Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

PeTaX

9. 7. 2011 10:53
Brilantní analýza

a hodně smutná.

0 0
možnosti

mam.kvalitni.nazory.2

9. 7. 2011 8:17
Nekolik poznamek k tomu mnoztsvi vymluv v clanku:

1 vymluva:"Vím o profesích,dříve vyhledávaných,dnes nežádoucích- rekvalifikace je sporná- VPP problém neřeší- sesuv do chudoby" *** Jedina konstanta v zivote je zmena. Lide by se s tim meli naucit zit a pocitat s tim. Aneb co s tim chce autroka jinak rict? Kritizuje, ale reseni nenabizi. 2 vymluva: "Vyssi vek" *** Diky - do budoucna zvysovane nezamestnanosti - si snad lide budou uvedomovat to, ze potrebujeme ZVYSIT podporu maleho a stredniho podnikani, aby ti, kteri podnikat umi, mohli vytvaret mista pro ty nezamestnane. Nekonecnym zvysovanim dani a socialnich jistot DEVASTUJEME podnikatele. Bez podnikatelu NEBUDEME mit pracovni mista, ani kdyz se vsichni zavisli na socialni podpore postavi na hlavu. 3.nepochopeni "SENIOR/JUNIOR" *** tohle oznaceni neni o veku, ale o ZKUSENOSTECH. Inzeratu kde se hleda napr.SENIOR ANALYTIK jsou mraky.ZAVEREM:VPP-OPP- slovickareni bych nerozlisoval na zaklade kriminality. VPP/OPP je uplne jedno a to same. A rozhodne jsou lepsim resenim, nez nic-delani.

0 0
možnosti

mam.kvalitni.nazory.2

9. 7. 2011 8:25
Re: Nekolik poznamek k tomu mnoztsvi vymluv v clanku:

doplneni: 4. vymluva: "Lidé s VS vzděláním si hůř hledají práci" - bylo uvedeno v jinem clanku. Tohle je orpavdu vymluva, protoze co brani jit VS vzdelanemu cloveku treba pracovat do McDonalda? Nebo vzit neco jineho. Problem je v tom, ze si VS obecne mysli, ze kdyz ma titul, tak to staci ke kvalifikaci. Chyba lavky! Titul neni zkusenost. Titul neni vykon! To ze neco umis teoreticky neznamena, ze to umis pouzit v praxi. Takze jde o jdnu z nejhorsich vymluv, jakou jste mohla napsat. Navic jde o lzivou vymluvu, nebot VS ma rozhodne vetsi sanci se zamestnat nez nejaky ucnovat. Ja osobne mam kvalifikaci na velice vysoke urovni v oboru ve kterem delam. Taky je pro mne problem najit spickovou pozici, na kterou mam kvalifikaci. To ovsem neznamena, ze nemuzu vzit z casu na cas i jinou, mene lukrativni.

0 0
možnosti

amenhotep16

9. 7. 2011 8:17
Samozřejmě

nemám relevantní informace o tomto návrhu (jen co prosáklo do médií), ale vyvolává to v mé přebujelé představivosti nej(h)různější vidiny. Modelová situace: Je mi 61 let a při krizovém zeštíhlení firmy jsem přišel o práci (podle názoru managementu lepší vyhodit dědka, než mladého kluka se třemi dětmi a hypotékou na dům) Dobře, bylo to nepříjemné (zavrženíhodný bolševický zákoník práce dával lidem 2 roky před důchodem jistotu, že nebudou propuštěni), ale za 4 měsíce se mi podařilo zaměstnání najít a do penze dožít. Potud skutečnost. A teď k mému katastrofickému scénáři: Moudrý úřad práce mě v lednu v dvacetistupňových mrazech v rámci veřejně prospěšných prací pošle uklízet sníh. Je vysoce pravděpodobné, že mě, kardiaka, tento zajisté zdravý pohyb na čerstvém vzduchu odmění nějakou akutní chorobou. Co teď? Mám v rámci VPP právo na nemocenskou a jakou? Nebo mi bude podpora v nezaměstnanosti odebrána? Myslíte, že toto tento geniální nápad řeší?

0 0
možnosti

Maura Irena

9. 7. 2011 9:28
Re: Samozřejmě

Já si myslím, že to tento zákon řešit nebude. Pokud bude někdo chronicky nemocný a ví, že nemůže dělat v těžších podmínkách, pak by měl zajít za svým lékařem, promluvit si s ním o tom, v sám shledá v jakých podmínkách můžete a nemůžete pracovat a bude to spadat pod ty vážné důvody, které asi v zákoně budou stanoveny. Já si myslím, že když nemá Úřad práce pozice k nabídce, tak ani nebude mít příliš mnoho na výběr z těch prací, které nabídce a mnoho firem nebude tak ochotných, , aby se jim chtělo zaměstnávat lidi vyhozené z práce ve své firmě na jeden rok. Nevím, ale zdá se mi to všechno nedomyšlené.

0 0
možnosti

Danny boy

9. 7. 2011 7:13
Díky

.za přesný rozbor situace. Po prvním seznámení se s tímto návrhem se mi to nezdálo tak úplně špatné.On ten nápad asi zas tak úplně špatný není, ale to by musela byrokracie přistupovat k postiženým jako k jednotlivcům a citlivě a to žádná byrokracie není schopná zajistit i kdyby tisíckrát chtěla (jako že nechce). Jenže při čtení diskuzí se najednou dovídám, že se to týká lidí, kteří jsou evidováni 2 měsíce na pracáku, v dalším příspěvku, že se to netýká těch, kteří pobírají soc. dávky, protože ti už na pracovním úřadě evidováni nejsou. Takže parlament něco navrhne, k občanovi se dostane jen část informace o tom, co v návrhu vlastně je a další už jsou jen fabulace.

0 0
možnosti