senátoři z ČSSD. Včera jsem se od pana senátora Štěcha (ČSSD) dozvěděla, že Češi mají strach už po čtyřicítce ze stárnutí a nyní čtu od jiného pana senátora, MUDr. Koskuby (ČSSD), že se "v tom marasmu budeme plácat dál." Mám sice ráda muže ve věku, intelektuály s rozhledem, ale proč většinou malují čerty na zeď? Nemluvte o svých pocitech, ale o tom, zda je lid ochoten se v nějakém marasmu politické sféry patlat, a je to zcela na něm, kam až budou moci ve svých sporech politici dojít. Úpřimně řečeno, nikdo na to není ani zvědavý.

VV se neumí postavit sami za sebe

Podle mého názoru, když některý z politických subjektů ztratí důvěru voličů, ztratí i legimitu k rozhodování za ně a v jejich zájmu. Být dobrým politikem je umění a předpokládá nadání. Paní Klasnová, podle mého názoru, svými velmi slabými výpady v tisku znovu dokázala, že stále ještě neodhadla, komu nebo čemu čelí. Jsme občané demokratického státu a očekáváme, že námi zvolené strany z nás nebudou dělat hlupáky. Pan ministr Kalousek na adresu VV řekl to, co si myslí o politickém subjektu VV, odpověď paní Klasnové byla směřována k panu Kalouskovi. Ale pokud je mi známo, pan ministr Kalousek a místopředseda TOP 09 se nevyslovoval na adresu VV jako soukromá osoba (myslím, že by ho ani nenapadlo, být pouhým Miroslavem Kalouskem, vysedávat někde před kamerami anebo se s dohadovat s kdekým). Řekl, v postavení funkcionáře TOP 09, hodně vážné věci, nejen na adresu VV, ale možná i k dalšímu vývoji v zemi. Žádný z těch, kteří nyní vedou tuto zemi, nejsou pouze soukromými osobami, jenže si to někteří neuvědomují. A proto jejich výroky a výpady či názory nemají soukromou povahu, pokud jsou ventilovány na veřejnost a veřejnost je chápe jako vůli politického subjektu. A tak, podle mého názoru, soukromé antipatie politiků v koalici nemusí veřejnost vůbec zajímat a rozhodně je nikdo nebude spojovat s jejich politickou činností směřující ke správě státu a k občanům státu. Od paní Klasnové, jako místopředsedkyni Parlamentu ČR a současně i členky politického subjektu VV bych očekávala daleko zasvěcenější obhajobu činnosti strany VV. Stále nesmíme nikdo zapomínat, že v této straně jsou i poctiví lidé, kteří šli za určitým ideálem a chtějí stranu očistit a znovu nastartovat, očistit svou pověst a plnit program, pro který byli voliči zvoleni. Doufejme, že slova pana senátora Koskuby "o marasmu" se nevztahují na všechny členy, ale jen na ty, kteří ho skutečně způsobili. Zda voliči dovolí straně VV znovu vstoupit do české politiky, je jejich vůle a rozhodnutí, které by neměl nikdo jiný ovlivňovat, pokud chceme zachovat svobodnou soutěž politických subjektů ve volbách. To je jen teoreticky řečeno. Správně bylo řečeno, že tento subjekt byl zvolen a stal se členem koalice. Jiná otázka je, jak dalece škodí české politice a zemi.

