Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Martin V2

7. 3. 2012 7:29
Zajímavé

Osoba která tvrdí:// Já vedu korektní dialogy a polemiky in natura a internetových diskusí se nezúčastňuji// má v této diskuzi odhadem každý třetí příspěvek. avětšina jich je o tom, jak nebude s nikým diskutovat a snaží se o jejich "korektní" odstranění.

1 0
možnosti

Bucharovic

27. 2. 2012 10:41
.

R^

0 0
možnosti

parnassius

27. 2. 2012 2:21
Psaný text má jednu malou ale podstatnou nevýhodu

Musíte ho umět přečíst. K tomu potřebujete být nejen gramotný, ale musíte text také pochopit. Pokud je textem k chápání debata, bývá to ještě složitější. Některá sdělení prostá verbální intonace, mimiky, gest a emocí se dají vyložit nesprávně a nepomohou ani pomocné emotikony. Sám jsem se už mnohokrát dostal do sporu a nedorozumění jenom proto, že si druhá strana vyložila můj text jinak, než byl napsán a zamýšlen. Velmi často nešlo ani tak o to, jestli moje sdělení bylo jasné a "čitelné", ale především rozhodovalo momentální duševní rozpoložení protějšku. Pokud znáte váš protějšek z reality, je pravděpodobné, že budete text vyhodnocovat podle mustru převládajícího v jeho běžném chování. Jinak budete brát kupř. připomínku o vaší zapomětlivosti z klávesnice známého pedanta a rýpala a jinak od známého pohodáře a srandisty. Ovšem pokud se lidé navzájem neznají dochází k základním nepochopením.

5 0
možnosti

parnassius

27. 2. 2012 2:22
Re: Psaný text má jednu malou ale podstatnou nevýhodu

Nedávno jsem v naprosto běžné obchodní komunikaci vyhodnotil omluvný dopis od dodavatele jako arogantní až drzý, ale pouze do okamžiku, než jsem zvedl telefon a promluvil si a autorem a záhy se ukázalo, že dopis byl pouze shrnutím některých smluvních faktů a dodavatel naopak řešil reklamaci nad rámec smluvních podmínek a ke všeobecné spokojenosti.

Takže bych nebyl tak příkrý v hodnocení emocí a nemocí. Koneckonců admini diskuzí dokazují dnes a denně, že neexistuje žádný skutečně funkční systém, jak příspěvky vyhodnocovat a posuzovat.

5 0
možnosti

Gwendolyn!

27. 2. 2012 0:10
:)))))))))))))))))))))))00

"Jsou ovšem lidé, kteří si zvolili určitou kulturu, zatím mne nenapadá, jak ji pojmenovat, zaměří se ně několik autorů a z jejich blogů se snaží udělat v prostoru diskuse hotovou slovní žumpu. Čím více tam takto působí, tím více na tom získávají podle určitého systému, jak je v tomu konkrétně u IDNEsu, tedy dukátů. Pokud jim chybí, vyberou si autora, na jehož stránkách spustí podobnou žumpu, aby nabyli zase možnost se vrátit. Když se autor ohradí, tak ještě zesílí na něho tlak, aby se cítil nucen s nimi diskutovat pro jejich zisk." ANEB jsou blogeri, kteri presentuji nesmysly a populisticke blaboly, lzou, pretvaruji se, delaji fantasticka prohlaseni a pak se divi, ze nekdo jim jejich hlasky nebasti, ba dokonce nesouhlasi. V takovem pripade zacnou lkat, zadat o pomoc redakci. Kez by meli moc nad dukaty a nad mazanim sami. To by byl pro ne raj. Nemusime ani zminovat to, ze anonymni chvalici vadi, anonymni kritik vadi. Moc.

1 0
možnosti

Gwendolyn!

27. 2. 2012 0:14
Re: :)))))))))))))))))))))))00

A vite, jak se sbiraji dukaty na idnesu? Nejen diskutovanim, vazena pani Novotna. Existuji i jine metody nez tupe cist clanky idnes a klikat a klikat. Pokud nekomu chybi dukaty, musi je nejdriv nasbirat, nenasbira je tak, ze chodi diskutovat k jistym blogerum. Vy jste zase MIMO. K diskutovani je treba 1000 dukatu, trva 17 dni je ziskat, kazdy den je maximalne mozne 60 dukatu klikanim (ci jinou metodou, tu vam nereknu). Pak uz je na diskuterovi, jak s tim nalozi. Lide, kteri pochopili soucasny system, maji vic prezdivek, nemuseji tedy klikat a zamerovat se na autory. Vase logika zase kulha. Na obe nohy. V momente, kdyz si dotycny nasbira 1000 dukatu, muze neomezene diskutovat. Jestli mate pocit, ze jste nejakou obeti a k vam lidi chodi diskutovat pro nejaky zisk, tak je tomu presne naopak. U vas lide nejvic ztraceji dukaty, nebot pilne nahlasujete. Cili MIMO jste zase. Mura mimo. A nezapomente to nahlasit.

