Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

David Rath na svém blogu na serveru Aktuálně 30. 03. 2012, tj. ještě za svobodna, napsal článek Krize a odvaha. Mj. píše: : 

"Politici jsou jen dočasné figurky, které média veřejnosti předhazují jako ty, kteří za vše mohou. Mohou za to, že skutečné strůjce problémů kryjí a pomáhají jim k čím dál vyšším ziskům. Za to dostanou pár měsíců na pozlaceném cirkusovém nebi politiky... 

Koho vláda chrání? Vláda totiž chrání ty, kteří současné ekonomické problémy světa vyvolali a ty, kterých se problémy prakticky nedotkly, nebo na nich dokonce nehorázně vydělávají.

Kdo jsou vítězové? Vítězové dneška jsou jednoznačně banky, ale i pojišťovny či monopolní a oligopolní společnosti, které si ochočily vlády. Ceny elektřiny, vody či plynu, ale třeba i telekomunikací jsou v rukou těchto monopolů. Lidé šetří a spotřebují méně vody, plynu či elektřiny, tak se zdraží a zisky jsou stejné nebo i vyšší. Zkuste se bránit, nemáte žádnou šanci.

Jak vyrovnat státní rozpočet a nezadlužovat příští generace, a přitom mít i na potřebné investice do infrastruktury státu a postupně zvyšovat platy i důchody? Celkem jednoduše. Ty firmy, které mají výsadní postavení oligopolu zdanit drastickou daní. Třeba 50% nebo 70%. Rázem by náš stát měl ročně nějakých 150 -200 miliard navíc..." 

"Když něco tak hnusného napíše významný politik, a je čistý, tak ho přejede auto. Ti ostatní (drtivá většina) dostanou lekci od prourátora, aby věděli, jak se má politik na této úrovni chovat," řekl si možná při zatýkání Ratha  Kubice. Nad čím dumá asi teď...

1 0
možnosti

No, ještě něco dodám. Když se Rath obhajoval ve Sněmovně, mluvil dlouho a o všem možném, hlavně o tom, jak trpí ve vazbě .  Situací s krabicí s miliony vůbec nezmínil a vůbec se jí nevěnoval. Vy jeho obhájci a zastánci, není Vám to divné ? Mně ano !

0 0
možnosti

Já si pamatuji, že o krabici se mělo vykládat až před soudem. Takže to není nikomu divné. :-)

1 0
možnosti

Nejdříve všichni brečíme ( a právem ), jaká je u nás šílená korupce. Potom jednoho korupčníka chytí a značná část národa z něj dělá politickou oběť a z policajtů a státních zástupců politické biřice. My jsme skutečně stupidní národ blbů.

0 0
možnosti

Pane Kaděra, korupce je opravdu tragedie a kde se usadí, tam lidé přicházejí o část svých svobod rozhodování. Já si myslím, že Rathova kauza měla být už dávno vyřešená, pokud je prokazatelně korupčník a je snadné mu dokázat, z čeho je obviněn. Ale myslím, že lidé cítí, že jeho vazba trvala dlouhou dobu, že soud bude také zdlouhavý i odvolací řízení se můýže vléci roky a že to neřeší jádro problému.

0 0
možnosti

Nastrčený, neobjektivní, nadržující ,,spolupracující obžalované,, , v rozporu s právem obžalovaného pana poslance MUDr. Davida Ratha na spravedlivý proces, soudce Pacovský, ztrácí evidentně nervy a půdu pod nohama, protože scénář nalinkovaný Kubicem, Jirátem a Bradáčovou dostává závažné trhliny a ,,hlavní hrdinka,, Salačová korunní svědkyně obžaloby a její trumfové eso neplní jejich očekávání a prozatím výsledkem soudního líčení, vzhledem k osobě pana poslance MUDr. Davida Ratha, je jen, že se přiznala k vystavování a proplácení fiktivních faktura zhruba za 12 mil. Kč, tedy k poškození státu se způsobenou škodou velkého rozsahu a provalilo se nejen její propojení přes finanční dar na TOP 09.

2 1
možnosti

jakmile se někde objeví slovo Rath - hned nastoupí soldateska s Johanedisem v čele a spustí svůj kafemlejnek - pana poslance MUDr. Davida Ratha.........;-D;-D;-D

stále se nemůžu rozhodnout, jestli je to obcese, nebo placený troll;-)

2 2
možnosti

V žádném případě bych se nechtěl nějakým způsoben zastávat Dr. Ratha. Je na naší justici posoudit jeho nevinu nebo vinu.Neslýchaná v naší kotlině je však 15 měsíční vazba obviněného. Nevím , jak je to momentálně s odsouzeným exsenátorem ODS Novákem, který za 40 milionů dostal 4 roky a ze zdravotních důvodů oddaloval nástup trestu.Zajímalo by mě, zda byl do odsouzení také v tak dlouhé vazbě a jaký je rozdíl mezi Dr.Rathem a Nováken mimo to, že dokázaných 40 mil. je podstatně více než obviněných 7 mil.Podstatný rozdíl je pouze v politické angažovanosti obou dvou politiků, u ODS se stává tato korupce asi každodenní praxí.

