Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

perc

13. 12. 2011 8:15
Zákon

(2) Mimo přechod pro chodce je dovoleno přecházet vozovku jen kolmo k její ose. Před vstupem na vozovku se chodec musí přesvědčit, zdali může vozovku přejít, aniž by ohrozil sebe i ostatní účastníky provozu na pozemních komunikacích. Chodec smí přecházet vozovku, jen pokud s ohledem na vzdálenost a rychlost jízdy přijíždějících vozidel nedonutí jejich řidiče k náhlé změně směru nebo rychlosti jízdy. (3) Jakmile vstoupí chodec na přechod pro chodce nebo na vozovku, nesmí se tam bezdůvodně zastavovat nebo zdržovat. Nevidomý chodec signalizuje úmysl přejít vozovku mávnutím bílou slepeckou holí ve směru přecházení. Chodec nesmí vstupovat na přechod pro chodce nebo na vozovku, přijíždějí-li vozidla s právem přednostní jízdy; nachází-li se na přechodu pro chodce nebo na vozovce, musí neprodleně uvolnit prostor pro projetí těchto vozidel.

0 0
možnosti

Lady Humussprey

13. 12. 2011 1:52
Požadovat po českém chodci cit pro věc, kdy může

využít svého práva přednosti na přechodu, je trestuhodná hloupost. K přechodu se blížila žena malého vzrůstu a vkročila do vozovky, přímo pod kola vysokého náklaďáku Ten šofér ji neměl šanci spatřit. Asi ještě šest mětrů ji před sebou sunul a pak spadla pod kola. Moje zaječení bylo tak silné, že prudce šlápl na brzdy. Pod ním už byl jen chuchvalec šatů a masa. On zoufalstvím křičel. Byla jsem jediný svědek. Záleželo jestli řeknu pravdu, že ji nabral na přechodu a ještě pár metrů ji tlačil, nebo ho zachráním a za cenu rizika, že budu potrestána za lež, ho zachráním tvrzením, že mu vstoupila do vozovky až za přechodem. On sám to též nevěděl. Ta žena nebyla obětí řidiče, ale hloupého zákona, který ji pod kola zavedl. Jak jsem se rozhodla nenapíši i když je věc jistě promlčená, je to nejméně 12 let. Jde mně jen o zrušení nesmyslné přednosti chodců, před mnohatunovými vozy.

0 0
možnosti

tata01

13. 12. 2011 7:15
Re: Požadovat po českém chodci cit pro věc, kdy může

ta žena nebyla obětí žádnýho zákona, ale svojí blbosti. Někteří chodci zvláště ti starší mají pocit nesmrtelnosti, ale většinou je to při první ráně přejde.:-/

0 0
možnosti