Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

petrph

22. 12. 2011 11:25
je to problém

Protože, veskrze i kdyby někdo hodinu v TV přednášel o eurozóně, a lidé mu naslouchali, asi by z toho nic neměli. O tom, že jde třeba hodinu (či dokonce hodiny) přednášet aniž se řekne něco podstatného, vědí samozřejmě nejen politici, ale i pracovníci marketingu ..Nakonec - dnes tolik oblíbené powerpointové ´prezentace  jsou primárně určeny k prezentování - nikoliv přednášení určitých faktů.

A že navíc, jakákoliv odborná přednáška vyžaduje i posluchače určité odborné úrovně,kterou by přednášející měl znát a podle ní nastavit i kvalitu své přednášky, jak terminologií, tak hloubkou faktů, použití vzorců a příkladů, a podobně.Což v případě přednesu v televizi, kde tyto informace o divácích nemá, nepadá v úvahu.

Dá se říci, že dnes má (někdy-záleží na pozvané osobě) vysokou úroveň Hydepark -právě proto že dotyčný nemá možnost si připravit hodinový monolog své přednášky, ale musí reagovat na dotazy diváků a v patřičné zkratce ale dostatečně erudovaně jim vysvětlovat svůj pohled na věc.

0 0
možnosti

Maura Irena

22. 12. 2011 11:47
Re: je to problém

Já si myslím, pane kolego, že hlavně chybí erudované výstupy politiků a politologů. Je to tak a proč a co to udělá nebo neudělá. Mně ty think thanks nesedí, to je pro lidi, kteří tomu rozumí a ví, o čem mluví. Ale v postmodernismu je možné všechno. Mně je líto lidí, kteří zbytečně trpí zprávami, od prvních zpráv jsou nastartovaní s pivem a buráky u televize a dokud ta masáž neskončí, tak na to hledí a hledí a neumí si z toho vybrat nic. Připomíná mi to moji německou babičku, která rozuměla tak každému desátému slovu u filmu. koukala na to chudák bez hnutí a pak se mně zeptala : a kdo je vlastně ten špatnej? Buď něco mám k něčemu říci a koho to zajímá, tak poslouchá nebo nemám co říci a mluvím jak východní mudrc a ostatní zírají a stresují se. To je jako : já vám řeknu, jak je to doopravdy a těm ostatním to řeknu v podobenství. Ale to, co se řítí na lidi z médií je nesrozumitelný tok informací, z kterých většina nic nemá.

0 0
možnosti

ahaswer

22. 12. 2011 7:15
Chaotičnost

To je dojem,který ve mně váš článek vyvolal.Obdobně vnímám i pocity a očekávání většiny lidí.Možná za to může překlikávání nikoliv však pouze v pojetí změny TV programu,ale hlavně v myšlení lidí.Obávám se převládání určité povrchnosti obyvatelstva,která se projevuje v myšlenkové lennosti.Proč přemýšlet a namáhat hlavu posuzováním situace a zvažováním variant,když se vždycky najde někdo,kdo nabídně rychlé a jednoduché řešení.Jenže nabídek je mnoho,velmi mnoho a pro kterou se rozhodnout?A tak občak neví,váhá,kolísá jak ten příslovečný viklan.Šíří se další a další vlny "blbé nálady" nikoliv však proto,že by někdo byl obecný lidový škůdce,ale proto,že vláda nad věcmi obecnými se vymkla lidem z rukou,resp.nechali si jí odebrat a tak jen planě žehrají nad špatnou a ještě horší situací,aniž by aspirovali na právo výrazněji realitu reguloivat podle svých představ...A tak "klikají a klikají a klikají"....a....

0 0
možnosti

Maura Irena

22. 12. 2011 8:48
Re: Chaotičnost

Ráda vám vysvětlím, v čem jste měl nesrovnalosti v mém článku a provedu pro vás srozumitelný rozbor. Můj článek není o povrchu příjmu jedné informace, ale hloubce celého problému, tedy příjmu informací, jejich zpracovávání v mysli a zpětného vyvolávání v podvědomí a řetězení s dalšími zprávami a informacemi. Mnoho lidí, kteří článek přečetli,  to dobře pochopilo. Tal nevím ....

0 0
možnosti