Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FH

Bouše

9. 11. 2010 13:01
Osobně si myslím, že žádný tyran se neprojeví

v celé "kráse" okamžitě. Je na ženě, aby včas rozpoznala, s kým má tu čest a patřičně zareagovala. Například aby po první facce od partnera sbalila kufry. Když to neudělá hned, neudělá to už možná nikdy. U psychického týrání to asi bude o dost složitější.  

0 0
možnosti
IM

Irena Maura

9. 11. 2010 13:43
Re: Osobně si myslím, že žádný tyran se neprojeví

Víte, některé ženy, které byly přítomné v dětství a mládí podobnému chování u jejich rodičů nerozpoznají, že to není normální. Musí mít vědomí toho, pokud na ni partner zaútočí, tak je to konec všemu. A že to nepřejde. Psychické týrání má tolik podob, že by to chtělo hodně rozebírat. Od žárlivosti počínaje k různým "trestům", které berou lidé jako "normální" projev vztahů. Odpírání nejrůznějších věcí, citové vydírání, což je vůbec nejhorší útok na lidskou psychiku a pak znemožňování partnera různými postranními pomluvami, lhaním. Psychickým týráním jsou "oblažováni" také muži. Prostě, tyhle všechny věci nemají nic společného s láskou, s normálním soužitím, s partnerskými vztahy. Je třeba nastavit otázku, co je normální soužití, co je láska, co je partnerství a manželství a to ostatní porovnat. A pak se v tom individuálně probírat. Asi tak. Ale dokud je člověk sám sebou, měl by o tom přemýšlet. Když do toho zapadne, velmi těžko hledá cestu ven.

0 0
možnosti
FH

Bouše

9. 11. 2010 13:57
Re: Osobně si myslím, že žádný tyran se neprojeví

Tak ona ta zkušenost z dětství by měla spíš fungovat jako negativní příklad, který by měl napomoci k výběru správného partnera. Ale většinou to je asi tak jak říkáte.

0 0
možnosti
IM

Irena Maura

9. 11. 2010 14:10
Re: Osobně si myslím, že žádný tyran se neprojeví

Mám tu zkušenost s lidmi, kteří se mi svěřili. A čím víc majetku, tím horší poměry a vztahy, myslím v dřívějších dobách. Možná, že jsme si to nikdy neuvědomovali, že jsme to brali jako příběh, ale zřejmě to tyranizování má dlouhé kořeny, jen teď se o tom mluví s novým postavením mužů a žen.

0 0
možnosti
L

lesicatko

9. 11. 2010 14:53
Re: Osobně si myslím, že žádný tyran se neprojeví

Neviem prečo  prehaňate s tvrdením, že keď raz partner zautočí, tak je všetkému koniec. Veď Vás  vyvracajú realne príbehy, ktoré sa dokazateĺne stali, kedy už bol útok, ale prešlo to, bolo týranie, ale prešlo, samé od seba  -je to zriedkavé, ale existuje to. Napr Vladimír Schwandtner u nás - cca 20 rokov bol  ťažkým  alkoholikom x krat na liečení, trpela jeho žena, rodina, ubližoval im - ale predsa len sa jedného dňa sám spamätal, prestal piť a začal pomáhať deťom , ktoré sa dostali do drogových a alkoholových zavislosti, ma s tým obrovské úspechy ,dostal takto zo závislosti niekoĺko sto detí...pretože presne vie, čo tá zavislosť s človekom robí.Nejde o to, že je to zriedkavé, ale že Vy to apriori vylučujete. Jeho žena mala viac rozumu. http://www.dia.sk/index.php?option=com_content&view=article&id=11:vladimir-schwandtner-mam-vye-sto-deti&catid=2&Itemid=3

0 0
možnosti