Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Chytry.Levicak

19. 11. 2011 15:16
s článkem naprosto souhlasím...

řeči ministerstva,že uchazeč o práci dělá VPP jen proto,aby neztratil návyky na práci jsou nesmysl.člověk,která třeba 10 nebo 20 let pracoval je jistě do dvou měsíců neztratí. Pak tito lidé odvádějí daně na zaměstnanost zbytečně. stát nemůže tvrdit,aby lidé s koštaty vrátili státu to,že se o ně stará. určitě by to neplatilo pro dlouhodobě pracující lidi,kteří se ne vlastní vinou najednou ocitnou bez práce.Neřeknu,kdyby to byla aspon práce na hlavní pracovní poměr. nebo v nejhorším případě kdyby to bylo až po roce nebo více.stát už neví,jak ušetřit,tak dal lidem pouhé dva měsíce na hledání práce neboli dobu hájení. pro autorku:já se skutečně obávám, že za 10 let ne-li dříve se budou podmínky pro získání podpory v nezaměstnanosti stejné,jako soc.dávky. takže na ně bude mít nárok jen minimum lidí. A najisto tolik volných míst na zamétání jistě nebude!!někdy před 8 lety jsme na tuto práci byli 6 uchazečů,ale volných míst bylo jen 3.

0 0
možnosti

Maura Irena

19. 11. 2011 17:45
Re: s článkem naprosto souhlasím...

Já, vážený pane, rozhodně nevidím budoucnost tak černě. Ale co se týče té práce, půl roku se o tom bavíme a ještě není jasné, jak se to zorganizuje, aby lidem vznikl nárok na příspěvky. A to mi jde. Aby nezůstali s koštětem v ruce bez peněz. Ty následky si neumím představit. V

0 0
možnosti

nespavec

19. 11. 2011 7:01
Už mě nebaví

pořád číst ty žvásty o tom jak ponižující a potupné jsou veřejně prospěšné práce. Fakt si myslíte že vzít do ruky koště nebo pomáhat v sociálních zařízeních nebo něco podobného někoho zabije? Radši sedět doma a užírat se tím jak jsem nepotřebný, starý, nemocný? Hledat mouchy na tom jak bude při tom zametání zajištěna bezpečnost práce atd., atd. FUJ!!!!!!

0 0
možnosti

qfp

19. 11. 2011 8:19
Re: Už mě nebaví

Vám to předpovím, pak uvidíte sám.

0 0
možnosti

romualda

19. 11. 2011 0:17
Obecně rozšířené omyly

Slyšel jsem, že podpora je vlastně nějaký milodar a lidi si jí musí odpracovat. Není pravda - nárok na ni má ten, kdo alespoň rok pracoval a z platu je mu na ni odváděno. Že je to velmi málo a podporu si nezaplatil? Nejedná se o spoření, ale pojištění. U pojištění auta v případě pojistné události vám také neřeknou, že nejdřív jim musíte něco odpracovat nebo nebudou vám tvrdit, že jste si ještě dost nezaplatili, aby to tu pojistnou událost pokrylo.

A že je to k tomu, aby lidé neztratili pracovní návyky? Většina nezaměstnaných má strach z finančních problémů, uvědomují si, že čím déle jsou nezaměstnaní, tím více jsou u potenciálních zaměstnavatelů podezřelí, jsou ještě pod tlakem okolí a příbuzných, kteří se neustále ptají, zda už mají práci, jaktože ne, jak to hledají...toto všechno přispívá k tomu, že lidé pracovní návyky neztratí.

0 0
možnosti

Pepinie

19. 11. 2011 0:27
Re: Obecně rozšířené omyly

R^

0 0
možnosti

Žadatel

18. 11. 2011 23:26
Odmítnout veřejnou službu může jen ten uchazeč,

kterému bude tato služba nabídnuta. Očekávám, že práce bude nabízena osobám u kterých bude zprostředkovatelka zaměstnání předpokládat, že práci odmítnou.

Zajímalo by mě něco jiného. Jestliže po někom bude úřad práce požadovat výkon práce, musí mu zajistit pracovní oděv a obuv. Ve svém civilním oděvu nikdo, kdo má mozek, makat nebude. Také by mě zajímalo, jak se bude posuzovat případný úraz při výkonu veřejné služby a jaké bude následné finanční vypořádání. ;-)

Pan kybernetik to asi nějak nedomyslel.;-D

0 0
možnosti

rudaz

19. 11. 2011 0:14
Re: Odmítnout veřejnou službu může jen ten uchazeč,

Další náměty viz v článku "Nezaměstnanost a nezaměstnatelnost" na http://www.hannig.blog.idnes.cz

R^V

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS