Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PDFH

paveldf

12. 9. 2010 22:46
Ekonomická krize je jen důsledek krize ideálů

Jako dlouholetý depresista z vlastní zkušenosti vím, jak tato doba na slabší jedince působí. Nesmyslný socialismus nás nezlomil, až teprve teď jsme se zhroutili. Socialismus totiž přece jen měl nějakou myšlenku. Sice možná pomýlenou nebo nesprávně uchopenou, ale i nesmysl budovaný systematicky je bohužel asi více funkční než totální chaos a destrukce.

Ano, naší civilizaci naprosto chybí smysl a cíl. Proto se hledají cíle sekundární, jako je válka s terorismem. Boha jsme zavrhli, stali se hříčkou náhody. Naše vláda nyní povýšila peníze (a jejich úspory) nad všechno, za chvíli se budeme k penězům modlit. Dřív jsme aspoň létali na Měsíc, chtěli letět na Mars. Taky zatím spíš k ničemu, ale byl to pojmenovatelný a dosažitelný relativně ušlechtilý cíl.

Dnes myslíme jen na peníze, sex a plné břicho.

Co je to proti víře, naději a lásce?

0 0
možnosti
IM

Irena Maura

12. 9. 2010 23:30
Re: Ekonomická krize je jen důsledek krize ideálů

Děkuji za názor, který jistě sdílí mnoho lidí. V

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

12. 9. 2010 20:58
Souhlasím, že lidem budou hrozit

čím dál tím víc psychické problémy. Je to zapříčiněno mnoha vlivy. Jedním z nich je , že ventilace vnitřního napětí není in a tak celá řada lidí v sobě napětí tlumí, další je, že jsou potlačovány přirozené šablony chování. Lidé touží po tom, aby zločiny byly tvrdě trestány a naopak vidí, že pro vrahy se nestaví šibenice, jsou propouštěni pro nedostatek důkazů, zloději se poctivím smějí z pater Southforků. Lidé v sobě musí potlačovat přirozenou xenofobii. I zvěř vyhání ze svých teritorií přivandrovalce, uklovává bílé vrány. Je nám vštěpováno, že přirozená lenost je něco nepatřičného, za co je třeba se stydět. V přírodě je pracovitost vzácná, snad vlastní jen včelám a mravencům. Ostatní tvorové se hýbají jen když shání něco k snědku a pak si zase lehnou.

0 0
možnosti
IM

Irena Maura

12. 9. 2010 23:31
Re: Souhlasím, že lidem budou hrozit

Záleží na každém.R^

0 0
možnosti
JL

jyr

12. 9. 2010 19:16
Diskuse

k PPPC stále není přístupná.

Co k tomuhle dodat. Vidíte snad světlo na konci tunelu ?

Kdybych povolil a přistoupil na pořízení si dítěte před 3-4 roky (dvě dospělé už mám), žil bych dál s mladou MUDr.Bc., byl muž na mateřské dovolené, sex pravidelný.

0 0
možnosti
JL

jyr

12. 9. 2010 17:22
Sanové jsou právě na čt2.

Diskuse PPPC není pořád přístupná.

Já zapomněl, Vy nemáte přístroj.

0 0
možnosti