Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

George.Camomile.blog.idnes.cz

16. 9. 2012 20:23
To aby z toho Klaus dostal psotník. Nejprve je mu vyspíláno,

že něco neudělal (milost pro fanfaróna Smetanu) a teď by zase dostal vynadáno, že Brzobohatého vyznamenal? Ale ono to je jednoduché. Brzobohatému mělo být myslím ve čtvrtek 80 a to je krásná příležitost k vyznamenání. Takže buď už ej to vyznamenání dávno připravené nebo není. A když není, tak už asi nebude a když je, tak záleží na paní Gregorové nebo na jeho synovi, zda si ho někdo přijde převzít. Ale já mám pocit, že ti vyznamenaní, kteří letos půjdou na Hrad, to už vědí. Hlásí se jim to s velkým časovým předstihem, aby si stačili upravit program.

A co k tomu paní Gregorovou vede? To je taková zarytá pravdolásková antiklausistka, že by manželovi ani státní vyznamenání nedopřála? Myslím, že před majestátem smrti to není vhodné. Kdyby se opravdu domnívala, že by si to její zesnulý manžel nepřál, tak by přece stačilo uvědomit o tom prezidentskou kancelář a nedělat z toho politická prohlášení.

1 0
možnosti

Maura Irena

16. 9. 2012 21:15
Re: To aby z toho Klaus dostal psotník. Nejprve je mu vyspíláno,

přesně takR^

0 0
možnosti

honzahoff

16. 9. 2012 16:34
Gregorová má pravdu

Brácha navrhoval Brzobohatého na vyznamenání asi potřetí v řadě, takže teď to bude mít pachuť.

0 0
možnosti

vavil

16. 9. 2012 15:00
Myslím,

že respektovat názor blízkých pozůstalých je neoddiskutovatelný.

0 0
možnosti

bednarik62

16. 9. 2012 13:57
Samozřejmě

Radoslav Brzobohatý byl skvělým panem hercem, ikdyž hrál všechno přes kopírák, ale denně umírá tolik skvělých lékařů, řádových sester, profesorů, hudebníků a herců, že ve spádu času, to člověk nedokáže všechno obejmout a dohodnotit. Kolik hrdinů ve válkách, epidemiích, pogromech, nehodách zbytečně zemřelo, a všichni byli v něčem výborní, a nikdo je nevzpomene a neudělí medajli. Ani sto medajlí není vstupenkou do ráje, tam se měří zcela jinak.

2 0
možnosti

Maura Irena

16. 9. 2012 14:09
Re: Samozřejmě

Já si myslím, že máme v naší republice mnoho památných míst, jako jsou desky se jmény padlých hrdinů, v synagogách se jmény obětí holokaustu, na památných budovách jména významných osobností, dálnice a silnice lemují pomníčky obětí nehod, mnoho lidí bylo a je vyznamenáváno za činy, které měli odvahu či talent provádět. Jsou i pomníky padlých hrdinů z válek, kde jsou uvedena jména a data narození. Jak je to s rájem, no, to je už zase na pováženou.:-)

0 0
možnosti

PeTaX

16. 9. 2012 13:38
Herecky byl pan Brzobohatý, paní Mauro,

jistě vynikající. Po osobní stránce už to tak vynikající nebylo. Potvrdí Vám to řada firem z okolí Štětí. Nechci Vám kazit ten článek. Umřel, škoda pro kulturu. Já bych to tak nechal. V

3 0
možnosti

Maura Irena

16. 9. 2012 13:42
Re: Herecky byl pan Brzobohatý, paní Mauro,

Tak já žádné firmy v okolí Štětí neznám. takže nemohu vědět, co proti němu mají. Já ho beru jako umělce a jako umělec by měl být vyznamenán. Díky za komentář.V

0 0
možnosti

horác

16. 9. 2012 13:31
nevím jak vy, ale přání rodiny respektuji

0 0
možnosti

Maura Irena

16. 9. 2012 13:43
Re: nevím jak vy, ale přání rodiny respektuji

Mně se to zdálo od jeho paní velmi emotivní. Vyznamenání se vztahuje k jeho osobě, nikoliv rodině, a tak by o něm měl rozhodovat představitel státu. Je to jedno z mála práv člověka po smrti, aby byl oceněn. :-)

1 0
možnosti