Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Když si odmyslím trochu té ironie, hlavně v začátku, tak si dovoluji dost pochybovat o tom, že Zeman je nějaký archanděl Gabriel, který při´šel tuto zemi osvobodit od komtrů atd. Ve svém úřadě má jejich exponentů také hezkou řádku. Jinak myšlenka je to zajímavá.

Chcete-li žít bez kmotrů, bez stran, které porušují své sliby, tedy nejenom pravicové, tam byste měla text vyvážit, a podobných struktur, tak byste musela zrušit českou politku. To odspodu nahoru. Pak by třeba nastal ráj v zemi strdím a medem oplývajícím. Jen do té doby, než by si společnost našla nové hromosvody vlastní neschopnosti se nad sebou zamyslet a pochopit z čeho ta společenská frustrace vzniká.

Mohu jen konstatovat, že to, co se dělo poslední měsíc, lze nazvat českému dobytí Bastily. Jen s tím rozdílem, že společnost "dobila" sama sebe. To zcela v intencích české impotentní demokracie. Jakýsi Kafkův zámek.

Hlavně zavést "ten pořádek".

1 0
možnosti
IA

Dobrý večer, pane Černý. Rozhodně netvrdím, že by jediný člověk, zde pan Zeman, dokázal něco zachránit. Možná, že si bude hledět líp zákonů. Máte pravdu, spadlo nám na hlavu všechno, co jsme si nadrobili. Pec nám spadla ... zatím nám není pomoci, ale to ještě neznamená, že pomůže zlost. Spíš zamyšlení, ale to moc nečekám.

0 0
možnosti
Foto

J38a31n 25R35ý20z35n59a73r

19. 7. 2013 15:02

Díky za vaše zamyšlení.

Doba je skutečně zlomová. U nás se můžeme "vymlouvat" na dospívání či pubertu 24 leté demokracie. Ale ono se to týká celé Evropy - minimálně.

Kdo si nenajde vlastní funkční hodnotový systém - který není diktován zvnějšku, aje tryská z jeho nitra - bude mít stále větší a větší problémy.

2 0
možnosti
IA

Těší mne, pane Rýznare, že se mnou souhlasíte. Ano, hledání funkčního hodnotového systému, to je důležité a jistě ho Evropa nehledá poprvé. Jen by to hledání neměla "odfláknout", jako několikrát v minulosti, kdy to nadělalo víc škody než užitku. Přeji krásný den.V

0 0
možnosti