Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Praotec Tunel999

9. 10. 2012 2:02
Se zajmem cist blogy o socialni situaci

kdekoliv je demence, nedovedu si pomoct..Rv

0 0
možnosti

kareldrabek.blog.idnes.cz

7. 10. 2012 23:23
Jen houšť

Každá další obstrukce je dobrá. Alespoň s námi odejde i víc diskutérů

2 0
možnosti

TondaN

7. 10. 2012 22:05
rozumím vám

a souhlasím.čeho bychom se měli bát? že odpadne pár neslušných exibicionistů? takže ,pokud budu vyzván,nemám problém a představím se.:-)R^

1 0
možnosti

pavel 99

7. 10. 2012 22:09
Re: rozumím vám

tak je to správne, tak to má byť. Když budu vyzván, klidně skočím z okna. Hlavně nemyslet a konat podle výzvy.;-D

2 0
možnosti

Děkanka Katedry Kroupologické

7. 10. 2012 20:56
Jiste, Novotne se tento koncept libi, jaky sok

A jake prekvapeni. Neuvedomuje si ale spoustu veci. Idnes nedela registraci via telefon ci postou jako jine servery. Idnes je v podstate pripravena na to, ze spousta lidi doda falesne jmeno, ktere vypada jako prave, ale na prvni pohled to bude vypadat dobre. Neni v jejich silach overovat vse. Staci se podivat na clanek na Lupe.

Blogerka Novotna si tez neuvedomuje, ze vse je o blogerech a o jejich schopnosti reagovat na pripadnou kritiku. Kdyz nekdo reaguje neadekvatne, smlsnou si na nem diskuteri. A to se bude dit porad, at uz pod prezdivkou nebo JMENO PRIJMENI. A jen tak pro poradek - anonymni nejsou jen diskuteri, zatim, anonymnich je i spousta blogeru, at uz s pozehnanim redakce ci obycejne fake blogy. ;-)!!

1 0
možnosti

venenum

7. 10. 2012 17:14
zrušit cenzuru a "žumpu" nechat vyhnít

je pořád lepší než přijít o perly, které se tu a tam dajív diskusích najít

3 0
možnosti

Maura Irena

7. 10. 2012 18:11
Re: zrušit cenzuru a

Pro těch pár perel není třeba pečovat o celé jezero. :-)

1 0
možnosti

Maura Irena

7. 10. 2012 16:02
Nejde o to být vynášen do nebes

ale podívejte se, ať každý autor sám rozhodne, s kým chce diskutovat a který příspěvek je na hraně slušnosti a obvyklé diskuse. Většinou jsme dospělí lidé, ne? A každý autor už má své čtenáře, s kterými si rád povykládá a diskutéři snadno poznají, zda je autor klidný a věcný člověk nebo rapl, který z nich dělá pitomce. Řekla bych také, že člověk musí být ve veřejném prostoru opatrný, o čem a jak mluví. Všechno se dá zneužít a i anonymní nick je snadno identifikovatelný, to byste se divil. Jestliže například zmínka o křesťanství vyvolá nepříčetnou diskusi, provázenou urážkami, tak tomu neříkám slušná diskuse. Buď mám k tomu co říci nebo nemám. Buď dám karmu nebo pošlu autorovi pozdrav, že to pěkně nepsal a nebudu se s ním po nocích hádat a shazovat ho. Já si ráda povykládám i s lidmi, kteří se mnou nesouhlasí a dokáží své argumenty vážně vynést a jiní se přidají, ovšem ne tak, že vytvoří dlouhé vlákno, v kterém se baví úplně o něčem jiném.

1 0
možnosti

ivanmajer

7. 10. 2012 13:23
Diskutéři

Vždy se mi líbili lidé, kteří v anonymitě  davu řvali a vše věděli nejlíp. Ale když se jim vezme ona svoboda slova (rozumněj anonimita) okamžitě končí a psát nebudou. Samozřejmě plivanec z davu je jednodušší než se postavit a říct někomu,že s ním nesouhlasime. No a přeci neřeknu, že jsem srab to to radši svedu na svého šéfa atd atd....

Mám pocit, že se tomu říká přizdisráčství tak typické pro doby minulé....

2 0
možnosti

pavel 99

7. 10. 2012 13:30
Re: Diskutéři

já myslím že "...anonimita..." bude chybět málokomu.:-/

4 0
možnosti

strycek-Joe LLC

7. 10. 2012 12:28
iDnes nepotřebuje linerální, neřízené diskuse

, neboť častokrát znehodnocují ideové působení listu na čtenáře. Častokrát se stalo, že kmenový autor iDnes byl zcela zesměšněn a vyznění článku pak bylo zcela opačné, než ideologické byro zamýšlelo. Proto bude současný systém zrušen a nahrazen řízenou diskusí, kterou bude možné centrálně kontrolovat, lustrací a selekcí vyčnívajících diskutérů.

14 0
možnosti

2mmmm_2

7. 10. 2012 12:44
Re: iDnes nepotřebuje linerální, neřízené diskuse

jj R^

0 0
možnosti

hlava..dvacetdva

7. 10. 2012 11:13
Když napíšete pod článek o zavření politika,

že se nám prasata v chlívku přemnožila a je potřeba zavolat řezníka, můžete k tomu napsat klidně i adresu a stejně se to smázne. Když některým schopnějším, co mají lidi pracující za minimální mzdu  za póvl, chcete vysvětlit, že v některých místech naší země vám zaměstnavatel víc nedá protože prostě nemusí, napište jméno a adresu a večer vám šéf může zavolat ať zítra nechodíte. Celé mi to přijde asi tak, o kytičkách a hovadinách ano ale dál ne.

12 0
možnosti

Ottis300

7. 10. 2012 11:06
Souhlasím s Vámi.

Osobně jsem se také klonil k neanonymitě diskutujících, protože některé výlevy byly opravdu na hranici právní kvalifikace pomluvy, atd. V diskuzích, které jsou dlouhé, a to často díky osobním přestřelkám, se v linku se ztrácí i původní myšlenka nebo názor. Je časově i dost náročné celou diskuzi sledovat, případně i odpovídat. Tady dojde pravděpodobně k vyčištění. Mj. je vidět, že ani redakce nestíhá všechno kontrolovat a mazat. Pokud to označí bloger, sesype na něj i nezasloužená kritika a zároveň mazání s sebou stáhne i celý link s příspěvky, které jsou slušné.

Je tu hodně pro a proti. Zásada však zůstává, že člověk, který chce něco říci k tématu, by se neměl ničeho obávat. Jedním ze základních lidských práv je svoboda slova a ta nemůže být jednostranná. Anonymně se dá vykřikovat na demonstracích, v ochranném obalu davu, ale ne v diskuzích, kde jedna strana hraje s otevřenými kartami a ta druhá za záclonou pseudonymu může bez relevantní občanské zodpovědnosti pokřikovat jak chce.

2 0
možnosti

venenum

7. 10. 2012 17:11
Re: Souhlasím s Vámi.

tak jděte příkladem a vystupte z anonymity, Ottisi300 ;-)

3 0
možnosti