Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Proč tak chmurně a pesimisticky?

0 0
možnosti
Foto

Paní Ireno, jako vždy velmi citlivá úvaha a jsem rád, že mohu dátR^. Váše závěrečné věty o pokoře, důstojnosti a krátkosti života bych tesal do kamene. Hezké dny přeji.V

0 0
možnosti

Uvahy, ktere stoji za precteni. Karma.

0 0
možnosti

Paní Ireno, velmi si Vás vážím, ale co nemohu u Vás pochopit je snaha pořád se montovat světu a společnostem do života.V tom je největší neštěstí a utrpení. Další zajímavost je v chování lidí jež po nějaké životní události se dají na "duchovní" cestu.

Jejich první přístup po určitém nabití poznání z knih radit všem a snažit se napravovat společnost, protože já to tak vnímám a cítím. Zákony jež stvořily lidskou společnost zde byly daleko dříve a mluví o něčem jiném. Za prvé většina populace jsou příslušníky lidského druhu jež funguje na prastaré instinktivní a sociální platformě vědomí, jako každý vyspělejší savec. Tato platforma přináší toto chování, mužský a ženský projev, agresivitu, majetnictví, ovládání, rodiny, kmen, společnost, hierarchii, manipulace, agrese proti odlišnostem a dalším skupinám, ochranářství, podřízenost, duchovnost, náboženství, státnost  ... . Je to instinktivní a poplatné všem a tak je mozek naprogramován. Zde je ukrytá moc nad světem a dnešní i minulý stav... .

Z pozice planety jsme vlastně jeden z mnoha živočišných ekosystémů jež dobře plní svoji naturální povahu a potřebu, evoluci.K tomu aby se rozvinulo lidské vědomí, osobnost, charakter je zde potřeba interakce s okolím poznávání nespočtu lidského chování. Proto je zde potřeba aby se takto svět přirozeně choval, jinak zakrníme... . Pak je tu latentní dispozice k sofistikovanější práci s realitou jež vytváří vyšší přidanou hodnotu člověka a tou je duševnost duševenství, schopnost na pozici intelektu a intuice pracovat komplexněji s ději a skutečnostmi. Tato schopnost není dána všem a aby mohl vzniknout tento projev a prostor pro něj, tak je tu poměr jeden ku 10 tisíc lidí. Zde je to opět zákon evoluce.Příroda aby vytvořila nový projev a stav tak tomu potřebuje přirozený výběr a desítky tzv. planých jedinců.

1 1
možnosti

Sama podstata a stav planety je položen na neustále transformaci a změnách. Příroda nám dala pubertu, tedy oddělení se od společnosti a její role a zde už máme jít svoji cestou a nemontovat se ji do života, jako se nemontujeme svým rodičům a nenapravujeme je. Zde musíte poodejít do větší perspektivy kdy chování ve světě má mnoho účelů a nesmí být uniformní, plní zde mnoho úloh které nejsme ani sto zatím dohlédnout.

Naše cesta je odpojit se od společnosti a jejich dogmat a vize světa, zde i dobra a zla, a pokud máme tah tak jít cestou duševnosti - duševenství, jež na psychické úrovni a duševnosti spojuje v rámci intelektu a intuice duálnost světa, mužského a ženského projevu, jež vlastně takto moduluje lidský svět a přináší do něj svoje aspekty. Je to schopnost komplexněji a sofistikovaněji vnímat a chápat děje v delším projevu a čase, jež přináší postupné vnímání přírodních a dalších zákonů a tím pádem naše osvícení i vnitřní ztišení. Navíc už se tolik neprojektujeme do lidského světa, neboť chápeme jeho ekosystém. To je duševnost a duševenství, duchovnost je živočišná a umrtvující. Zde na to nelze jít systémem jako zemědělci v 50 letech kdy z rozmanité krajiny ekosystému vytvořili lány... . Zde je ekosystém háje, remízku, rybníku, louky ... . Nelze takto transformovat lidskou společnost pak upadne do anarchie a neumí si poradit jako ty lány s klimatem a okolím ... .

1 0
možnosti

Nesvatá trojice se jmenuje jinak: Mamon, Chtíč, Moc.

0 0
možnosti