Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Michal Hanko

28. 12. 2011 13:22
škoda

Paní autorko, kolik času jste věnovala tomu, abyste si zjistila, co vlastně dnešní ateisté tvrdí? Tváříte se, že reagujete na článek pana Polacha - ale na které tvrzení z něj jste vůbec odpověděla? Mám pocit, že se s tím článkem úplně míjíte! Vkládáte mu do úst něco co netvrdil (že je křesťanství zastaralé, že je "ve spárech církví") a s těmito slaměnými panáky pak polemizujete.

Kdybyste se přitom trochu porozhlédla po internetu, a SKUTEČNĚ SE ZAMYSLELA nad tím, jakými argumenty podkládají dnešní ateisté svou nevíru, pak by mohl být váš případný článek, ve kterém byste SKUTEČNÉ argumenty ateistů rozebrala, opravdu zajímavý.

Budu se těšit, až si doopravdy pozorně přečtete článek pana Polacha, až si promyslíte argumenty na mém webu http://www.i-ateismus.cz, a pak na ně zareagujete. Obávám se ale, že namísto toho budete vše buď ostentativně ignorovat, a nebo se budete zabývat vymýšlením milionu důvodů, proč vám ty argumenty nestojí za to, abyste se k nim vyjádřila.

5 0
možnosti
IA

Maura Irena

28. 12. 2011 15:21
Re: škoda

ne. nereagovala na něho, založila jsem ho pod článek kvůli tomu videu do svého archivu

0 0
možnosti
MR

rodd

28. 12. 2011 9:55
Zde chybí nový proud či poznání.

Pořád se mlátíme na písečku jež vlastně udává dětství lidské populace, označení dětství je zde více než aktuální, neboť lidi dětsky vnímají svět jež je vlastně stvořený na základu mateřských a otcovských kvalit, zde světského a duchovního rozměru. Rodina je vlastně společnost. Je to instinktivní stav založený na potřebách a instinktech jež mnohdy mylně považujeme za duchovní. Co zde chybí a je vlastně i druhý krok je osamostatnit se a vymanit se z tohoto zajetí. Jak ? Zkušenostmi, tím že poznám a budu se snažit uchopit svůj potenciál a tah, jež mnohdy půjde proti zvyklostem, dále vzdělání a poznání. Nakonec po tomto procesu se učit vnímat všechny děje vzájemných spojené a interakcí a osvobodit je z hlediska lidské potřeby vnímat a pracovat se světem, jehož základy jsou dané instinktem přežití a tím stavbou logiky.

2 0
možnosti
MR

rodd

28. 12. 2011 10:01
Dodatek

Zde je to vlastně ona lidská puberta. Doposud žádný mystik či duchovní praktik vlastně nepřekročil tuto "past" rodiny v prospěch pravého potenciálu jež je v člověku, ne jako živočicha ale jako duševní bytosti a dalšího cyklu evoluce.

My nikdy jsem vlastně nevytvořili naplněný potenciál člověka a populace v duševním stavu, nikdy jsme neměli takové poznání a vzdělání, nikdy dokončovaný proces 1 etapy vývoje lidské populace, nikdy tak stabilní stav společností jejich zdrojů k přežití. Zde je nový potenciál a není už o křesťanství Bohu, ale o našich vnitřních potřebách, je čistě individuální a intimní a není poplatný všem. Tento potenciál jednak tkví v 1 kroku vytvoření své svébytnosti a duševnosti, v druhém kroku oddělení zrna od plev díky vzdělání a poznání, třetí krok spojení všeho v jeden stav či vývoj zde toho co je vše spojující, dám ruku do ohně že už to nebude vnímáno božsky a my nebudeme to vnímat personálně. :-) Dnes se to už ukazuje tím že vnímáme rozpory ve víře.

