Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Evropská unie v této podobě nem ůže přežít. To je věc jasná.

1 0
možnosti

Vzdycky nakonec vsecky prirodni zakony vyhraji. Silnejsi pokori slabsiho.

Zapadni civilizace je na rozkladu protoze ze zapadniho muze se stal Metrosexual ktery se o sebe stara vic nez zena. Zeny na zapade vyhraly svoji rovnopravnost ale za jakou cenu? Rodiny se nezakladaji, homosexualita se propaguje a pritom dnesni muz uz ani zeny nepritahuje.

Priroda prikazuje ze samici pritahuje silny a agresivni muz ( at to chteji zeny priznat nebo ne.) Ktery ochrani ji a jeji deti.

To vse znamena ze agresivnejsi Migranti se budou vice a vice prosazovat.

Rim padnul a tez byli lide kteri tomu nechteli verit.

2 0
možnosti

Dnes se odehrávají vrcholy procesů jež začaly v 1 světové válce. 1 znamenal emancipaci žen a nakonec volební právo. 2 válka přinesla velké množství padlých mužů a ženy je musely nahradit a tím se společnost postupně feminizovala.

Doposud mužský svět byznysu a politiky se otvírál a otevřel ženám a po roce 2000, zde je snaha o pozitivní diskriminaci, tak aby ženy měly lepší zastoupení jak v byznysu tak v politice.

Od šedesátých let navíc nastal nárůst neúplných rodin a postupně se oslaboval mužský vzor.

Ženská mentalita je dnes hodně odražena v chování jak EU, tak v mladé generaci lidí. Je ochranářská, stereotypní, uzavřená do kruhu, pečující a nemá ráda velké změny a řešení.

Tím nastoupila doba sociální humanizace společnosti a je zde angažována politika dát všem to nejlepší s tím, že to bude ku jejich duševnímu a intelektuálnímu prospěchu.

Dnes se ukazuje pravý opak, mladé generaci je umetána cestička životem, nemá zakušené hodnoty a "boj" o místo ve společnosti, je naivní a vnímá svět jako velkou rodinu, nikoliv jako ekosystém různých civilizací a evolucí lidského druhu.

Ten druhý začal po 1 válce a znamenal masivní vstup části společnosti jež nemá velké životní duchovní a duševní ambice, ale tvoří základnu a životnost společnosti. V Římě se jim dával chléb a hry ... .

Po Evropě se začalo postupně zavádět všeobecné volební právo a došlo k převážení určitou skupinou rovnováhu společnosti a nástup ideologií. Ve 20 letech to byl komunismus, v 30 letech fašismus a nakonec stalinistický komunismus a další světové totality.

Nakonec tato většina sama systém komunismu rozložila, neboť vytlačila ze svého středu duševní a duchovní tvůrčí jádro společnosti a nahradila je ideologií a jednou stranou. Na západě to byly odbory na východě Moskva... .

1 0
možnosti

Proto se po roce 89 nedaří restart ekosystému společnosti a dodnes nemám duševní osvícené a zkušené velké osobnosti, nový vyvažující střed společnosti.

Tímto se zde setkaly dva proudy a hodně tlumí vývoj společnosti, jež je hodně kolektivní, sociální a rovnostářská.

Okolní svět a ostatní civilizace ale jsou čistě mužské a to ve dvou stavech, "vyspělejší" kde vládne ego, tak je vládce a totalita a kde vládne příroda tak je duchovenstvo a náboženství.

Tím se dostává do střetu s Evropskou civilizací jež aktuálně poznává ženský vliv na správu společnosti a v určité fázi popírá mužský dosavadní svět tak aby nabyla sebejistoty.

To má přesně aspekty jež vnímáme v okolních zemích a postačí si udělat vlastní porůzkum kde je ženské politické zastopení.

V této fázi "popření" mužského dosavadního světa, to přináší i určitý totalitní projev a tím je korektnost a autocenzura, jež nakonec brání tak jako v Kolíně nad Rýnem místnímu veliteli zasáhnout ... . Dnes to doslova dusí Německou společnost.

Dříve Evropská civilizace stála na jedné a to mužské noze a dnes do toho vstupuje druhá noha a to ženský fenomén.

Nikdy dříve to nebylo takto možné a tudíž ani vlastně neznáme jaký vliv a dopady to má na naší společnost-ti

Jediným zrcadlem je zde uprchlická krize a chování okolního ( mužského ) světa jež považuje Evropu z tohoto hlediska jako kacířskou a oslabenou.

Dnes je namístě rozpoznat a změnit negativní projevy a to se teď za pochodu učíme a je zde velká setrvačnost.Vzor je zde Merkelová ... .

1 0
možnosti

Prosim vas opravdu si myslite ze malicky statecek s 10 miliony obyvatel ma nejakou suverenitu?

1 0
možnosti

Jistě že ano. Ve smyslu SmlVouvy o EU.

0 0
možnosti
Foto

Prvé, čo mi udrelo do očí bolo, že mi tak trochu chýba zmienka o boji o investitúru. Ten vyvrcholil podriadením sa panovníka pápežovi, ale na druhej strane bola prvý krát oddelená svetská a štátna moc (aspoň formálne). To pokiaľ viem nemá precedens. K ničomu takému nedošlo ani v antike, ani v iných civilizačných okruhoch. Spoločnosť takto nabrala smer k sekulárnemu štátu.

V stredoveku bola podpísaná Magna charta, ktorá stanovila, že panovník nestojí nad zákonom. Takisto vznikol parlament (kvôli peniazom, samozrejme :-)).

Východ Európy šiel trochu inou cestou. :-)

Je zaujímavé, aký obrovský vplyv na vývoj v západnej, aj východnej Európe mali napr. Vikingovia.

Samozrejme dejiny boli plné zvratov, náhod a neovplyvňovali ich len ľudia. Stačilo, že by napr. matka príroda zafungovala trošičku inak a boli by sme úplne inde.

Inak po zbežnom prečítaní som musel dať karmu. Podrobnejší rozbor by bol na seriál, alebo knihu. :-)

0 0
možnosti

To bude v dalším díle, já jsem se neodvážila opravdu jít tak hluboko, protože většina lidí by to nepochopila. A to je spíš pojednání o státovědě a vývoji suverenity státu - zatím do církevních dějin

:-) nemám odvahu sáhnout.

0 0
možnosti