Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZK

Nomen O

22. 8. 2010 13:30
Jaká rodina.......

Moc smutný článek. Tím více je smutný, že se týká vlastních dětí. Špatnou výchovou, která začíná od narození dítěte. Rodiče dnešních batolat se budou divit jak z jejich dětí vyrostou jiní lidé. Na nápravu však už bývá pozdě.!!

0 0
možnosti
IM

Irena Maura

22. 8. 2010 13:42
Re: Jaká rodina.......

Máte pravdu. Myslím si, že pravidla výchovy dětí jsou dána tradicí a jestliže rodiče přistoupí k takové té free výchově, jako že se všechno může zkoušet a že peníze byly, jsou a budou, pak se nestačí divit. Bohužel, zažila jsem tolik zklamání a bolestí ze strany svých klientů, kteří chtěli dětem dát co nejvíce a ony si toho nepovažovaly, nechápaly to jako výraz lásky. Ale já bych tu novou generaci nezatracovala. Svět se mění a jejich hodnoty budou takové, jaký bude svět. Asi nyní prožíváme velký zlom. Aniž si to dobře uvědomujeme. Já to tak cítím. Děkuji. V

0 0
možnosti
ZK

SID09

22. 8. 2010 13:43
Re: Jaká rodina.......

Myslím, že je to trošku složitější. Někdy rodiče udělali co mohli, ale prostředí - zejména kamarádi ..... - dokázali roky vzorné péči a výchovy zcela vymazat. !! 

0 0
možnosti
IM

Irena Maura

22. 8. 2010 13:56
Re: Jaká rodina.......

Jsem nějak sama v sobě přesvědčená, že je to o brzdách, které by děti měly mít v sobě výchovou a také je to v úctě k rodině. Ale víte, jak jsou složité rodinné vztahy a kolik takových dětí se chová tak bezcitně proto, že bylo svědkem bezcitných poměrů u rodičů. Jsou to řetězové reakce, které si mnohdy málokdo uvědomuje, a na jejich konci stojí človíček, který si myslí, že je to tak prostě normální. Nemá zpětnou vazbu. Nakonec, když s takovým chlapcem nebo děvčetem mluvíte, nedokáže vysvětlit své jednání. Nejsem psycholog. A ve výchově dětí jsme všichni vlastně laici. Málokdo dokáže přiznat, že na některé povahy nestačí a jde se poradit s odborníkem.V

0 0
možnosti
ZK

SID09

22. 8. 2010 14:02
Re: Jaká rodina.......

Tkzv. odborník, je ten poslední, který vám může pomoct. Znám děti, které byly doře vychované, ale v 17 letech se najednou chtěli přizpůsobit okolí a chtěli být světovější, než jejich "přízemní" rodiče, kteří  ......... a pod vlivem kamaádů se dostali na šikmou plochu, ze které je už nikdo dolů nedostal ( natožpak nějací odborníci ).!!!!!! 

0 0
možnosti
IM

Irena Maura

22. 8. 2010 14:13
Re: Jaká rodina.......

Je tolik nástrah, které na děti číhají, že člověk nevychází ze strachu, aby se nedostaly do společnosti, která je přiměje brát drogy, hrát na automaty atd. Znám jeden případ, kdy syn vytáhl na svého otce pistoli, aby mu dal peníze na drogy. Ono jen stačí, když potkají na ulici nějakého provokatéra, který je pojištěn proti úrazu, vyvolá nějaký incident a rodiče se pak nestačí divit. Když je dítě nezletilé a přitom nevýdělečně činné a ještě k tomu trestně odpovědné, pak buď zaplatí škodu na zdraví rodiče a nebo po dovršení zletilosti bude takový jedinec splácet i s úroky svou hloupost.

0 0
možnosti
ZK

SID09

22. 8. 2010 14:26
Re: Jaká rodina.......

Tak s tou pistolí - to je už silný kafe. Můj syn by mi tereticky mohl rozbít hubu naprosto s přehledem - je o hlavu vyšší a přesto si nedovolí na mě vztáhnout ruku, natožpak pistoli. !!!!!!

0 0
možnosti
IM

Irena Maura

22. 8. 2010 14:42
Re: Jaká rodina.......

Mám také syna, mohutný chlap. Dospělý. Máme k sobě přátelský vztah. Snažíme se jeden druhého podporovat. Spíš, jak se mi svěřil, se obává, jak bude vychovávat jednou své děti. Zda ten model, v kterém vyrostl, bude platit na další generaci. Ujistila jsem ho, že ne. Tak nevím, jestli se stanu někdy babičkou :-):-):-)

0 0
možnosti
DB

/dev/null

22. 8. 2010 15:32
Re: Jaká rodina.......

Jaké pojištění proti úrazu? Pokud něco takového existuje, platí to pojišťovna, ne ten, kdo to způsobil. Navíc by se mu musela dokázat vina, což je u běžné rvačky nemožné.

0 0
možnosti
IM

Irena Maura

22. 8. 2010 15:42
Re: Jaká rodina.......

Vina byla dokázána. Ti chlapci byli odsouzeni. Byli odsouzeni k náhradě za újmu (otřes mozku u postiženého) a odpracovat si něco hodin. Já jsem to nepsala jen proto, abychom se podivovali nad tvrdým rozsudkem, chtěla jsem na to upozornit proto, že takové věci se nyní dějí snížením věku k trestní odpovědnosti a že třeba děti na to upozornit a mluvit o tom s nimi.

0 0
možnosti