Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

lubanek

13. 2. 2012 18:42
Pěkné.

Zdravím a přeji hezký večer.:-)V

0 0
možnosti

Maura Irena

13. 2. 2012 19:58
Re: Pěkné.

V

0 0
možnosti

rodd

12. 2. 2012 14:22
Je zde další fenomén.

Od dob kdy život vstoupil do nového světa souše a tím novým vlivům na něž bylo potřeba reagovat a ty vytvořili pozemský život, to samé se děje i dnes a to díky růstu duševnosti, kde sice to není pevný svět ani atmosferický, ale čistě rezonanční a vytváří se kolem hvězd a galaxií. My už s ním koketujeme dávno a hodně naivně a to díky astrologii. Naštěstí nový směr transpersonální astrologie, jež chápe vliv rezonančního stavu planet jako potenciál ke stavbě duševních kvalit,se přibližuje smyslu této další dimenze kam směruje individuálně lidstvo. Proč to zmiňuji ? jednoduše proto že je zde velký vliv do našich světů a jež vnímáme třeba v podobě  afrického jara. Za tím je právě konstelace kdy planeta Uran vstupuje do nového cyklu, zde znamení Barana, dále Saturn je ve Vahách a Pluto v Kozorohu což je mocný hybný stav. Obdobně jako na souši nástup jarní cirkulace vzdušných mas a tání ledů ... . My máme v sobě zárodek jež je sycen tímto stavem a vytváří naši osobnost - duševnost.

2 0
možnosti

Maura Irena

12. 2. 2012 14:42
Re: Je zde další fenomén.

:-) díky

0 0
možnosti

rodd

12. 2. 2012 14:08
Spíše jde

o výměnu generací. Je vidět že zatím neumíme vnímat svět a jeho přediva z více vrstev vnímáme jen výchozí body a stavy. V lidském světě se dějí dva evoluční pochody, první je čistě lidský a živočišný a druhý je duševní ne duchovní to je nezralost a neznalost věci, duševní v tom, že se učí vnímat hlubší přediva stavů a jejich vývojů. Co je ale zásadní, jedno jde vždy na úkor toho druhého a společně pak vytváří košatou lidskou duševní bytost. Sama planeta je i odpovědí že zde nelze mít stability že je vše určeno k vývoji a novým stavům. Je to jedna velká laboratoř. Zde je potřeba jedno vzdát se k projektování blahobytu vůči lidstvu a na místo toho se učit co všechno vlastně obsahuje a čemu je vystaven lidský svět, to přináší poznání a ztišení a navíc i vnímání dalšího světa, což je vlastně i údělem těch osvícených ... .  Nelze zde nalézt rovnovážný stav, pak je to úpadek.

1 0
možnosti

rodd

12. 2. 2012 14:09
Dodatek

Živočišný stav, tedy mít rodinu a vše kolem jde proti duchovnímu či

spíše duševnímu a naopak, proto je to čistě individuální vývoj a cesta ... .

0 0
možnosti

Gašpo_3

12. 2. 2012 13:31
Na takú vznešenú formu slobody

akože napríklad bude fungovať čestné slovo možeme zabudnúť a možno navždy. Bohužiaľ názory typu pravda a láska zvítězí zostanú vždy len utopistickým plácaním. Prečo si to myslím?

Ľudstvo postupuje dopredu v technológiách, vo vzdelaní, ale podstata človeka sa za tisícročia nezmenila skoro vobec. Predpokladať že dojde k nejakej skokovej zmene je nezmysel. Percentuálne spoločenské rozloženie na ľudí dobrých, čestných i zlých, nečestných a na veľkú skupinu "prisposobivých", ktorí zištne zladia svoje chovanie podľa spoločenského trendu je takmer konštantné už po tisícročia.

Obávam sa, že nie sme svedkom žiadneho prelomu, čo sa ľudského chovania týka. Sme svedkami blížiaceho sa kolapsu nefunkčného spoločenského systému. To je celé.

Dokonca si myslím, že problematická ľudská podstata je podmienkou pre zmysel života. Tie nekonečné konfrontácie dobra i zla, múdrosti a hlúposti atd. vytvárajú prostredie, ktoré dáva našej existencii zmysel. Náš pozemský život asi nemá byť život v raji.

1 0
možnosti

Maura Irena

12. 2. 2012 13:58
Re: Na takú vznešenú formu slobody

Do poslední tečky s vámi souhlasím. Leč, lidstvo musí dojít třeba k dílčím, ale poznáním a posunout se. Děkuji Vám za velmi krásný příspěvek. V

0 0
možnosti

strycek-Joe s.r.o.

12. 2. 2012 12:14
Ten minulý blog

se Vám povedl R^

0 0
možnosti

Maura Irena

12. 2. 2012 12:19
Re: Ten minulý blog

Myslíte o tom církevním polemizování? No, snažila jsem se, strýčku. Je to moje oblíbené téma a myslím, že hlavně zajímavé. Třeba pro budoucnost. Díky;-D

0 0
možnosti