Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

ippokorny

12. 9. 2011 19:07
Trh práce pokřivili socialisté

a zákoníky práce s minimální mzdou. Proč nemůže podnikatel přijmout někoho za mzdu nižší, než minimální? U USA jsou profese se spropitným a bez nich. Třeba zaměstnavatel přijme číšníka, kadeřnici, taxikáře a dá jim 2 dolary na hodinu a zbytek mzdy mají ze spropitného (tipu). Pak se na vás číšník usmívá, obíhá vás, protože jinak by šel domů s těmi 2 dolarami na hodinu. U nás může číšník nasadit kožený obličej, polít vás polévkou, má svých 9000 minimální mzdy jistých. Podívejte se na starý film Vrátný od Maxima myslím s MIchaelem Galabru. Ten neměl vůbec žádný plat, ale ve filmu se dozvíte, na co se ze spropitného zmohl P.P.

0 0
možnosti
H

hafusak2

12. 9. 2011 20:20
Re: Trh práce pokřivili socialisté

Domyslete si to dál:  Jaký by měl takový člověk nakonec důchod, kolik lidí by ho sponzorovalo  při nemoci a pod. Nejde jen o to, když je člověk v pracovním věku a zaměstnám, ale jsou i další životní stavy a situace.

0 0
možnosti
PP

ippokorny

14. 9. 2011 3:19
Re: Trh práce pokřivili socialisté

Uvažujete jako socialista, kteří mají pocit, že bez nich nic nepůjde křičí, "máte nárok". V USA to funguje i bez  socialistů, tam člověk je svéprávný  a uvažuje, co bude dělata když ..... platí si pojištění, penzijní, zdravotní. Rozhodně jako u nás neotevírá hubu a neřve "mám nárok". Byl by pro smích a zrálý na zbavení svéprávosti. P.P

0 0
možnosti