Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J97a85n 26H38l10e78d67í60k

30. 12. 2012 23:26

Milá autorko, zabýváte se lepší půlkou občanů,,--  nevěříte v existenci opravdových lenochů, zlodějíčků, mstivých a od přírody zlých komunistů, jste jemná bytost, hlásající pravdu a osvětu,, na místo hluku řetězů, skřípání zuby, jekot mučených, ztrát nadějí.

1 0
možnosti

Dobrý den, pane Jene Hledíku. Nemyslete si, že to nevnímám, však v tom světě žiji stejně jaké Vy. A nebyla jsem a nejsem také nijak před jejich zvůlí a působení. Ale s tím se věčně nedá žít, člověk musí hledat cestu ke slunci a ne s nimi do temnot. :-)

1 0
možnosti
Foto

Od r. 1948 do dneška to je 64 let v tomto státě nevznikla elita národa a někdo, kdo by jí dal směr kudy se má ubírat. Vždycky tu byla a je jenom "navoněná spodina", která si myslí že je to ona kdo má vést tuhle společnost a dalších 10 let se nic nezmění!:-/[>-]

3 1
možnosti

Díky za článek. Karma.

5 1
možnosti

Jsem moc ráda, že vás oslovil. Mějte se pěkně.V

1 2
možnosti
Foto

Nemyslím, že to je o změně hodnot. Podle mne je to spíše o návratu k původnímu obsahu klasických hodnot a také o vyhoštění pokrytců a licoměrníků, kteří ač vodu káží, vínem číši plní.

Pak takový člověk, jemuž od mládí doma i ve škole opakují, že každý svého štěstí je strůjce, vstupuje do reálného života, kde je tato zásada pokřivena způsobem, který jí dává naprosto jiný význam. 

Zjistí, že ne poctivou prací živ je člověk, ale naopak: práce je poslední zoufalý způsob jak přijít k penězům.

Zjistí, že i lidé, kteří propagují slovo boží, denně a beze studu porušují deset přikázání.

Zjistí, že má právo svým hlasem ovlivňovat běh věcí veřejných, jenže když tak učiní, tak i  ti, kteří mu říkali, že je to vlastně jeho občanská povinnost, změní běh věcí veřejných tak, že jdou jinou cestou, než byla vůlí lidu vytyčena.

Zjistí, že svěřil svůj hlas seskupení, které hlásalo jemu blízké (pravicové či levicové) myšlenky, následně však se jim zcela zpronevěřilo a realizuje politiku snižující životní úroveň obecně, zejména však jeho rodičům - důchodcům. Zjistí, že mnohé je jinak....vlastně skoro všechno, co mu vštipovali jako morální zásady, je v praktickém životě tak nějak jinak a je z toho vykolejený. Co dál? Nemyslím však, že volá po změně hodnot. Spíš se dožaduje, aby hodnotám byl navrácen jejich původní smysl a jejich obsah byl obecně a trvale platný. Aby ten, kdo pracuje, mohl žít přiměřeně hodnotný život a ten kdo nepracuje, aby se mu z výšin hodnoty svého majetku neposmíval. Aby se zase vyplatilo říkat pravdu a aby zloděj seděl ve vězení namísto naivního a nerozumného protestujícího nespokojence. Aby podvodník byl podvodníkem trvale a nejen několik měsíců, než začne být potřebný a jeho podvody se začnou bagatelizovat. Zkrátka aby nebyl považován za hloupého, když živí sebe a své blízké poctivou prací (ať už jako zaměstnanec a nebo jako "živnostník") a podvody a zlodějnami, aby mohl věřit, že když mu někdo před volbami něco slíbí, tak to po volbách bude zhruba tak plnit.

10 0
možnosti

Ano, souhlasím. Je to můj růženec přání. Návrat k tomu, co si lidé v pokoji mysleli, co konali a jak se hodnitili, je velké dobrodružství v poznání a sebereflexi. Já bych řekla - skoro všichni to ví, notoricky znají, jsou kontaktováni s kulturou a myšlením, mají smysl pro rozeznávání, stačí asi - projevit to a nemaskovat se. R^

2 3
možnosti

Je tady momentálně jen pár lidí, kteří alespoň veřejně reálně popisují stav a i dají návrh na změnu (i k lepšímu) - pí Dvořáková, Okamura .... Kdežto politické strany nic - včetně KSČM - abych Dolejšovi nebo Kováčikovi neubližoval, něco občas ano ale opatrně aby se současná podstata  moc nezměnila.

4 0
možnosti

Dobrý den, pane Kuchta. Politické strany rozhodně, pro svou účelovost, nemohou dělat nic, než si udržet volitelnost a šlapat podle programu. :-)

2 3
možnosti