Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nejsem si uplně jista co chcete článkem říci a zda-li jsem ho správně pochopila. Ze své zkušenosti můžu hovořit o tom, že jsem vždy pracovala pouze mezi muži a s nějakou nerovnoprávností jsem se nesetkala. A to ani platově. Občas se stalo, že nějaký muž vykřikoval, ať se vrátím k plotně, ale s takovým jsem byla smykem hotová.

Na druhou stranu moc dobře vím, že do oborů, které byly dlouhodobě doménou mužů se tlačí ženy, které na to nestačí a pak feministicky vykřikují a nespravedlivosti.

Je to prostě případ od případu, ale souhlasím s tím, že pokud se od ženy očekává plné pracovní nasazení tzn. 10 hodin v práci (i s cestou) vyzvedávání dětí ze školek a škol a pak 100% servis doma, je to dlouhodobě neúnosné... Pokud se manžel, nebo partner nehodlá zapojit a žena vydělává více než muž, plně chápu, že se rozvede.

1 0
možnosti

Děkuji, přesně jste vystihla to, co jsem napsala a ještě navíc, na co bych chtěla upozornit, že hrozí, že státní důchod bude klesat, a proto je třeba, aby došlo i ke změnám myšlení lidí o svém postavení a budoucnosti, protože žádné hnutí, které může sa nemusí vydobýt nějaké změny, to nenahradí.

0 0
možnosti

Tak se mi zdá, že můj článek nikdo nepochopil. Já jsem chtěla vyjádřit, že rovnost mezi muži a ženami je zajištěna právem (tedy právním řádem). Že o tom nemůže nikdo jiný rozhodnout než společnost a o diszpozicích pak výchova a rozhodnutí každého jedince o sobě samém. A také jsem zdůraznila, že se musí lidé přizpůsobit době, v které žijí a ne předsudkům, které přijímají od svých předků. Mám pocit, že jsem to zavinila já, že reagujete jak reagujete. |Domnívala jsem se, že je to jasné, jak jsem to vyjádřila.

0 0
možnosti

Myslím, ze žijete ve světě předsudků. Žádná zásadní nerovnost neexistuje. Postoje a názory lidi nelze řešit nějakou intervencí státu do výchovy nebo propagandou. Stát tu není od toho, aby lidi predelaval. Rv

1 1
možnosti

Prosím, pane Horáčku, četl jste můj článek? Přeci hned první věta v perexu i druhou větu v perexu? "Rovnocené postavení mužů a žen je zajištěno obecně právem. Jsou tu však i jiné překážky, které brání rovnocennému postavení žen a mužů, a to jsou předsudky, které stále vláčíme sebou jako zbytečné zavazadlo." ;-D

0 0
možnosti

Feministky by měly trvat na tom, aby v každé profesi bylo 50% mužů a 50% žen. Samozřejmě se to musí týkat i takových profesí jako popelář, horník, hutník, čistič kanálů, policista pochůzkář, voják a jiných profesí, bez ohledu na fyzickou náročnost. Pak to bude v naprostém pořádku. Doufám, že muži nebudou povinni rodit děti.

2 0
možnosti

Myslím, že by k takovým závěrům, jaké vy uvádíte, měla dojít společnost podle potřeb, ne podle myšlení feministek. Já feminismu nedůvěřuji.

0 0
možnosti

Jako normalni kluk. Docela pekna sbirka soucasne hlouposti.

1 0
možnosti

Autorka si správně všímá, že problém začíná už v nejútlejším věku. Tady je potřeba zajistit rovnost v myšlení chlapečků a holčiček, u kterých stále pozorujeme, že holčičky si hrají na princezny, s panenkami a na vaření, kdežto chlapečkové na vojáky se stavebnicemi a autíčky. U chlapečků se tak rozvíjí technické myšlení, které predikuje jejich větší úspěšnost v lépe placených technických oborech. Základní problém tedy je, jak přinutit/přesvědčit děti aby změnily předmět svého zájmu. Dokud to nevymyslíme, tak se nepohneme a tady bych čekal nápady od feministek a bojovnic za rovnoprávnost

2 0
možnosti

No, to bude opravdu fuška, asi bude potřeba holčičkám vysvětlit, že princezny to mají v životě nejtěžší. A to je pravda ...

0 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS