Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

petrph

24. 2. 2011 9:04
máte sice pravdu

Ale tady je právě otázka zda toto naše školy opravdu člověka učí, a nebo ho od toho naopak  odrazují. Zda se už v té škole může student zaměřit na to podstatné, vyfiltrovat  ty podstatné informace,pochopit jejich problematiku, a třeba pak o nich, při zkoušce na odborné výši diskutovat s profesorem. Což by sice bylo ideální.

Já spíše vidím studenta,který má třeba na střední škole bratru 12-15 předmětů, v každém se musí pasivně našprtat určité kvantum látky, z nichž pak na pokyn učitele musí vybranou pasáž zpaměti odříkat. není zde mnoho místa,aby si sám určoval co je pro něj podstatné-podstatné je to co chce učitel právě odříkat.

Že tomu tak  skutečně je ukázaly nedávné mezinárodní srovnávací testy v chápání přečteného textu.Ty nedokazují, že by snad naše děti byly hloupější,ale že to od nich škola nevyžaduje a neučí je to.

Je pak jasné,že náš současný  způsob učení je jim v dospělosti na nic. Pokud bychom chtěli aby toto lidé po škole dokázali,museli bychom zcela změnit systém školství

0 0
možnosti

Maura Irena

24. 2. 2011 15:24
Re: máte sice pravdu

A myslíte, že je to jen na škole a nebo také na iniciativě studenta, aby se učil, studoval mimo školu? kolik hodin věnuje svému studiu?

0 0
možnosti