Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Přeji hezký den,

problém spíše vnímám k necitlivému vnímání ekosystému společnosti, jež vnímáme jako jeden pytel a stav.

Tímto vnímání jsme se připravili o to nejcennější a co by nás dnes mohlo vést složitostí světa.

Tím jsou duševní altruistické osobnosti jež se rekrutují z celého společenského spektra, jež mají cit pro ducha doby, změny, umí motivovat, popsat stav a vytváří přirozené autority ve společnosti a taky silné státníky.

U nás v rámci socialismu následného sociálního inženýrství se společnost  zploštila na jeden stav a do popředí se dostala většinová vrstva jež tvoří onu základnu pyramidy ale nemá v sobě aspekty rozvíjet duševní altruistické hodnoty, čistě je pro svůj píseček, potřeby a potřebuje vést.

Jelikož společnost postrádá onu společenskou diverzitu jež se netvoří ze dne na den ale historicky, nemá jak vůdčí osobnosti tak politiky a vznikl zde  vazalský systém kdy společnost vytváří a chce jen určité chování politiků a samotnou politiku, nejlépe blahobyt a sociální výhody. 

Tato společnost prostě navíc je zvyklá být vedena a chráněna a neumí se postavit na vlastní nohy, což vytváří nesmírnou byrokracii, zákonný systém, systém dohledových úřadů ... .

Právě tento stav společnosti je navíc náchylný na jednoduché řešení a krátkodobé vzplanutí ... . 

Zdravá a funkční společnost nespoléhá toliko na politiky ale  má v sobě velké i menší osobnosti, autority a jež to diskutují a vytváří určité profily ve společnosti a jsou vlastně i garantem pokroku ve společnosti.

Jak to že nemáme dalšího Čapka ... .

0 0
možnosti
Foto

pane Rodene, na druhou stranu přemýšlím, jak by to vypadalo, kdyby tady ten dohledový systém nebyl. Vezmu-li například naše chování v běžném silničním provozu jako příklad.  To není o socialismu, to je o nás. Bohužel občas mám pocit, že pokud nad sebou nemáme bič, jsme zvěř. Nemáme pokoru, nemáme slušnost a nemáme víru. Nám nechybí jen Čapek, nám chybí i mnozí jiní. To enní nesouhlas se vším, co sjte uvedl, v mnohém s Vámi souhlasím.

1 0
možnosti
Foto

Irenko, moc pěkně udělané zamyšlení, dokonce tak pěkně udělané, že ho pošlu dál. Alespon za mě- díky.

1 0
možnosti