Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Modleme se též za naši vlast.

Letošní volby silně zapůsobily na většinu občanů, a to rozhodně ne proto, že zrovna nevyhrála ta strana, kterou volili, ale z nečekaných reakcí médií se line též celá řada názorů na zdraví hlavy státu. 

Každý má podle naší Ústavy právo na vlastní názor, takže pro důstojnost našeho demokratického státu to respektujme, protože jsme  demokraté, uznáváme důstojnost každého člověka. Není třeba se chytat každého názoru, který je vyjádřen slovy na veřejnosti nebo prostřednictvím tisku. Názor, který je vynesen na veřejnost ukazuje na hodnoty, které ten člověk, který ho vyjadřuje vyznává a těmi jsou úcta k vlasti, k člověku a společensky vyznávané etiky, která hodnotí to důležité, co je dobře a co je špatně. Jenže nyní jde o něco jiného, zřejmě  se tu projevuje ještě výrazněji  než kdy jindy generační propast.

Volby nevyhrálo ANO, které nebylo jen soustředěno na starší generaci, jak se tvrdilo již dříve proto, že zvýšilo důchody jakoby si to naši rodiče, prarodiče nezasloužili, protože do důchodového fondu celý aktivní život odevzdávali státem určený příspěvek ze svých a často mizerných platů. Nevraživost způsobily i příplatky k důchodům, které byly odsouhlaseny sněmovnou, a i prezidentem republiky. Tedy řádnou ústavní cestou.

Chápu ovšem mladou generaci, která má též mnoho problémů a pokud nejsou podporováni svou rodinou a po letitých studiích těžko hledají práci, protože často nevyhoví požadavkům budoucího zaměstnavatele, který je třeba přijme a během zkušební doby propustí, než se stačili zaběhnout nebo ukázat mu své kvality, veškeré náklady na jeho vzdělávací proces jsou jakoby zbytečně vynaložené. V minulých dobách byly jako politický program přísliby pomoci mladým rodinám. Ano, v naší společnosti je mnoho problémů je to otázka odvahy se pustit do reforem, které jsou přirozenou součástí politiky státu a vyžadují si velké výdaje. Za Babišovy vlády byly pokusy o důchodovou reformu, která se projevila. Ale současné poltické subjekty, které ve volbách zvítězily, vlastně žádné podstatné reformy pro současné generace nepředložily a ani programy těchto reforem, které by byly veřejně známy. Místo toho se ukazuje hluboká propast mezi politickými stranami, které měly program svrhnout Babišovu vládu, a to nelze považovat za nějaký výrazný průlom k budování právního demokratického státu s milióny občanů. Politické subjekty nemohou existovat samy o sobě, ale jsou povinni vést po volbách tuto zemi jak v tuzemské, tak i v zahraniční politice. Jde tu o mnoho, protože je třeba dělat investiční pobídky a udržet současný průmysl pro vývoz. I v době COVIDU, který zbrzdil rozjetou hospodářskou politiku a různé iniciativy, které jsou též přínosem pro rozvoj společnosti a výchovu přicházející generace, kterým už nemůže stačit v roce tablet a chytrý mobil, ale potřebují řádné vzdělávání. Covidová rána zasáhla všechny země a oslabila je, jenže je třeba jít dál všemi silami.

Nyní víme z médií, že se bude zdražovat, víme o procentu inflace, pokud je to pravda. Nezávidím nové vládě, která nastoupí bez zkušeností, jak bude zvládat další problémy, protože denně stoupají další nakažení. Kolik nově narozených dětí ještě skončí třeba do konce roku v baby boxech? Mluvme o rodinné politice, do které spadá i péče o starší generaci. Takové články by měly vycházet ve veřejných mediích a takové veřejné debaty by měly probíhat a do nich by se měli zapojovat občanské iniciativy. Spekulace kolem zdraví pana prezidenta už přesahují zdravý rámec etiky. Pan prezident se uzdraví a vrátí se do práce, aby dokončil svůj mandát. Ano, modleme se za něho a též za naši zemi za budoucnost, která je už za dveřmi. Je tu mnoho témat, o kterých je záhodno přemýšlet a diskutovat, slušně a ve jménu demokracie.

       

Autor: Irena Aghová | úterý 12.10.2021 18:25 | karma článku: 19,82 | přečteno: 335x
  • Další články autora

Irena Aghová

Sírachovec

Chtěla bych připomenout tuto biblickou knihu a též, že následující napomenutí platí dodnes jajo zdroj moudrosti

29.3.2023 v 14:48 | Karma: 10,50 | Přečteno: 116x | Diskuse

Irena Aghová

Senátní návrh cen za věrnost zachrání tisíce manželství.

Určitě se tím nesníží rozvodovost, Ale spíše konflikty v rodinách posílí.zamyslela jsem se nad otázkou, jak chápeme věrnost a kdy nastává nevěra.

11.11.2022 v 18:28 | Karma: 14,44 | Přečteno: 313x | Diskuse| Společnost

Irena Aghová

To bylo už tenkrát v Mezopotámii 1.Úvod.

Následující článek se bude dotýkat témat, která se týkají úvah o bytí a nesmrtelnosti i o právu, a v dějinách starověkých mezopotámských civilizacích a chtěla bych sdělit čtenářům, jen to, co starověké společnosti vyprodukovaly.

6.10.2022 v 15:29 | Karma: 14,56 | Přečteno: 271x | Diskuse| Společnost

Irena Aghová

O svědomí

Na svědomí jednoho člověka je možné ostře útočit nebo ho probouzet v přátelském rozhovoru. Záleží na tom, zda ti dva chtějí spolu vycházet do budoucna, nebo si nakrátko vyřídit účty.

19.8.2022 v 10:23 | Karma: 13,07 | Přečteno: 233x | Diskuse| Společnost

Irena Aghová

A zase máme další semestr za sebou.

Je mi líto , když studenti neuspějí u maturity a odcházejí ze školy s výhledem na nejistou budoucnost. Čeká je jen realita, do které spadnou nepřipravení a mládí je za nimi. Co na to ministr školství? Jde o budoucnost.

19.5.2022 v 6:09 | Karma: 15,02 | Přečteno: 337x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Rusové v noci ničili ukrajinskou infrastrukturu, znovu útočili i na Charkov

27. dubna 2024  8:05

Sledujeme online Rusko v noci na sobotu zaútočilo na energetickou strukturu Ukrajiny. Ve třech oblastech poškodili...

V Česku přibývá nakažených malárií, nemoc si lidé vozí z dovolené

27. dubna 2024  7:29

Po útlumu v době covidu-19 opět roste počet Čechů, kteří se v zahraničí nakazili malárií. Loni jich...

Izrael zaslal Hamásu reakci na postoj k ukončení války, hnutí žádalo příměří

27. dubna 2024  7:07

Palestinské hnutí Hamás uvedlo, že v sobotu dostalo od Izraele oficiální odpověď, která se týká...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Rozstřel Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...