Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jyyy

13. 11. 2010 22:52
Kecám, koupil jsem dvoukg kachničku a hledal jsem,

jak jsem jí dělal plněnou jablky a mandarinkami na medu se sojovou omáčkou a česnekem a zázvorem a bílím vínem a našel. Stejně se receptu nikdy nedržím, je to jen ispirace ke konečnému lahůdkovému dílu. Už zase skoro vždycky.

0 0
možnosti

jyyy

13. 11. 2010 21:59
Pan Casanova něčími ústy právě řekl že každá láska je pravá.

Já malinký Český vykecávající díry do hlav jsem každé říkal (láska) dívka na celý život.

0 0
možnosti

Irena Maura

13. 11. 2010 22:10
Re: Pan Casanova něčími ústy právě řekl že každá láska je pravá.

! Vy jste manipuli ;-D

0 0
možnosti

jyyy

13. 11. 2010 13:46
Vy jste to pozitivní (kvádr na nevodu). Ne, že stačíte, ale

jste tam, kde máte být.

Nekamenujte proroky neb oni jsou jak ptáci kdo po nich hodí kamenem k tomu se nenavrací. ??

Jednou jsme se s manželkou trošičku ztratili v nějakém Polském městě. Ptal jsem se staré cikánky nějakou mě zcela neznámou řečí na cestu. Poradila a za malý penízek mě donutila nechat si hádat z ruky. Nevím co říkala, ale mám pocit, že se něco z toho po létech splnilo. Nic moc dobrého.

0 0
možnosti

Irena Maura

13. 11. 2010 14:05
Re: Vy jste to pozitivní (kvádr na nevodu). Ne, že stačíte, ale

V co člověk uvěří, to se mu naplní. V dobrém nebo ve zlém. Manipulovat s lidmi je největší špatnost, pokud ke v nich probouzen strach, hrůza a nejistota. Ale také se dají manipulovat pozitivně k tomu, aby z nich opadl stres, našli svou harmonii, lásku a sami sebe tam, kde skutečně přebývají ...

0 0
možnosti

petrhajek.blog.idnes.cz

13. 11. 2010 10:47
hezký článek, karma

ale jinak je to boj s větrnými mlýny - lidi se chtějí bát. Zaručené proroctví konce světa jsou minimálně od r. 1000. Ale třeba se to hodí i politikům: vystrašení lidé se snáze ovládají. jen se podívejte na volební kampaně.

Ohledně 2012: Myaum došel kalendář. A? Vždyť my máme gregoriánský, tak co? A kdyby - jestli je konec 2012 koncem nějakého megacyklu, tak to znamená jediné: pokračovat se má znovu od začátku (jako když se přetáčí kolečko na tachometru - po 9 se nerozbije auto, ale naskočí zas 0... a číslo vedle se zvedne o 1).

Katastrofy: byly vždy, jen se o nich tak nevědělo.

A 3. sv. válka: kolem roku 2050, ale s tím, že civilisty zasáhne minimálně, bude levnější, účinnější a už technicky možné cílit přesně na vojenské cíle. To ovšem není věštba, ale geopolitická prognóza  (kniha G.Fridmana "Příštích sto let" - zajímavé minimálně porto, že autor prognózy zdůvodňuje, opírá o historii, dává zajímavý kontext...a netvrdí, že je to určitě pravda :-) )

0 0
možnosti

Irena Maura

13. 11. 2010 11:07
Re: hezký článek, karma

Děkuji za příspěvek, moc se mi líbí, co jste k článku řekla. Víte, já jsem smutná z toho, že se zneužívají staré spisy, že se vůbec hermetická literatura dostala do tak široké veřejnosti do rukou a tak se s ní může manipulovat. Lidé tomu vesměs nerozumí, ale dokážou vykládat co je napadne a co se chytne.Předpovědi s koncem světa souvisí s vnímáním času cyklického v jedné civilizaci a lineárního v jiné civilizaci.A já vůbec jsem proti tomu, aby se udržovalo nějaké čarodějnictví v naší moderní době. Aby se obchodovalo s Taroty, věštbami a jinými věcmi. Dříve byli na to specialisté, nikdo ne neznal je někteří, Dnes to dělá kde kdo a lidi se řídí podle horoskopů a výkladu s karet. Povězte, chtěl byste manželku, která žije podle věštby? Jinak vám děkuji a mějte hezký den. V

0 0
možnosti

starej pardal

13. 11. 2010 8:02
krasne

R^

0 0
možnosti

Irena Maura

13. 11. 2010 9:50
Re: krasne

V

0 0
možnosti