2 0
možnosti

Politicky korektní lež

26. 2. 2012 21:26
Toby se vám líbilo

"A protože jsou dukáty cenné, mají svou hodnotu, myslím si, že z toho počtu, jaký autor má ze své tvorby, by mohl sám přímo své diskutující honorovat s přenesením určitého počtu za jeho diskusní příspěvek. Pokud se mu některý z příspěvků nebude líbit, tak ho prostě ocení nulou. Při určitém počtu nul diskutér ztrácí možnost diskutovat "

A když bude mít někdo názory, které vám budou proti srsti, tak nebude moct u vašich článků dickutovat vůbec, protože byste ho oce nila samými nulamiRv

5 0
možnosti

Gwendolyn!

27. 2. 2012 0:15
Re: Toby se vám líbilo

Aneb kadrovani, proti kteremu se tak ohrazuje. Jinymi slovy napsala clanek, protoze je ji nepohodlne v diskusich, neumi si obhajit clanky nulove hodnoty a neumi odpovedet na zakladni dotazy. A samozrejme by se ji libilo klikat na nuly...

3 0
možnosti

zberanek

26. 2. 2012 15:51
Svoboda internetu je ohrožena

Internet je úžasný pro svoji svobodu, kterou si až doposud zachoval. Do této doby v podstatě čeřily vody různé skupiny, typu OSA, které si přes zkorumpované politiky protlačily dlouhodobou živnost za nic. Bohužel tímto to ale neskončilo, politici v tichosti připravili smlouvu ACTA a dokonce ji překotně různé státy také podepsaly, včetně Česka. Aby toho ale nebylo málo ani to politikům v Česku nestačí a chtějí ještě navíc vytvořit další státem placený zbytečný tým, který bude posuzovat zda je a nebo není ohrožen stát, tedy prostřednictvím internetu a pokud ta komis vyhodnotí riziko jako reálné, tak někdo rozhodně, že bude v Česku vypnut internet. Obávám se, že jediná svoboda v Česku - internet - je vážně ohrožena, protože politici mají strach z myšlenek a síly svobody, kterou lidé na současném internetu ještě mají.

2 0
možnosti

Maura Irena

26. 2. 2012 15:58
Re: Svoboda internetu je ohrožena

Příliš proklamativní. Je třeba posuzovat i reálnost důvodů druhé strany, proč usiluje o naplnění ACTA. Zda skutečně takové nebezpečí hrozí. Tento tým nevznikl sám o sobě a bez důvodu, na který nemůžeme nyní dosáhnout, protože ho neznáme.

0 0
možnosti

nytra

26. 2. 2012 14:32
Obsah internetu

Celkem  s tím co je napsáno , souhlasím, je to jen nakousnuté ale zjednodušeně si internet tak každý představuje. Spíš je mimo chápání že si státy a různé instituce chtějí internet předělat podle svých představ, třeba poslední nesmysl s vypínáním internetu a šikanování lidí, přece nikdo nikoho  nenutí používat internet k přenosu citlivých dat neřkuli zapojovat ho do řízení energetických soustav o vojenství ani nemluvím. Pro takové důležité věci mají mít takové organizace své zabezpečené sítě, jako to bylo odjakživa, cpát to na internet je zjevná blbost. Internet jako je dnes je důležitá informační dálnice pro spojené vědění lidstva komunikace mezi lidmi se tím neuvěřitelně zrychlila a odporuje rozvoj lidstva ve všech oblastech.  pokračování

1 0
možnosti

nytra

26. 2. 2012 14:42
Re: Obsah internetu

Jistě se dá vše zneužít, třeba ty nesmysly s autorskými právy, co se dá

jednou na internet tak je logicky přístupné všem, je povinností různých

vykřičených organizací co se navážejí do internetu  aby se staraly aby

se na internet nedostalo co nechtějí, smysl má jen postih takových co

něco tzv. ukradnou a pak na tom přes internet vydělávají. Postihovat uživatele který se internet podívá a něco si stáhne, není logické, při takovém objemu informací, jaký na internetu je, není možné aby to běžný uživatel rozlišil. Autorská práva jsou v některých případech úplně nesmyslná, např. u hudby, interpret si má vydělat poctivou prací a to živým koncertem bez playbacku, že to jde dokazuje např. Jaromír Nohavica. A tak je to o všem.:-)

0 0
možnosti