10 1
možnosti

15 měsíční vazba není ničím neobvyklým - bohužel

1 2
možnosti

P41e92t62r 91K97o62u58ř36i92l

17. 8. 2013 21:37

Čtu si tady některé příspěvky a docela mne mrazí jak někteří skáčou na Rathovu strunu politické oběti.Jak ho obhajují. Je to přesně v duchu jeho rétoriky. "I když mne odsoudí já se vrátím a budu tak mít hodně stoupenců, kteří uvěří tomu, že mne chtěli odrovnat politicky" Všichni se velmi mýlíte. Tohle byl klasický kriminální delikt se všemi znaky.S politikou to nemá vůbec nic společného. Prostě jednoho vlivného politika chytli za ruku s něčím co v ní být nemělo. Nic jiného v tom není. Pan Rath má právo na svou obhajobu říkat cokoliv chce a on toho využívá a protože je vysoce inteligentní,vynikající rétor a mistr slova,navíc velmi schopný a taky všeho schopný, dokáže v některých lidech opravdu vyvolat pocit, že je politická oběť. Není , nikdy nebyl a nebude a je na státním zástupci, aby prokázal že jeho čin byl kriminální.O jeho vině či nevině rozhodne soud.On se snaží jen vyvolat pochybnosti v myslích veřejnosti. Jo a co se týče předraženosti. Někdo to tu již popisoval. Ono nemusí jít vůbec o předražení. Jde taky o to sehnat pro svou firmu práci, kterou mám s jistotou zaplacenou a proto jsou samozřejmě ochotní majitelé firmy pustit velkou část svého zisku jako provizi jen proto, aby měli práci pro firmu a nemuseli řešit problémy se zaměstnanci, někdy je lepší jen dělat zakázku téměř bez zisku než propouštět a řešit jiné s tím související potíže něco o tom vím jaké to je.

8 0
možnosti

Ale potom tedy stát, respektive EU, respektive kraj nedošel žádné újmy.

2 0
možnosti

Lekce  z ekonomiky staveb pro paní Mauru:

Předražení zakázek není vůbec nutnou podmínkou pro výskyt  korupce - úplatku za  přidělení zakázky.

Ve všech rozpočtových položkách je  vždy kromě  nákladů  zakalkulován i oprávněný zisk podnikatele.ve výši  cca15%.

Ale  při výborném vedení stavby a  dobře udělaném projektu a položkovém rozpočtu lze dosáhnout i 30 % zisku.

Například na zakázce  za  200 mio  tedy lze vygenerovat zisk 60 mio bez  toho, že by objektivní znalci  konstatovali jakékoliv předražení zakázky. 

A z  těch  60 mio už lze vydělit zajmavé provize - úplatky :-)

4 0
možnosti

Z84d70e81n71a 43K45o69č15í

17. 8. 2013 22:38

Viděla jsem rozpočty a vyúčtování některých projektů, které byly spolufinancovány ROP z prostředků Evropských fondů. 

Všechny skutečné náklady u těchto projektů byly poloviční. Takže tam se jednalo o 100 % zisk, protože čerpání s nárokem na finanční příspěvek bylo přesně dle schváleného ( a zároveň i nadneseného ) rozpočtu. !!

3 0
možnosti

J96a42n 37F69r55o26l88í30k

17. 8. 2013 18:01

Procesů s politiky máme více a vždy se můžeme domnívat nakolik je soudní řízení motivováno snahou odstranit politického protivníka. Prvním počinem byla Čunkiáda. Poměrně nechutné divadlo, kde převládal pocit z politického procesu. Druhým byla Bártyáda. Tam se soudce snížil k medializaci a v soudní síni se přetřásaly politické praktiky bez vazby na Bártův "zločin". Nikdo mě nevymluví, že Šlachta-Ištván nejednali na politickou objednávku. Zejména zabavení peněz a zlata, které nijak nesouviselo s třemi bývalými poslanci je pro mne dostatečným důkazem. Ratha se jistě rádi zbaví jak jeho političtí protivníci tak i spolustraníci. A on jist si svojí mocí zapomněl na praktiky, které tak dobře uplatňovala rodná strana jeho otce. Poskytl důkaz a jediná jeho obhajoba i jeho příznivců je, že kradou všichni. Kauza Rath není nejvýznamnější. Je jen jednou v řadě, která začala někde u Čunka.

4 0
možnosti

S tím jsem schopná souhlasit. Pamatuji si ty kauzy dobře, ale nevzpomínám na ně ráda.

0 0
možnosti

Osobně se domnívám, že jde o uměle natahovaný proces, stojící na reálných základech provinění obžalovaných. Celé to vygraduje v předvečer voleb. Ukáže se skutečný stav rozkrádání krajů oranžovými hejtmany, kteří odvedli sta miliony stranické kase a ČSSD možná ztratí 2% nebude tak mít 30%,  ale "jen 28 % a i tak drtivě vyhraje volby. Mezi tím Rusnokova vláda v demisi dokončí kompletní výměnu ministerských struktur, moc výkonná i legislativní bude v rukou levice-SPOZu. Posléze bude pan dr.Ráth omilostněn, budou mu vyplaceny milionové reparace a svědkyně Salačová skončí na doživotí v base. O korupci se úplně přestane psát, neboť ve vítězné levicové vládní koalici bude mimo ČSSD a SPOZu také majitel většiny periodik, Babiš. Veřejnoprávní Tv dokončí očistu, kterou začala  s Drtinovou. Světová krize skončí, neboť veškerá média budou psát opak dneška, tedy že je nutné utrácet a nebudou lidi strašit zhroucením ekonomiky, která bude trvale růst díky masivnímu zadlužování. Bruselští socialisté postaví tiskárnu cenin,  aby se mohli bez omezení tisknout Eura a byla všeho hojnost.  Konečně bude klid na práci. Čest.

5 0
možnosti

Úžasně jste to napsal. :-)

2 0
možnosti