Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

petrph

14. 3. 2012 16:39
stát jsem já, říká Kalousek

Je nutné si uvědomit, že není "žádný  stát, který ..měl se svým  majetkem.. nakládat hospodárně a vůbec se řídit závaznými pravidly

zákona o majetku státu (z.č. 219/2000 Sb. v platném znění) - a z toho ho

nikdo nevyváže ". je zcela a pouze pan Kalousek, dříve člen procírkevně orientované K|DU-ČSL, který přihrává církvím majetek v hodnotě desítek miliard a k tomu další desítky miliard v hotovosti, pravidla o nakládání s majetkem může klidně porušovat a nikomu se zodpovídat nemusí.A ten v parlamentu ovládá ca 120 koaličních poslanců, zcela závislých na vysokých platech a náhradách které od státu dostávají.To je celý princip .Kdyby navrhl, že se ty peníze mají dát samotnému peklu, tak mu to odhlasují.

1 0
možnosti

Maura Irena

14. 3. 2012 17:16
Re: stát jsem já, říká Kalousek

nemohu soudit. :-/

0 0
možnosti

Inzheim

14. 3. 2012 15:07
Samozřejmě

mladá paní, je pro historiky zcela průkazné, že půdu, lesy, vodní plochy buď vlastnila a spravovala šlechta nebo církev. Od 18. století se mezi ně vecpali židovští průmyslníci, továrníci a českému lidu přináleželo pracovat v potu tváře a živit své početné rodiny, které si vybojovaly občanská práva, čímž začalo loupežení a revoluční vraždění. Posléze se vyklubali židovští filosofové s teorií, že majetek je nutné rozdělit mezi miliony proletariátu, aby se dosáhlo pokroku v mezilidských vztazích. Pokrok se vyznačoval a vyznačuje dalším loupežením a na mnoha místech i vražděním a to za účelem dosažení spravedlivých vztahů mezi etniky. Odklon od Desatera Božích přikázání vede jednotlivce i celé kontinenty do totální zkázy, a posláním politických partají je pouze jedno:: přesvědčit otupělé voliče, že to s nimi nebude bolet.

Majetek se církvi musí vrátit, ikdyž za 20--30 let nebudou teologové vědět, co s ním.

0 0
možnosti

Maura Irena

14. 3. 2012 15:12
Re: Samozřejmě

No, já si myslím, že to bude velký problém i dnes pro malou farnost, protože když dostane nemovitý majetek, musí ho spravovat a vrážet do něho peníze. Například: budovy, rybníky, pole a louky, pastviny, lesy ... neumím si to představit. A pronajmout? Dnes každý už ví, co to stojí peněz a starostí a nic z toho.

0 0
možnosti

pesimistafurt

14. 3. 2012 14:36
Dopis zveřejnil dole Vereš,

nic moc. Ti tři signatáří by si nejprve měli udělat alespoň základy historie na FF UK Praha. Ostatě, každý si může historii vykládat v rámci své ideologie po svém. Jim však unikají fakta.

0 0
možnosti

Maura Irena

14. 3. 2012 14:38
Re: Dopis zveřejnil dole Vereš,

Nejsem z toho všeho rozhodně nadšená. A myslím, že nastanou problémy a celá věc se zdramatizuje. Papež to možná nechá přešetřit a tak ... jojo. Nekouká z toho nic dobrého.

0 0
možnosti