1 0
možnosti
MR

rodd

28. 12. 2011 9:37
Zde je jiné

poselství a to dnes hodně na lidi  apeluje. Lidská populace či civilizace není primárně určena k ideálnímu stavu, neboť ona musí vytvořit v sobě prostor pro mnoho myriád potřeb a neumrtvit duševní rozvoj jedinců, jež nevzniká paradoxně v kostele ale z životních kolizí a zkušeností a zúročuje se v rámci mnoha životů. Navíc pořád zde převládá náš lidský půd a lidské přirozené chování, byť se zdá že když člověk uznává a praktikuje nějakou víru, která má populační dosah, tak duchovní vlastně není, jen praktikuje ideologii. Duchovnost či lépe a čistěji transcendentalita, ta přijde až po vytvoření své duševní osobnosti a svébytnosti na jejich základech. Shrnutí, stav doby nám jasně ukazuje neprojektovat se do blaha společnosti, ale do své duševní svébytnosti, neboť zde je ona duchovní cesta, vše spojení s vírou je vlastně živočišné podstaty a nemá nic společného s tím potenciálem co na každého čeká, společnost je jako ekosystém jež živý nespočet vývojů lidských potencionalit ke své

1 0
možnosti
MP

Martin V2

28. 12. 2011 9:01
Slabota

Již jen to, že ateismus považujete za opak křesťanství, Vás usvědčuje ze silné zaujatosti.

Ne nadarmo studie potvrzují, že věřící jsou agresivnější než ateisté. Třeba i Vy přijdete na to, proč tomu tak je.;-)

5 0
možnosti
JD

maudite

28. 12. 2011 5:23
Spatne jste to studovala

Zadejte si do google hesla Marx satanismus illuminati a bude vam vic jasno, ze je tam stejne  tolik spirituality jako v jinem nabozenstvi.

Od Marxe to byl vskutku revolucni tah. Polozil zaklady cervenemu komunismu pro ulici a to pri vyuziti modreho zednarstvi, ktere na Zemie xistovalo uz davno. Staci si precist par zednarskych knih.

On to byl genialni tah, vyhodit z uceni boha s celym katechismem a mame tady noveho oddaneho cloveka bez moralky,se kterym lze manipulovat jak je libo, protoze nema strach z boziho soudu. Jinak je komunismus  uplne stejne nabozenstvi s desaterem, kostely, ritualy, svatymi jako ta ostatni.

Jestli jste to doopravdy studovala, tak vas muselo hned v zacatcich prasknout do oci jak je to spichle horkou niti a jak si Marx a jeho nasledovnici v mnohych statich protireci.

A jestli vam toto vse nebylo podivne, tak to, ze marxismus je deklarovan jako uceni uzavrene a neni ho dovoleno dale rozvijet - by melo byt dostatecne varujicim znamenim, ze neco neni v poradku.

0 0
možnosti
JD

maudite

28. 12. 2011 5:34
Re: Spatne jste to studovala

jinak v osmdesatych letech se v ML ucilo, ze komunismu lze dosahnout ivyvojem pres kapitalismus - imperialismus ,ktere prejdou v postindustrialni spolecnost, coz je vlastne komunismus. No staci se podivat na EU a je videt, ze meli pravdu.

Pro zajimavost - podivejte se na vlajku nemecke demokraticke republiky a na jeji statni znak, jestli vas neco nenapadne. Jinak vychodonemecti pionyri nosili modre satky.

Kratce receno, vse se odviji od davne vzpoury proti bohu a to co je o tom psano v Bibli (Revelation) vzit na pamet.

0 0
možnosti
SN

kuča

28. 12. 2011 4:01
Pěkně zpracováno......

:-)........všechny krajnosti jsou špatné! Měl by vítězit zdravý rozum . Ačkoliv jsem VUML neabsolvoval, v hodnocení Marxe, s Vámi souhlasím ! R^R^R^

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

28. 12. 2011 6:21
Re: Pěkně zpracováno......

já taky VUMl nedělala, ale filosofii, ten VUML neumím hodnotit.

0 0
možnosti