Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je to vysoce individuální. Někdo chce pracovat do smrti, jiný dá přednost zálibám. V Praze vždy nějakou práci pro seniora seženete, jinde asi obtížněji. Ale někdo v 70 dělá kotouly, jiný je lazar. Osobně dávám přednost práci a výdělek není zas tak alfa omega. Takže makat v důchodu jen když mi dají "vysoký" plat nepovažuji za převažující požadavek

0 0
možnosti

Jsem v předčasném důchodu, jelikož firma, kde jsem dělal skončila. Vůbec si nestěžuji. Jako spolumajitel výrobního družstva jsem si přišel na slušný peníz. V důchodu už bych si nepřivydělával. Mám čas na různé zajímavé koníčky a činnosti. Užívám si života s manželkou, s pejsky. Jinak problematika, kterou jste otevřela je zajímavá, ale myslím, že vládu ani parlament nezajímá. Mladí mají všude přednost, staří jenom vadí a ukrajují "chlebíček" A zdravím svého oponenta Pavla Dvořáka. Do Trutnova, nebo Turnova. :-)

0 0
možnosti
Foto

Tak kam ho zdravíte? To je setsakra rozdíl.

0 0
možnosti

Trochu historie:

Reformy důchodového systému nebyly vůbec překotné. S reformou (s třemi pilíři) se uvažovalo nejpozději od roku 1992. Bezděkova komise vznikla za vlády ČSSD v roce 2004 a podstatnou část návrhů připravila v letech 2004 a 2005. Se závěry komise souhlasily všechny parlamentní strany, kromě komunistů. Byla připravena její realizace. Před volbami 2006 se parlamentní strany dohodly na memorandu, že v reformě budou po volbách pokračovat, bez ohledu na výsledek voleb. Jenže.... několik hodin před podpisem se sou.. pan Paroubek rozhodl, že vládu sestaví s Marťany - a ti jak známo s druhým pilířem nesouhlasili (viz výše). Tak nejen, že memorandum nepodepsal, ale začal předvolební agitaci proti reformě.

Pak by pan Paroubek odejit. A předsedou se stal nepřipravený pan Sobotka. A na nesmyslné, hloupé propagandě proti reformě postavil celou svoji opoziční kariéru (nějak zapomněl, jak jako ministr financí práci Bezděkovy komise chválil).

Proto reforma dopadla tak, jak dopadla. Pro výhružku, že až jednou budou vládnout, druhý pilíř zruší a peníze zabaví.

Za neúspěch je zodpovědná populistická, nezodpovědná, krátkodobá, sebestředná politika ČSSD jako celku a jeho špiček jmenovitě. Poznáte to - až se místo důchodu půjdete pást (já snad již v důchodu dožiji). Ostatně takto nezodpovědná je ČSSD společně s ANO i ve vládě.

Jen na okraj: Pamatujete, jaký byl největší argument ČSSD proti 2. pilíři? "Budou z něj profitovat soukromé banky. A bůhví, jestli peníze neprobendí." Všimla jste si, že stejná ČSSD začala intenzivně podporovat 3. pilíř? A náhle soukromé banky nevadí!

Pořád Vás ještě nenapadá, jak účelový (a k voličům podlý) byl postoj ČSSD????

1 2
možnosti

Vážení pánové Svobodo a Salajko. Vy myslíte, že se fakta dají změnit záporným kliknutím? Nebo něco z uvedeného není pravdivé? Co, prosím pěkně???

0 0
možnosti
Foto

Ano, budoucnost patří seniorům! Aneb - ještě jsme tady!

VV a PF2016

1 0
možnosti

Jo, jo.

Už zhruba před půldruha stoletím kdosi pronesl, že "odcházející generace je přesvědčena, že s ní odchází to lepší, zatím co nastupující generace je přesvědčena, že s ní to nejlepší teprve přichází". A je to dobře - bez toho by nebylo vývoje.

Pokud firmy mají takové šéfy, kteří dají přednost nižšímu platu lempla před platem kvalifikovaného, tak samozřejmě upadají. Jenže neupadá většina. A rodí se jich víc, než kolik zaniká. (Mimochodem: ani úpadek nemusí /a neměl by/ znamenat zánik firmy.)

V zahraničí nabízí jiné platy? Jen v některém státě. A nikde v tom, které bylo 50 let devastováno nesmyslnou ideologií. (Pokud nevěříte: ve SRN je ve východních zemích doposud úroveň 80% ve srovnání s původními zeměmi - a to byla do této oblasti zasílána masivní podpora.)

Jistě by všichni měli mít dvojnásobný plat - jenže to by, při stávající úrovni produktivity, stouply dvojnásobně ceny (neboť by poklesla hodnota koruny).

0 0
možnosti
Foto

Mlácení prázdné slámy. Článek je kávový monolog bez reálného obsahu. Náznaky důchodové reformy z let 2009-11 byly naopak prvním reálným pokusem o řešení.

Německé platy jsou pěkné, ale žádná vláda nám je nepřičaruje. Nakonec vláda ani není schopná a příslušná situaci řešit. 80% tohoto problému si musí vyřešit každý sám, případně v rámci rodiny.

1 1
možnosti

Jsem už důchodce a smím si v ČR přivydělat 10 000 měsíčně, tak asi radši nebudu dělat nic... Ale kdybychom měli německé platy - šel bych tak za 50 000 měsíčně třeba i k tomu stroji. :-)

0 1
možnosti

Z čeho, prosím pěkně, plyne, že si smíte přivydělat jen 10 tisíc Kč? Co je to za nesmysl. Na druhou stranu 10 táců ke zhruba stejně velkému důchodu není marné

2 0
možnosti