Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I já se přidávám.R^

3 0
možnosti
PV

Milá Mauro, píšete to zcela přesně, nelze než souhlasit.R^ Tady se projevila vaše básnická duše v plné síle. Dík.:-)

3 0
možnosti
PM

P40e55t30r 68M17i51n71k88a

5. 11. 2014 22:51

Je osvěžující zde na blogu číst tak nezaujatý názor podaný s moudrým nadhledem. Děkuji, karmu jsem vám kliknul.

5 0
možnosti
JF(

Konečně něco normálního, střízlivého a praktického v době podivně vzedmutých "pseudovášní", kdy se pro stromy nevidí les! Díky! R^

5 0
možnosti
Foto

V jedné věci máte, paní Ireno, naprosto přesné "zamíření na komoru". Tak, jako tak, je celá tato causa poměrně výrazně přetřásána, plní titulky médií, jsou jí věnovány spousty článků, esejí, komentářů, debat. Jak těmi, kteří jsou výraznými kritiky, tak mezi obhájci.

Při tom všem, jak jste přesně uvedla, zcela zaniká debata nad novinkami v zákonech o DPH, ať už je zavedení třetí sazby DPH, což bude mít za následek významnou změnu i v účetních programech, které umí zpracovávat pouze dvě sazby DPH, tedy i možné prodražení pro všechny plátce DPH, pokud jde o náklady na pořízení software, ale třeba i snahy o zavádění povinnosti zasílat měsíčně evidenci tržeb, či jak to nazývají, což je další výrazná povinnost a další čas pro plátce DPH strávený nad účetnictvím. O nákladech s tím spojených raději nemluvě.

Zanikají i jiné věci. Například sdělení prezidenta pro čínskou televizi, že se jel do Pekingu učit stabilizovat společnost (při pomyšlení na to, jakým způsobem čínské úřady společnost stabilizovaly za posledních 25 let mě dosti mrazí). Uniká nám pro rozvířenou debatu ohledně vulgarismů, které ale bezesporu do úst takto vysoce postaveného představitele státu v oficiálních promluvách nepatří, mnoho dalších informací a sdělení od jedněch i od druhých.

I přesto se však domnívám, že chování naší hlavy státu za celé dosavadní funkční období vykazuje znaky člověka pomstychtivého, zlomyslného, člověka, který se rád poslouchá, ješitného a, dovolím si tvrdit, i skutečně lidsky zlého, arogantního a pro společnost destruktivního.

Každopádně Váš článek je jedním z mála, který je zamyšlením do značné míry nestraným se snahou o pojmenování nejen jevů viditelných, ale především těch, které většina z nás nevnímá, přehlíží, či si je neuvědomuje.

1 3
možnosti
IA

Děkuji Vám, pane Oulický. Jste velmi laskav.

0 0
možnosti
JS

"Snažím se o vlastní a nezávislý pohled na problémy současného světa a nemusím mít pravdu."

Z vašeho dnešního článku je to zřejmé, a je osvěžující to číst. Není to žádná opsaná bezduchost. Dobrý večer

6 0
možnosti
JR

J59a94r88a 50R46a96n15k

5. 11. 2014 21:18

;-O....byla to jen slova.....ovsem proletla celym udivenym svetem. Jeste zadny prezident, nebo hlava statu NIKDY  (mozna Idi Amin),  nepronesli lingo ulice/galerky do eteru. Dovedete si predstavit treba anglickou kralovnu, nebo kanclerku Merkelovou, zrejme ani diktator Putin, by se k necemu podobnemu nesnizil.

0 6
možnosti
IA

Těžko říci, jak se tito lidé vyjadřují, já jejich relace neposlouchám. Paní Merkelovou si dokáži představit. Nevím. Díky.R^

2 0
možnosti
Foto

Myslím si něco odlišného, tyto spory o malichernosti nejsou zcela neužitečné, protože sice dejme tomu polarizují společnost, ale tak nějak pouze okrajově. Kvůli třem slovům se vraždit nebudeme navzájem, každý je ihned schopen hodit zpátečku.  Jsou to takové hádky mezi slávisty a sparťany, kteří ovšem potom jsou schopni fandit národnímu družstvu. To rafání zkrátka umožňuje udržovat pohotovost a adrenalin v krvi. Lidi se hádají o blbosti, aby se nemuseli hádat o věci podstatné. A ze všeho nejlepší by bylo, kdybychom vášnivě přeli o to, zda byl Václav zavražděn r. 929, nebo r. 935.

A jaké vášně planuly, když jsme se hádali o rukopisy královedvorský a zelenohorský.

7 0
možnosti
IA

Velmi se mi líbí Váš názor, Děkuji V

1 0
možnosti
MD

Noblesni pristup popisuje nejdrive autora a pak teprve problem, ke kteremu pristupuje. Karma.

7 0
možnosti
IA

V děkuji, ráda Vás "vidím".

0 0
možnosti