Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jupp

26. 11. 2011 1:50
Krampampule je to zkomolenino z německého Krambamboli

Jsem asi Korintenkacker, ale uvedené pojmenování i recept není zcela správně. Krambambuli / krampampuli je punčový nápoj do chladna a mrazu a s efektní přípravou. Dnes spíše znám jako "Feuerzangenbowle".

4 lahve suchého červeného vína, nejlépe merlot,

0,3 - 0,4 l 54% rumu (slabší nehoří, silnější hoří s vyšší teplotou),

2 citrony a 2 pomeranče s neošetřenou kůrou, 3 svitky skořice, 4 hřebíčky,

1 homole cukru asi 15 -18 cm vysoká

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS