Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

Marek N

8. 2. 2011 8:30
Cesta životem

Je smutné, když mladí lidé sejdou na scestí. Je smutné vidět děti, kterým jsme dali vše, trpět. Ale opravdu jsme jim dali vše? Dali jsme jim majetek, peníze, vzdělání, ale jak je to se správnými životními hodnotami? Ty totiž nelze předat jen ústně, ale především vlastním příkladem. Děti jsou velmi vnímavé a jestliže vidí, že něco jiného říkáme a jinak se chováme pak si vezmou příklad a chovají se stejně pokrytecky. Nejsou tedy jen děti obrazem našeho vlastního já obohacené o možnosti "svobody" dnešní doby? Vždyť pokud s láskou vychováváme naše děti, věnujeme se jim každý den, je to víc než peníze a majetek, který bychom jim mohli dát, kdybychom se honili za penězi. Vždyť náš život není zajištěn ani penězi, ani majetkem, ale především tím co je v nás.

Jsem věřící člověk a věřím, že jedině život v pravdě nás může zachránit od pastí dnešní doby. A proto tím více se musíme modlit i s dětmi, předávat jim víru a pravé životní hodnoty svými slovy i svými skutky.

0 0
možnosti
SS

sovjetskij sjekundomjer

8. 2. 2011 8:39
Re: Cesta životem

;-DRv

Nechci nijak shazovat vaši víru a hodnoty, ale píšete-li, že je nutné modlit se s dětmi a předávat jim víru, koledujete si o pořádný průšvih. To nejlepší co můžete pro své potomky udělat je vychovávat je v duchu mravnosti,  řádu, lásky  atd.. třeba je i nepřímo vést k nějakému poznání. Ale rozhodně jim nevštěpovat víru již od mala.

Budou-li chtít, najdou si k ní cestu sami. Podobně jako vy, uvažovali jistě i rodiče zmínění článku, opakuje se tam pořád totéž - "byl hodný, dali jsme mu všechno, vedli jsme jej k tomu a tomu, musel klečet na hrachu ;-D," a proto to dopadlo, jak dopadlo.

Cesta do pekel bývá vždy dlážděná dobrými úmysly.

0 0
možnosti
MP

Martin V2

8. 2. 2011 8:27
Souhlas

Již ve strém Římě se hlásalo, jak upadá nastupující generace a nikdo neuznává rodinné hodnoty a měli pravdu!R^

0 0
možnosti