Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mám příhodu z podobného soudku. Před dvanácti lety jsem se přestěhoval z Prahy do jisté obce (moje současné bydliště to nebylo). Došel jsem na matriku přihlásit se k trvalému pobytu - předložil doklad o tom, že jsem si tam pořídil byt plus občanku. Paní matrikářka po mně chtěla ještě kopii diplomu rozsudek o rozvodu. Pani, říkám jí - obojí je napsáno v občance, to vám nestačí? Prý ne. A teď přijde jedna absurdita. Říkám: to myslíte vážně s tím rozsudkem, to si v něm hodláte počíst? --- "Ne ne, my to jenom zkouknem a hned vám jej vrátíme." --- Ale já byl rozveden dvakrát! --- "Tak přineste nějaký z těch dvou, to už je jedno". --- Novou občanku jsem za měsíc a něco dostal, i bez těch "potvrzení". Asi mi pomohlo že jsem napsal dva dopisy.

EPILOG. Později jsem se dozvěděl, že tak se to má dělat když se někdo přistěhuje z jiného kraje. A že se to tak říká na školeních.  No nic - doufám, že se dnes už říká už něco jiného. A nebo je občanka pouhým cárem plastiku? O zákonech ani nemluvě.

2 2
možnosti
Foto

Kdysi, je to tak 15 let, jsem zažil komickou nebo spíše trapnou příhodu. Šel jsem do pobočky ČSOB, kde byl "chytrý bankomat", kterým, s pomocí platební karty, šlo rovnou zadat příkaz k převodu peněz. Měl jsem s sebou platební kartu a data, kam peníze poslat.

Ale ouha, ta chytrá mašinka byla pokažená a já musel příkaz k úhradě zadat ručně, na papíře. V tom by nebyl žádný problém, kdybych to číslo svého konta znal zpaměti. Ale na takováto čísla mám odjakživa špatnou paměť a nepřejte si vidět, za jakého zabedněnce, hlupáka a budižkničemu jsem byl považován, když jsem řediteli pobočky věc vysvětloval.

To, že s sebou nemám občanku, tak to ještě pochopil. Ale, že s sebou nemám ani průkazku zdravotní pojišťovny, to ho šokovalo. A po mém prohlášení, že s sebou mám pouze tu platební kartu (okavidně jim nestačila nebo dokonce měli nějaké podezření) a peníze na pivo šel do vývrtky.

Takže, pozor na lehkomyslnost, může se vymstít. Když ne jinak, tak tím, že je člověk považován za nesvéprávného.

1 3
možnosti