Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Martin V2

19. 2. 2012 20:49
Dotaz na autorku

Hlavní co bych potřebova definovat pro pochopení Vašeho myšlení - Co je podle Vás pravda?

Vychází spousta knih popisující tu samou věc jiným a mnohdy dost odlišným způsobem, třeba bible a její evangelia, kde je pravda a kdo to bude soudit?

1 0
možnosti
IA

Maura Irena

19. 2. 2012 22:05
Re: Dotaz na autorku

Záleží na tom, pro koho je to pravda a pro koho není. Ale pravda je objektivní. Jen ji nemusí někdo uznávat a jiní zase ano. Podívejte, třeba mluvíte o Bibli. Nikdo neví, kdo ji napsal, jsou o tom dohady. Zda to byl vždy jeden autor nebo několik. Rozhodně autora neznáme, ale víme, že se o Bibli říká, že je to pravda, že ji napsal Bůh, Tím se myslí, že je to kniha inspirovaná. Kdo je jejím autorem? Všichni, kdo písmo všelijak kroutili a zneužívali či z něho něco jiného vykládali, byli trestaní, exkomunikovaní z církve apod. Pro některé byla Bible pravda a svatým písmem, pro druhé příručka na jinou pravdu, kterou měli oni. Celá staletí se tak hádali, vyháněli, upalovali apod. Protože autoři nejsou známi a Bible je prohlášena za Svaté písmo,.tak se rouhali proti Bohu. Například Ježíš, který tzv novelizoval Mojžíšovy zákony. Ty jsou stále pro Židy pravda, ale křesťané používají též Nový zákon. Co je pro vás pravda?

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

19. 2. 2012 22:09
Re: Dotaz na autorku

Určitě řeknete, že to pro vás neplatí, protože neuznáváte žádné náboženství. To je subjektivní názor, protože většina lidí na této planetě Bibli uznává jako základ ke své víře. Vaše pravda neplatí pro ně. Ale tu většinu svou pravdou nepřesvědčíte. Všichni uznávají, že Platon napsal nějaká díla. Tak ho udávají v citacích jako autora. A pak přijde někdo a řekne, že to není pravda. Nemá proto ale žádný valný důkaz. Musí všichni autoři změnit své odkazy ve svých dílech, kde se na Platona odkazovali? ?

0 0
možnosti
MP

Martin5.35

20. 2. 2012 10:48
Re: Dotaz na autorku

Jestli je pro Vás cca jedna sedmina většinou, tak asi není dál co řešit.;-)

2 0
možnosti