Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

repanak

25. 2. 2012 15:31
Bylo by to paní Ireno na "diplomovou" práci,

ale ne plzeňskou či metropolitní :

- vždy uvažuji, jak bys to dělal kdybys seděl na místě Drábka či Kalouska. A nejde o to jen mít ušlechtilé cíle

ale co lze prosadit - to je velikánský rozdíl

- sociální systém je nutné zásadně reformovat - nové situace: nízká porodnost, migrace, globalizace,

zvyšující se počet lidí neschopných a neochotných pracovat, daňové ráje atd.

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

25. 2. 2012 16:05
Re: Bylo by to paní Ireno na

Zdravím, já zase přemýšlím, jak se k tomu všemu postavit a najít cesty pro ty, kteří ztrácejí chuť k práci a k životu. Někde. sakra, musí být řešení, Není to jen v penězích, ale také v chtění a umění udělat pořádnou věc.

0 0
možnosti
LH

Lady Humussprey

25. 2. 2012 13:15
Teorie mně moc nejdou a tak opět něco z praxe

Když se konečně ministryně Machačová zbavila mého otce, ze svého resortu a sehnala mu stranický úkol, zakládal poslední JZD na Turnovsku musela se s ním odstěhovat i máma a té dali dělat ředitelku domova důchodců v jednom bývalém zámku. V tu dobu už jsem byla natolik při smyslech, že jsem vnímala život kolem sebe. Jak tedy, tehdy fungovala péče o potřebné a konkrétně o SNB nalezené lidi bez práce a domova. Jejich první cesta směřovala do Kosmonos, kde si ho nechali na pozorování a psychiatr mu stanovil diagnosu. Podle ní šel objekt jejich zájmu do kriminálu, když psychiatr usoudil, že je to příživa a flákač, nebo u něj konstaoval duševní poruchu a po nějaké době ho jako důchodce-invalidu dovezli k nám a buď u nás zůstal, nebo soud mu určil opatrovníka, většinou někoho z rodiny. O to však byl zájem minimální, protože jim stanovený důchod byl opravdu minimální. V ústavu dostávali 50 korun na měsíc, ale mohli si tam vydělat až 3 koruny na hodinu a práce tam bylo věru dost.

0 0
možnosti
LH

Lady Humussprey

25. 2. 2012 13:29
Re: Teorie mně moc nejdou a tak opět něco z praxe

Personál byly totiž jeptišky a těm skládání uhlí, sekání ručně 4 Ha parku moc nešlo. Pomáhali též v kuchyni, ale uměli spravovat třeba i žehličky. Jeden chodil hrát do hospody na citeru a jiný zase vyráběl fajfky. Pravičák by jejich stav označil, jako totální nesvobodu, ale ti lidé měli postel, jídlo, čistý oděv, žili ve společenství lidí a věčně mazali karty. Byli vynalézaví a tak několikrát je prozradil zápach z kvasících švestek, na pálenku. Myslíte, že bylo lidské odstranit jim z občanky poznámku o nesvéprávnosti a vyhnat je na "Svobodu"?

0 0
možnosti
OKV

oldfashioned Kokodák v1

25. 2. 2012 12:57
píšete dobře, rád Vás čtu,

ale stále nevím, proč a nač jste změnila jméno...

1 0
možnosti
PK

repanak

25. 2. 2012 15:18
Re: píšete dobře, rád Vás čtu,

Proboha to je snad soukromá věc paní Ireny ........

0 0
možnosti

petr66

25. 2. 2012 12:26
Nový systém možná ano

ale ze začátku možná přestat podvádět v tom starém. Kolik li:-(dí se pošle do předčasného důchodu, protože práci prostě neseženou. Potom stačí bědovat, jak nám důchodci přibývají a zvyšuje se schodek na důchodovénm účtu. Kolik lidí se vyřadí z úřadu práce, práci sice nemají, ale alespoň nekazí statistiky,  Tato ničemná vláde uvede zemi do beznadějného stavu.

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

25. 2. 2012 12:36
Re: Nový systém možná ano

Ano, vy máte pravdu a já bych k tomu dodala: vláda nastavila určité parametry, ne sama od sebe, ale na základě jiných systémů, ke sladění. Teď bych ale apelovala na správná rozhodnutí lidí o sobě a své představě, jak si s tím poradit. Protože do beznadějného stavu mohou zemi uvést i lidé svým konáním na základě problematicky nastavených pravidel. To je tak nějak můj názor.

0 0
možnosti
VV

vavil

25. 2. 2012 12:09
navrhuji,

0 0
možnosti
VV

vavil

25. 2. 2012 12:13
Re: navrhuji,

aby každý kdo dosáhne starobního důchodu dostal od VZP milosrdnou pilulku a mohl se tak vyhnout nedůstojným situacím,pokud tak uzná za vhodné.

0 0
možnosti
MS

Matyas Sandorf

25. 2. 2012 11:57
Navrhuji

aby lidé na nemocenské byli nuceni po 2 měsících obléci oranžovou vestu a chodit zametat ulice, protože by po této době mohli ztratit pracovní návyky ;-)

A pokud chce někdo čerpat nemocenskou, ať si ji odpracuje, nikomu nebudeme dávat nic zadarmo!!

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

25. 2. 2012 11:59
Re: Navrhuji

R^ To je úžasný nápad .;-D

0 0
možnosti