Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vláda médií si vyřizuje účty s katolickou církví, která se jim dostatečně neklaní. Dovolím si zmínit ještě jeden faktický údaj. Od r.1995-2010 bylo v SRN 210000 zneužití nezletilých, z toho 94 se týkalo církve. Doporučuji tedy každému, ať si dá nezletilé děti do církevní školy či péče, tam má při zjednodušeném výpočtu 2200x menší pravděpodobnost zneužití.

Pedofilní krize společnosti byla svedena na církev. Řím nezapálil Nero, ale křesťané, hrr na ně!

0 0
možnosti

Kdo by sechtěl tímto tématem seriozně zabývat-http://oslik.wordpress.com/tag/kongregace-pro-nauku-viry/...

/pokud by někdo namítal,že jsou zdroje nedůvěryhodné ,přidám odkazy/,aby se naše děti mohli probouzet do svobodného světa;-)

0 0
možnosti
Foto

J92a71n 11R56ý61z90n51a93r

23. 4. 2013 13:32

JÁ BYCH PROBLÉM VIDĚL TROŠKU JINAK - tyto aféry se vyvalily v posledních desetiletích a dosahují cca do začátku minulého století. To ovšem znamená, že církev měla tolik "síly a vlivu" že všechny tyto problémy tutlala a kryla.

Církev naprosto nedisponovala - a svým způsobem doposud nedisponuje - mechanizmy k řešení pedofilie kněžími.

Pedofilie je forma pohlavní deviace. Přeložení kněze na jiné místo znamená pouze a jedině že totéž bude dělat na novém místě.

Pokud jsem informován, pak ani dnes pedofilní aféra neznamená ukončení a vyřazení z kněžské služby.

Dosti zajímavou kapitolou je snaha církve řešit pedofili kněze rozhřešením jiným knězem. Vzhledem k Ježíšovým citátům o pohoršení dětí, konstatování že naše tělo je chrám Ducha svatého a hříchy proti Duchu svatému jsou neodpustitelné ... je to docela mocná časovaná bomba.

4 0
možnosti

Dobrý den, pane Rýznare, děkuji Vám za podnětné myšlenky. Vzpomněla jsem si na sirotčince a na týrání dětí v Anglii v 19, století, jak o tom píší klasikové a ve Francii, jak o tom píše i Victor Hugo ve svém románu Muž, který se směje. Určitě to není nová záležitost. Taková exkomunikace z církve je pořádný trest, nemluvě o odsvěcení. Ale já mám ještě jednu otázku, která se může zdát od věci. Celibát je dar, podle učení a není každý schopen ho dodržet. Ale člověk, který ho přijme, se nějakým způsobem osvobozuje. Já si nemyslím, že kdo se tak rozhodne žít, a nemusí být mnichem, jde za nějakým vnitřním cílem a stojí mu za tu oběť. Myslíte si, že tací lidé, kteří se rozhodnou, že nebudou sexuálně žít, jsou nějak ohroženi psychicky nebo fyzicky? Nebo dokonce společenským míněním?

0 1
možnosti
Foto

Ano, dobrá práce s fakty. Věřící tyto skutečnosti reflektují a otevřeně o nich hovoří. Laikové i kněží. Berou to jako známku, že něco není v pořádku, hledají cestu k nápravě.

Dokonce je možné, že nedávná rezignace papeže a volba nového papeže byla do jisté míry těmito záležitostmi ovlivněna. Nevím. Pouze se dohaduji.

Pedofilie je jev obecně známý, potýká se s ním mnoho lidí, kteří pracují s dětmi, nemusí to být katoličtí kněží. Také se o tom příliš nemluví. Lidská sexualita je velmi složitá a neprobádaná oblast, a kdo jsi bez viny...

A opačně - znáte někdo nějakého kněze, kterého byste podezírali z pedofilie? Oznamte to jeho nadřízenému. Katolické školy, pokud vím, jsou u nás velmi vyhledávané, protože většinou nabízí velmi kvalitní a široké vzdělání. Včetně výuky náboženství, která zahrnuje i obecný přehled o ostatních náboženstvích, sektách a směrech. Ostatně zájem veřejnosti o tyto školy o něčem svědčí. ;-)

1 2
možnosti
Foto

J97a49n 86R96ý11z67n36a38r

23. 4. 2013 13:34

Podezření z pedofilie oznamovat nadřízenému knězi? To snad nemyslíte vážně! Podezření z pedofilie se oznamuje policii. To by mělo platit i v katolických rodinách.

