Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jyr

2. 9. 2010 22:09
V 90tých jsem byl jediný nelékař v ČSR, který absolvoval

celý seminář Ajurvédy v Praze. Po pochopení, že se v "cizí cestě životem" nemůžu stát velmistrem jsem několik sešitů poznámek odložil spolu s meditací a mantrou a  pitím "žhavé vody".

Rakytník řešetlákový (tátovi lisuji šťávu), lípu srdčitou, aloi vera, ruj vlasatou nakládám do šligovice a nejen, že kudy teče tudy léčí, je to idobré.

K pití bylinných čajů jsem ještě nedospěl, ale neodříkám se ničeho.

0 0
možnosti

realateista

1. 9. 2010 10:13
Co jste tím chtěla říci?

Že se máme starat o své zdraví, snad víme všichni od dětství. Týká se to samozřejmě i přihlouplých "sportů" jako horolezectví, motorismus, parašutismus, rogalo  ap. (nemluvně o bungee-jampingu). 

Kdo je však skutečně nemocný, zaslouží si plnou péči bez nesmyslných poplatků. Peníze skutečně unikají jinde - např. za předražené léky, zdr. materiál, služby ap. Jde o mezilidskou a mezigenerační solidaritu, která je dnes uměle potlačována médii a povrchními umělci (Přemluv bábu).

Příklad: Mám 26 letého synovce úspěšného sportovce, který má každou chvíli nějaké zranění. Ten je samozřejmě pro zvýšení poplatků, protože když přijde k lékaři, je tam plno důchodců. Když mu řeknu, že on první tam nemá zaclánět (nemá dělat hlouposti), zatímco důchodci na ošetření mají plné právo, tváří se nechápavě.

Skutečně asi platí: Kdo neprožil, nepochopí.

0 0
možnosti

Irena Maura

1. 9. 2010 10:29
Re: Co jste tím chtěla říci?

Milá čtenářko, možná, že to nevnímáte, ale znám spoustu lidí, kteří nedodržují léčebný režim,jak by měli, a pak mají vážné problémy, kteří přecházejí chřipky a jiná nakažlivá  onemocnění a šíří je mezi zdravou populaci, kteří se nechávají, při vážném onemocnění, zlákat všelijakými mimoléčebnými procedurami, a pak si zdraví zhoršují. A současně mnoho lidí, kteří nedodržují životní režim, o kterém mají mnoho informací a pak se diví, jaké to má následky a že další léčba už nemusí vést k zdravení. Chybí gramotnost při zacházení z vlastním zdravím i přes to, že osvěta je ohromná a klade se důraz na prevenci. To jsem chtěla naznačit.R^ 

Také existují, na druhé straně,  kauzy zanedbání lékařské péče, které jsou téměř neřešitelné, i když by mohl postižený žádat kompenzaci, takže mi chybí prostor pro řešení těchto věcí.  

0 0
možnosti

mamut67

1. 9. 2010 8:08
Upřesnění

Pojišťovna VZP a.s. nepatří do systému veřejného zdravotního pojištění, je to komerční pojišťovna. Souvislost s veřejným zdravotním pojiš´těním má jen to, že je dceřinou společností VZP. 

0 0
možnosti

Irena Maura

1. 9. 2010 9:12
Re: Upřesnění

Díky za doplnění.R^

0 0
možnosti