Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

Drakout

19. 2. 2012 6:40
Hezké zamyšlení

Taky o tom všem přemýšlím a doufám ve šťastnou budoucnost.[>-]

0 0
možnosti
PP

Polemik

18. 2. 2012 22:46
Rozum rozhodně

Ale jsou chvíle, kdy se musí sáhnout po zbrani.

Ač máme i v tomto určité tradice, propásnutí příležitosti v roce 1938, 48, 68 nadělalo ne české mentalitě značné škody a mindráky z toho vyplývající se negativně projevují v užívání právě toho "rozumu".

0 0
možnosti
K

kaktusak

19. 2. 2012 0:06
Re: Rozum rozhodně

V roce 38 zakázali sáhnout po zbrani naši západní spojenci, v roce 48 to nebylo potřeba, protože pučisté uznali marnost svého počínání, rok 68 je úplně mimo. Ovšem rok 89...

0 0
možnosti
PH

Paul Hausser

18. 2. 2012 18:03
autorko

Každá revoluce má stejný průběh a většinou nadělá více škod než užitku a její dozvuky mohou trvat mnoho let. Doporučuji vám si prostudovat patřičnou literatury a učit se z dějin. Máte příklady ze současnosti: Kaddáfího revoluce, Castrova revoluce apod. nebo se učit z historie: Francouzská revoluce, Anglická, Nizozemská, Americká. A uvidíte, že mají mnoho podobností a jak dlouho se vlastně stav jimi nastolený udržel.

Tohle myslíte vážně? Já historii studuji, v čem třeba přinesla škodu Castrova revoluce? Četla jste něco o režimu diktátora Batisty?

2 0
možnosti
AN

ort

18. 2. 2012 18:14
Re: autorko

No kdyby nebylo revolucí, tak ještě žijeme v otroctví.

2 0
možnosti
MT

jozko skocdopole

18. 2. 2012 16:18
Tato dnesni HNUSNA "spolecnost" jiz dosahla stadia

kdy jinak nez revoluci se jiz NIC resit neda. To co se bude dit, nebude pekne ani trochu . . .

4 0
možnosti
TV

tomtop

18. 2. 2012 17:19
Re: Tato dnesni HNUSNA

pokud bude pro změnu většina, není třeba dělat revoluci, ale demokratickou silou většiny uskutečnit změny. Pokud ale bude potřeba vzít do ruky zbraň znamená to, že menšina chcete narušit práva většiny na demokratické rozhodování a donutit jí násilím. V podstatě se pak už bavíme o občanské válce, hodně velkém počtu mrtvých atd. . Osobně bych neměl nic proti změnám k dobrému, třeba i za cenu potlučených demonstrantů, nějaké defenestrace a spravedlivé odměny zkorumpovaným politiků - ale jen těm, ne globálně všem bez rozdílu. Zato bych ale měl hodně proti násilným převratům, které by samozřejmě jak už to bývá byly zneužity k vyřizování účtů, získávání majetku/sexu/pocitu nadřazenosti atd. .

0 0
možnosti

Ottis300

18. 2. 2012 14:40
Mohl bych se pod to z velké části i podepsat,

obecně Váš názor platí. Preambule Ústavy by měla platit jako postulát pro další konání napříč politickým spektrem, KSČM vyjímaje, ať se snaží. Jen bych řekl, že všichni víme, co je to svoboda, že je jen jedna a celá, ale z láskou je to trochu ošemetné, je jí trochu víc a není chlapská. Chlapská, ve významu rozhodná a bojovná. A svoboda a bojovnost, resp. odvaha, by měl být nerozlučný pár. Tedy, říci, svoboda a láska, dát tedy mezi tyto slova spojku "a", dát je na stejnou úroveň, nám tu svobodu příliš změkčuje. Těžko můžeme milovat nepřátele svobody.

Nechápu, proč se zmiňujete o dotacích? Není lépe si na to sami vydělat a o těch penězích si sami rozhodnout, zvláště, týká-li se to budoucích generací?

Že se chýlí k jakési společenské katarzi, se zdá být jasné. Národy okolo nás si jí prošly v minulosti v jiných souvislostech, zatímco my, jako společenost,  jsme tak všelijak proplouvali a zdá se, že jsme morálně na suchu. Neplatí, že černá je černá a naopak. Jen relativizace. A všeho.

1 0
možnosti
K

kaktusak

18. 2. 2012 18:24
Re: Mohl bych se pod to z velké části i podepsat,

Svoboda je poznaná nutnost.