3 0
možnosti
Foto

Vypadá to na to slušnou práci se sbíráním dat a snahu o objektivituR^

2 3
možnosti

Tak, snažila jsem se. Je třeba se postavit k problematice, jak se říká čelem. Má význam obecný a myslím, že poslední sebevražda trenéra dětského družstva, který byl nespravedlivě nařčen z pedofilie a v nejlepším věku svého života se zastřelil, je hodně alarmující v tom smyslu, že lze nařknout kohokoliv a přivést do neštěstí. Já si myslím, Karle, že s tím souvisí i vyděračské aféry dívek a žen, které nařknou nějakého muže ze znásilnění nebo pokusu o znásilnění z pomsty. Je to prostě problém, o kterém se musí otevřeně hovořit a tak mi stálo za to poskládat fakta, přeložit je a přemýšlet o nich. R^

0 1
možnosti

Zde jsou dva fenomény první je kdy v USA došlo k myšlenkovému pohybu vůči segregaci svých obyvatel, navíc pominula hrozba z poza železné opony, a druhý fenomén je "viditelnost" každého, díky nástupu nových technologií zde internetu.

Končí zde vlastně jedna epocha o to určitá daná moc nad druhými, jež svádí k zneužívání. Ať jsou to představitelé církví, škol, Policie, armády atd. Další fenomén je o pudové duchovnosti, jež je ryze založena na instinktivních hodnotách rodiny a autorit, jež se zde promítá do vyššího principu. Duševnost a duševenství, tedy přístup ke vzdělání a probouzení a učení se svým hodnotám, odpovědnosti a dále spojení ženské a mužské duality v jeden duševní rozměr, jež následně jinak přistupuje k vnímání světa, přichází vlastně teprve posledních 20 -30 let. před tím zde bylo vše založeno ryze na pudové či ideologické formě. Tato falešná duchovnost nám přinesla mnohá militantní náboženství, což je opět důkazem o falešné identifikaci a prázdném stavu duševenství v lidech ... .

Když si neuvědomíme a nepoznáme to "zvíře" které je v každém z nás, že je zde jen mnohdy chtěná slupka určité humánnosti a duchovnosti, neprojdeme procesem jež odkryje pravý potenciál všeho a umožní nám duševně splynout v jednu jedinečnost. Výsledek je naprosto jiné vnímání světa a duchovnost je vlastně mnohdy synonymem živočišné společnosti.

5 1
možnosti

Pane Mojmíre, kde žijete? Za posledních 30 let nastoupila tak tvrdá totalita pokrokářstí, že děti, které mají jednoho tatínka a maminku jsou v menšině a právě ony byly a stávají se čím dál víc zbožím a státním majetkem! Kam vede osvobození od řádu a autority? Nebylo nejvíce pedofilních skutků spácháno právě dnes?

Smutným zmatkem je také "vědecké" matlání potenciálu a skutečnosti. Pokud definice označuje pedofilem toho, který má rád děti a ne toho, kdo jim ublížil, je to blbina. Každý člověk je schopen a má také náchylnost dělat zlé věci, ale kdo může odsoudit všechny lidi? Jedině vláda medií? Občas se navrhuje systém vědecky odlišit ty nebezpečné, například podle blogů a faceboku a hned je izolovat. Nacionální socialismus to řešil podobně likvidací všech nepotřebných a nebezpečných ...

0 0
možnosti

Vaše články jsou celkem propracované,někdy zajímavé.Sorry,ale už v prvním ostavci

naznačujete,:" ...chtějí ho svobodně prožívat, aniž by jim do toho zasahovali různí církevní hodnostáři...."-mluví vám někdo z těhto hodnostářů do vaší víry?

Církev má svých starostí,problémů jistě dost,proč by právě vám měla zdělovat jak 

a co hodlá dělat,..píšete že :... Třeba kvůli dětem, kteří si zaslouží, aby přišly do mírumilovného a srozumitelného světa a mohli si vybírat svůj způsob života...",

to jste si nemohla vymyslet nějaký pádnější argument,k zveřejnění svého článku...

Šlo to napsat i bez toho ůvodu a hotovo,bylo by to upřímnější....

2 9
možnosti
Foto

Děkuji za výborný článekR^

4 7
možnosti