Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V minulé "zlé" době bydleli  např. v družstevních bytech zpravidla vlastníci (družstevního podílu), v mém případě byli z jedné fabriky. To byla naprosto jiná situace i neformální tlak chovat se slušně, nedělat brajgl. Dnes kdy vše je "tržní", ubytuji co nejvíc lidí, aby byly z toho větší prachy, navíc každý má reprobedny, do práce ráno se nemusí, to vypadá jak vypadá. Mít dobré sousedy v domě je obrovská deviza. Nikde není nic dokonalé, ale myslím si, že v Německu, Rakousku to dělají přece jen lépe a takové problémy jako u nás nemají.

0 0
možnosti

Dovolím si nesouhlasit s tvrzením, že SVJ nemá právo na informace o nájemnících bytu. Naopak podle nového Občanského zákoníku je vlastník povinen tyto informace sdělit, konkrétně v §1177 se píše " To platí i tehdy, přenechal-li vlastník jednotky byt k užívání jiné osobě; v takovém případě oznámí i jméno a adresu této osoby."

Ale jinak s Vaším blogem bohužel nelze než souhlasit, zrovna tento rok jsem řešil případ takových "nájemníků" a nebylo to v našem domě poprvé. Naštěstí vždy když tato situace u nás nastala, nebyl s vlastníkem bytu problém a nájemní vztah ukončil.

0 0
možnosti

Tak to je fajn, že jste to připomněl. Díky.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS