Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

jyr

20. 9. 2010 16:30
Taky miluju V + S

Epos o Gilgamešovi, knihy Jiřího Jobánka, Mary Renault, Jean M. Auel, Zamarovský, Kipling, ........T. Pratchett, Tolkien, ..... H. Potter, .........

Jen ty mé vidiny po milování jsem tam nenašel...............

Je rozníl mezi vírou a náboženstvím ? Z mé strany určitě ano. Věřím, že duch musí zvítězit nad hmotou............proto jsem dal duši DEBILU i PC

0 0
možnosti
IM

Irena Maura

21. 9. 2010 1:56
Re: Taky miluju V + S

Jsou to jen lidská poznání,. která mohou být mylná. Kdo ví ...V

0 0
možnosti

Škubi

20. 9. 2010 10:55
S. Freud

nikdy o mytologii nemluvil. Ve své knize Výklad snů (r. 1900) tvrdí, že sny jsou "královskou cestou k porozumění nevědomým procesům mysli". Věřil, že sny souvisí s přáními, myšlenkami nebo potřebami, které jedinec shledává nepřijatelnými - tak je vytěsní do nevědomí a ony se ve formě "zcenzurovaných" snů dostanou do vědomí... Toť psychologie... (Psychologie, Rita L. Atkinson, Portál 2003)

(profi deformace ;-))

0 0
možnosti
IM

Irena Maura

20. 9. 2010 12:33
Re: S. Freud

Možná, že jste přehlédl a je to má chyba, že jsem to neuvedla, že tento článek se táký výzkumu z oboru religionistiky. Tedy, dotýká se i oboru psychologie a hlubinné psychologie. V mém článku není Freud citován, ale pouze je zmíněn v soulsvislosti s výzkumem snů. Děkuji.

0 0
možnosti
MK

al325

20. 9. 2010 10:27
vidím to kapánek jinak

Uvěřil jsem příběhu o izrealského národé popsaném ve Starém zákoně. podle mého je PRAVDIVÝ. Uvěřil jsem příběhům popisovaným v Novém zákoně, že se opravdu staly. Proč? Je to stejné, jako když vám někdo řekne, že se ona věc stala. Máte to z více stran, porovnáte svědectví a pak z toho uděláte závěr. Bu'd tomu uvěříte nebo ne. Tohle je to, čemu vy říkáte náboženství.   

0 0
možnosti