Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

TondaN

20. 8. 2011 22:56
vy jste mně

potěšíla,protože dovolenou si vybírám podle toho co mi tam dají k jídlu:-)takžeR^!

0 0
možnosti

Maura Irena

21. 8. 2011 18:40
Re: vy jste mně

Jasně, Toníčku, člověk má zažívat blaženosti a jejím prostředníkem mohou být i třeba švestkové knedlíky s málem V

0 0
možnosti

Maura Irena

20. 8. 2011 18:00
Re: kuchařka

VR^

0 0
možnosti

isabell

20. 8. 2011 9:53
...

Na kynutých ovocných knedlících není nic těžkého, to, že naše babičky měly složité recepty neznamená, že se dnes nedá uvařit kynutý knedlík, nebo upéct kynuté buchty za zlomek času a přitom s úplně stejnou chutí.

A nejsou to zapomenuté recepty, jen se sladká jídla prostě většině lidí rychleji přejí.

Já peču buchty spíše jako dezert ke kávě a ovocné knedlíky míváme hlavně podle sezoního ovoce, s povidly můžu upéct třeba taštičky z listového těsta někdy v zimě, nač je cpát do knedlů, když jsou k mání čerstvé meruňky, jahody, nebo švestky....

1 0
možnosti

Bětka

20. 8. 2011 10:02
Re: ...

asi nejsem šikovná,ale jednou se srazily,podruhé byly cítit kvasnicemi atd. K listovému těstu mi sedí spíš jahodová marmeláda. Moje děti mívaly rády nudle se strouhankou a povidly, hojně zalité máslem.:-)

0 0
možnosti

Bětka

20. 8. 2011 9:09
Mouka

Kynuté knedlíky plněné čímkoliv jsem se učila dlouho a dlouho, až pak je nikdo nechtěl,abychom netloustli.;-D Nejraději je mám s meruňkami,sypané tvarohem a zalité smetanou. Když už jsem je vypilovala k dokonalosti,tak jsem si suroviny chystala na linku hned brzy ráno, aby měly stejnou teplotu a mouku prosívala-provzdušní se a vychytáte případné nečistoty. Kvasnice buď vážené z pekařství nebo v kostce - noli.

0 0
možnosti