Lidé v žádném marasmu nechtějí žít

Málokomu se líbí marasmus, který nyní v české politice existuje. A který hrozí dalším bujením. Musíme si uvědomit, že lidé, kteří v politice působí, jsou dnes a denně vystaveni velkým stresům a dávají průchod svým emocím na veřejnost, která to chápe jako výraz "veřejné činnosti". Veřejnost zajímají především výsledky práce lidí, které si zvolili ke správě země, než emoce a vášně. Ano, pan ministr Kalousek řekl, že se bude šetřit, pan premiér Nečas navrhuje dávno navržené, a to je sloučení ministerstev a zánik úřadů, které jsou ministerstvy zřízeny, konečně se dostali k jádru věci. Provoz našeho státu je velmi drahý. A zbytečně drahý. Nakládání s veřejnými prostředky je věc velmi závažná a měla by se více utáhnout nejen samotná pravidla, ale také zpřísnit tresty za plýtvání. Kdo jimi plýtvá nebo neplýtvá, nechť zjistí kontroly, které jsou uzákoněny a prochází státní správou. Stále více se ukazuje, jak je důležité, aby fungoval tzv. služební zákon a státní správa se zprofesionalizovala. Nikoliv privatizovala.

Takže, pane senátore, podle mého názoru, buď je politická vůle občany zvolených subjektů, aby dali celou věc s VV a poločasem rozpadu koalice do pořádku, což od nich občané očekávají, a utlumili tak už dlouhotrvající politickou krizi (na to je tam máme), anebo zvážili předčasné volby a občané očekávají, že se k tomu celá politická reprezentace postaví zodpovědně (nebude se nikde vysílat - já nebudu vládnout s tím nebo oním), protože tak byly všechny strany voleny vůlí občanů a strany si musí najít společnou řeč k prospěchu správy země a oprávněných zájmů a práv občanů. Žádný marasmus, ale pořádné úřadování a slušnost - to občané očekávají. Jinak hrozí nepokoje, které v době rozjetých reforem nadělají víc škody než užitku a zmaří se nejen spousta poctivé práce, ale také se promrhá důvěra v politiku vůbec, což sáhne na samé základy demokracie.

Autor: Irena Aghová | pondělí 9.4.2012 9:14 | karma článku: 25.46 | přečteno: 952x

Další články blogera

Irena Aghová

Sírachovec

Chtěla bych připomenout tuto biblickou knihu a též, že následující napomenutí platí dodnes jajo zdroj moudrosti

29.3.2023 v 14:48 | Karma článku: 9.83 | Přečteno: 116 | Diskuse

Irena Aghová

Senátní návrh cen za věrnost zachrání tisíce manželství.

Určitě se tím nesníží rozvodovost, Ale spíše konflikty v rodinách posílí.zamyslela jsem se nad otázkou, jak chápeme věrnost a kdy nastává nevěra.

11.11.2022 v 18:28 | Karma článku: 13.90 | Přečteno: 312 | Diskuse

Irena Aghová

To bylo už tenkrát v Mezopotámii 1.Úvod.

Následující článek se bude dotýkat témat, která se týkají úvah o bytí a nesmrtelnosti i o právu, a v dějinách starověkých mezopotámských civilizacích a chtěla bych sdělit čtenářům, jen to, co starověké společnosti vyprodukovaly.

6.10.2022 v 15:29 | Karma článku: 14.03 | Přečteno: 271 | Diskuse

Irena Aghová

O svědomí

Na svědomí jednoho člověka je možné ostře útočit nebo ho probouzet v přátelském rozhovoru. Záleží na tom, zda ti dva chtějí spolu vycházet do budoucna, nebo si nakrátko vyřídit účty.

19.8.2022 v 10:23 | Karma článku: 12.49 | Přečteno: 233 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 18 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 11.81 | Přečteno: 218 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 16.33 | Přečteno: 375 | Diskuse

Olča Vodová

zdánlivě zadarmo

(svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...,svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...)

27.3.2024 v 21:18 | Karma článku: 5.02 | Přečteno: 103 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak se pracovníci ve školství pomstili uličnímu výboru iFčil oslavujícímu Karlův úspěch

No, mám-li být upřímný, pomsta to byla hodně sladká. Však se taky hned ze všech stran slétly vosy a začaly si dávat do trumpety tak, že se div v té slaďounké šťávičce neutopily....

27.3.2024 v 10:51 | Karma článku: 30.88 | Přečteno: 570 | Diskuse

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...