Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Martin V2

28. 11. 2011 8:56
Dotaz

Když se dlouhodobě přestěhuji do jiného státu, mám si nechat posílat jídlo z domova nebo jak to mám řešit?

1 0
možnosti

Maura Irena

29. 11. 2011 16:12
Re: Dotaz

Tento dotaz je na místě. Někteří lidé si skutečně nechávají posílat některé potraviny z domova, to mohu potvrdit. Je to na vás a na vašich možnostech neměnit stravovací zvyklosti a nebo se přizpůsobit podmínkám, kde žijete. Jistě jste si všiml, že supermarkety v Česku mají ve svých regálech mnoho zboží z nejrůznějších koutů světa. Například rýžový papír, nakládanou cizrnu, různé druhy koření, mořské potvory, ale i cizokrajné ovoce a zeleninu, která není naší tradiční potravinou. Třeba čekankové puky apod.   A pokud lidé, kteří zde nějakou dobu žijí, si mohou kupovat ovoce a zeleninu, kterou jedí i doma, ale k tomu i ingredience, na které  jinak jsou zvyklí a Češi je běžně nejedí.

0 0
možnosti

free hummingbird

28. 11. 2011 4:04
Rakovina tlustého střeva

má 15 příčin (věk, pohlaví, alkohol, obezita, genetika, zda je člověk diabetik, zda kouří atd..). Dieta je jen jedna z nich, a při ní se jako hlavní důvod uvádí pojídání potravin s vysokým obsahem živočišného tuku a naopak pojídání potravin s nízkým obsahem vlákniny. Naše česká kuchyně je pro tlusté střevo a srdce naprostá katastrofa. V zemích jako je Japonsko, kde jedí zejména mořské ryby a zeleninu se tyto choroby vyskytují nepoměrně méně. Ořechy a rostlinné oleje jako olivový (nepřepalované) jsou nezbytnou součástí zdravé stravy, jen se jako ostatně téměř vše musí jíst s mírou. Jednoduché pravidlo pro zdravou stravu je - jíst od všeho trochu, rozmanitou stravu, bohatou na vlákninu, mořské ryby, ovoce a zeleninu a zdravé tuky. Omezit cukr a vše živočišného původu. Dát přednost domácím produktům. Hlavně se ale nepřejídat a hýbat se.

0 0
možnosti

Maura Irena

29. 11. 2011 16:14
Re: Rakovina tlustého střeva

Děkuji za poučný příspěvek. R^

0 0
možnosti

Camino.

28. 11. 2011 3:29
Souhlasim v podstate se vsim, co jste napsala,

presto, ze mam moznost kupovat kvalitni jogurt bez veskerych prisad, delam si domaci, zeleninu a ovoce se snazim kupovat - pokud to jde lokalni. Na potravinach ctu obsah, coz jsem jeste pred par lety nedelala.....a hlavne, nekupuji zadne potraviny made in China:-)

1 0
možnosti

Maura Irena

29. 11. 2011 16:21
Re: Souhlasim v podstate se vsim, co jste napsala,

Já taky čtu obsah. Ale chtěla bych dodat, že sice čínské výrobky nekupuji, ale trochu jsem si osvojila některá čínská jídla a dodržuji nejen způsob přípravy, ale také ingredience podle předpisu. Rozhodně nejsem proto, aby člověk dělal cizokrajné jídlo po česku. Jogurty si také dělám sama a zásadně vařím z mrkve, kořenové petržele, cerelu, cibule a česneku. Dočetla jsem se, že tato zelenina je tradiční indickou medicínou považována za vůbec nejcenější, včetně kopru a koprových semen, kterými se koření některá jídla. Když jsem krátkodobě v cizině, tak se snažím jíst podle svých zvyklostí, když jsem někde delší dobu, tak si dám i něco místního. Jednou jsme měli návštěvu z Francie a ti se mohli utlouct po svíčkové.;-D

0 0
možnosti