Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jarinka

14. 12. 2010 18:06
Dobrý článek

a nebudu už nic dodávat, byl by to stejný příspěvek jako napsal Naivní volič. R^

0 0
možnosti
C

culka

14. 12. 2010 13:41
Dnes si každý bere do úst

"nutnou revoluci" v přístupu k jídlu, móda pomalého vaření postupuje společností pomalu, ale jistě, a naše rodinná jednotka je připravena. V jednom skvělém obchůdku jsem si vybavila kuchyň několika různými mlýnky, mám lis na těstoviny a podobná stará udělátka. Netroufla bych si pustit své malé děti k mixéru. Ale točit kličkou je celkem bezpečné a ony si to tak užívají....

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

14. 12. 2010 13:55
Re: Dnes si každý bere do úst

Ta revoluce přístupu k jídlu vychází z jednoznačných závěrů lékařů z mnohých zemí světa - tělo není stroj a jídlo není pouze konzumní záležitost. Protože jsem měla problémy s trávicím traktem, začala jsem si vyhledávat informace i na zahraničních portálech a našla jsem rozsáhlý a stále trvající výzkum hodnoty potravin, lidí, kteří až jedlíci, trpí podvýživou, a nemocemi s podvýživy, nehledě na rakoviny střev, žaludku, jater, slinivky apod. Na svém blogu (soukromý) + 50 budu tyto výzkumy a závěry z nich postupně zveřejňovat, protože jsem si udělala i překlady pro mé čtenáře.Co se týče náčiní k vaření, používám ruční. Pokud je v pořádku, udělá své dílo. Těsto zásadně mísím ručně, abych ho nepřetáhla, krémy do dortů, přesně podle předpisu. Snažím se vařit zdravě (což neznamená vždycky redukční dietu), ale sama se snažím držet osvědčených pravidel pro výživu i redukci. Díky za příspěvek.

0 0
možnosti
OS

Naivní volič

14. 12. 2010 12:59
U nás to bylo také tak.

Vztah k věcem, šetření a skromnost jsou hlavně výrazem vztahu lidí k práci. Nebývalo tak snadné přijít k majetku bezpracně a slušný člověk, aby si mohl něco koupit, musel poctivě a usilovně pracovat. Znal tedy cenu lidské práce a hodnotu peněz, dovedl si jich vážit. Jestliže soustružník za jednu obrobenou součástku dostal 20 haléřů a chleba stál 9 korun, musel opracovat 45 součástek a odpracovat alespoň půl hodiny. Vzal-li potom takový člověk do ruky chléb, neviděl jen 9 korun, ale také půl hodiny vlastní práce. Dnešní mnohdy odcizení se člověka od konkrétní práce, kde se ztrácí přímý kontakt s výsledkem vynaložené práce, kdy několikeré důmyslné a chytré kliknutí na PC může přinést celé jmění, pochybné obchody na hranici zákonnosti, všelijaké podvody, kšefty apod., může u takových lidí vytvářet dojem, že vše je snadné a nemá žádnou hodnotu, že i jiní takto vydělávají. Potom slyšíme jejich slova: na co si lidé pořád stěžují, všeho je dost, stačí nebýt líný a můžete si koupit všechno.

0 0
možnosti
L

Lanai

14. 12. 2010 13:05
Re: U nás to bylo také tak.

pravdivéR^

0 0
možnosti
MK

Kousavka

14. 12. 2010 12:34
To je všechno krásný

To je všechno krásný. Taky máme doma řadu starých věcí. Vyhodím, co doslouží. Ale: staré věci odcházejí, aniž je používáme. Na co mi bude sice nádherný ubrus, ale tak zteřelý, že se ho budu bát vyprat, aby se mi v ruce nerozpadnul? I my jsme měli doma bory z doby císaře pána. Spálili jsme je, stejně jako kopřivové kabáty ze 2. světové války. Důvod: kdo by to dneska nosil? Bylo to neforemné a těžké. Jesti se vám po podobných věcech stýská, můžu vám je lidně dát. Já si radši obleču lehkou fleecovou bundu, která je i teplejší než starý válečný kopřivák. A že to naše děti nechtějí? Vy se jim divíte? Svět jde dopředu, nevrací se k husitům. Kdo se tam chce vracet, může se občas podívat do skanzenu. Já jsem naopak ráda, že ve skanzenu nebydlím.

0 0
možnosti
MK

Kousavka

14. 12. 2010 12:35
Re: To je všechno krásný

Ne bory, ale boty.

0 0
možnosti
PL

Karotak

14. 12. 2010 12:19
článek

se mi líbil, jen upozorním na malou chybku ... "mlýnek na lávu" asi je myšlen mlýnek na kávu ;-)

0 0
možnosti