0 0
možnosti
JJ

Morava69

18. 2. 2012 13:26
Češi v Čechách ...

.... a to se odkazujete na preambuli ústavy ?! Víte, on můj rod žije na Moravě již několik staletí a vždy to byli Moravané. V našem markrabství moravském  žili pospolu s Němci (Morawtzi) a Židy a panovala tu náboženská i národní snášenlivost. Jen však do doby vypuknutí nár. obrození v zemi sousední, kde žíjí (ti Vaši) Češi v Čechách. A tu začalo ze strany Čechů mámení Moravanů "pojďte s námi proti Němcům, my (Češi) nikdy vaší samosprávy rušiti nebudeme a vašich práv politických i národních vždy hledět budeme !!! Ještě Masaryk proti českým snahám znovunastolil zemské zřízení (země Moravskoslezská) ale podařilo se mu to až 1928 .... ano celých 10 let po vzniku ČSR !  Za současný stav neexistence Moravy a Slezska (a jejich národů) můžou komunisté a jejich pohrobci z ČSSD .... a nebojím se to říct naplno,  i lidé jaky Vy !!!

1 0
možnosti
IA

Maura Irena

18. 2. 2012 13:43
Re: Češi v Čechách ...

Když jsem se přistěhovala na Moravu, tak jsem byla nazvána, cajzlem ještě dřív, než jsem si před svým bytem zula boty. To nebylo přátelské uvítání. ;-D A ještě dnes mi mnozí vyčítají, že neumím mluvit po moravsku. Co mám dělat? To, že nás nemáte rádi a neumíte začlenit do své společnosti, když se sem přistěhujeme, pracujeme a žijeme, není naše chyba, ale proč se vtírat, že? ;-D

0 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

18. 2. 2012 12:28
rozum je samozřejmě potřeba

jenže vládnoucí elity obvykle na rozumné argumenty neslyší (nebo jim spíš jde o vlastní kapsu). a vždy to zaonačí tak, aby i po volbách zústali u korýtka. Ostatně oni anitak nevládnou politici, jako nadnárodní korporace.

takže ty zbraně jsou taky potřeba.

3 0
možnosti
IA

Maura Irena

18. 2. 2012 12:36
Re: rozum je samozřejmě potřeba

Vy si myslíte, že vládnoucí elity jsou hlupáci? To jsou lidé, kteří mají moc. A umí řídit věci, o kterých mnoho a mnoho lidí nemá ani potuchy. Jsou dvě cesty: buď vést vlastní stát ke konkurenceschopnosti nebo ke zmaru. Máme ještě co dohánět, než vybudujeme skutečný kapitalismus. A na to potřebujeme něco jiného, než zbraně. Schopné lidi.

1 0
možnosti
ZB

zberanek

18. 2. 2012 11:41
Mám jiný názor

Opět ten smířlivý tón. Tentokrát ale s Vámi souhlasit nemohu. V roce 89 se stala obrovská chyba v tom, že lidé, kteří v Česku páchali to největší zlo, nebyli za svoje činy postaveni před soud. Vlády se chopili zlatokopové a bývalí nomenklaturní kádřy, kteří jak oni sami říkají odklonili společný majetek na jejich účty. Tito lidé jsou u moci i v současné době a vymýšlejí jeden tunel za druhým.  To nezastaví někdo pouze rozumem, protože chapadla těchto lidí jsou rozprostřena i na orgány činné v trestním řízení, to zastaví pouze revoluce. Pochopitelně pak je třeba všechny kriminální živly postavit před soud a budovat společnost po vzoru třeba současného Německa, kde čest člověka má svoji váhu.

3 0
možnosti
ZB

zberanek

18. 2. 2012 11:41
Re: Mám jiný názor

...kádři...

0 0
možnosti
PH

Paul Hausser

18. 2. 2012 11:32
Autorko

Bez zbraní a mrtvých nemůže být nikdy revoluce, a mocní u kormidla Vás s rozumem nikam nepustí.

1 0
možnosti
IA

Maura Irena

18. 2. 2012 11:54
Re: Autorko

myslíte, ře je méně svobody, než dřív, že:-(

0 0
možnosti

Bára33

18. 2. 2012 9:05
Karma

Jenže hlavní problém je v tom, že většina těch, co volají do zbraně, nejenže ústavu v životě nečetla, ale většinou by nebyla ani schopna pochopit, co je v řečeno...

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

18. 2. 2012 9:21
Re: Karma

Ale jsou lidé, kteří ji četli. Myslíte, že mají vůli se za ní postavit?

0 0
možnosti