Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

Chytry.Levicak

14. 12. 2011 11:29
ten odstaven zachování pracovních návyků

jste napsala hezky,ale vysvětlujte to Drábkovi. on by Vám na to řekl, že i přes vykonávání veřejných prací si jistě najdete nějaký čas na rodinu a domácí práce

0 0
možnosti
AA

Saša

14. 12. 2011 9:05
Takovýto náznak názoru na dopady nové právní úpravy

měl začít novými definicemi, které budou pro danou oblast příští rok platit.

Nuže podle novely zákoníku práce:

1. Závislou prací je práce, která je vykonávána ve vztahu nadřízenosti zaměstnavatele a podřízenosti zaměstnance, jménem zaměstnavatele, podle pokynů zaměstnavatele a zaměstnanec ji pro zaměstnavatele vykonává osobně.

Podle zákona o pomoci v hmotné nouzi:

2. Veřejnou službou se rozumí pomoc obcím nebo dalším subjektům zejména v oblastech zlepšování životního prostředí, udržování čistoty ulic a jiných veřejných prostranství, pomoci v oblasti kulturního a sportovního rozvoje a sociální péče. Veřejná služba je vykonávána osobami v hmotné nouzi a osobami vedenými v evidenci uchazečů o zaměstnání na základě písemné smlouvy, která obsahuje základní údaje o těchto osobách, místo, předmět a dobu výkonu veřejné služby, uzavřené s krajskou pobočkou Úřadu práce po dohodě s obcí nebo dalším subjektem. Za výkon veřejné služby nenáleží odměna.

0 0
možnosti
AA

Saša

14. 12. 2011 9:11
A co k tomu Listina základních práv a svobod:

Čl. 26

(3) Každý má právo získávat prostředky pro své životní potřeby prací. Občany, kteří toto právo nemohou bez své viny vykonávat, stát v přiměřeném rozsahu hmotně zajišťuje; podmínky stanoví zákon.

Čl. 28

Zaměstnanci mají právo na spravedlivou odměnu za práci a na uspokojivé pracovní podmínky. Podrobnosti stanoví zákon.

0 0
možnosti

Danny boy

14. 12. 2011 8:20
Na rozdíl od vás

si myslím, že tento projekt je velice dobře promyšlen. Není jediný, který je stejně jako řada dalších zacílený na ty nejchudší. Ti se totiž snaží přežít a nestěžují si.

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

14. 12. 2011 8:35
Re: Na rozdíl od vás

To není o cíli. tento článek.

0 0
možnosti

Olinček

14. 12. 2011 6:19
Nezaměstnaní nahradí civilkáře.

Hned jak jsem uslyšela pana Drábka že se veřejná služba rozšířila i na jiné subjekty než jsou obce v pořadu Máte slovo s paní Jilkovou tak mi hned došlo co s tím Dráááb myslí, práce v nemocnicích, a různých ústavech jako uklízečky, pomocné síly v kuchyni, při rozvozu prádla, v prádelně a další činnosti které jsou zapotřebí k chodu takových institucí nejsou nic jiného než nahrazení civilkářů, však oni už si ředitelé zdůvodní proč potřebují zrovna nezaměstnaného z ÚP na takové práce. Samozřejmě se k ním připojí další zaměstnavatele kteří se přihlásí jako poskytovatele Veřejných prací. U nás v městě jsou dvě nemocnice, také domov důchodců, penziony, a na takové pozice je doslova pořadník od nezaměstnaných kteří by chtěli okamžitě nastoupit ale nejsou volná místa, tak uvidíme kolik volných míst se nejednou vynoří když ta práce nebude placená.

2 0
možnosti
SN

kuča

14. 12. 2011 5:40
Plný souhlas ..........................

:-).......Drábek je psychopatická osobnost, která umí rychle mluvit,(mele pořád dokola tu svoji mantru), bohužel - při jeho vzdělání už nedomýšlí důsledky rozhodnutí svého ministerstva. Jestli je to z jeho hlavy, (s velkou pravděpodobností ano), tak je jeho myšlení vědeckého pracovníka, úplně mimo. Při tom, jak se snaží tvářit přísně a nekompromisně, má samozřejmě za ušima, protože výrobu sociálních karet zadal "své dřívější firmě", stejně jako Řebíček zázračně zbohatl na Viamontu. A vsadil bych sto proti jedné, že už je zaseklý v bance, která bude spravovat miliardy z II. důchodového pilíře 3O roků, aby je nakonec vytunelovali a nebo je sežrala inflace. Páni na sebe nezapomenou, lůza ať se postará o přežití, jak umí ! R^

1 0
možnosti
Č1

čtenář 1

14. 12. 2011 5:31
Zatím se nezaměstnaní

zapojovali, neboť alespoň částečně za tuto práci získali alespoň minimální odměnu v podobě zvýšené částky příspěvku na živobytí. Rovněž rozsah byl 20 až 30 hodin měsíčně, což je výrazný rozdíl v porovnání s nynějším pojetím veřejné služby, která je od ledna 2012 nucenými pracemi v rozsahu polovičního úvazku. Nyní už nepůjde o více méně dobrovolnou veřejnou službu za účelem dosažení určité odměny, nýbrž o nucené práce bez jakékoliv dopadu na případnou výši sociálního zabezpečení. Pokud já jako dlouhodobě nezaměstnaný budu muset na veřejnou službu nastoupit a soused, který je na tom stejně, ovšem dokáže se na úřadech "otáčet" a řadu věcí si umí vyřvat a na veřejnou službu proto poslán nebude, bude se jednat o diskriminaci a já to jasně budu vnímat jako nucené práce.

1 0
možnosti