Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nezapoměla jste na to, co musí předcházet tomu, než si "vlk lehne vedle beránka"?

Nejdříve musí vypučit - přijít ratolest z pahylu Jesse a zabít násilníka holí svých úst, usmrtit bezbožného dechem svých rtů.

Už se něco z toho stalo? Ne. Takže dnešní EU je pouze jedna ze zkoušek falešného spasitele.

0 0
možnosti

Pane Siemko, srdečně Vás zdravím. Myslím, že když pohlédneme do dějin nazpět, že rozhodně v Evropě k jistým projevům došlo, o kterých píšete. A myslím, že přichází ta pravá doba. To je má víra a přesvědčení.

0 0
možnosti

Neskutečně dobře napsáno. Evropa se musí spojit, pokud nechce ztratit na významu a o všechny ty fundamentální hodnoty přijít. Potřebujeme ale následovaníhodné šamany, kteří vidí do budoucna a nejen k vrátkům vlastního chlíva.

1 0
možnosti

Dobrý den, myslím, že těch šamanů, o kterých hovoříte není málo, jen jim lidé nenaslouchají a spíš se pídí po opačných tendencích a zpětně je vyhodnocují, což je opačný pohled.

0 0
možnosti

EU je nereformovatelna. Je presne takova, jak JI jeji 'konstrukteri' naplanovali. Podle toho vytvorili i prostor pro vznik realizacniho tymu, ktery postupuje presne podle planu. Samovolne ci rizene. Tot zaklad, ktery je potreba pochopit a z neho vychazet pri dalsich uvahach 'jak dal'..

1 0
možnosti

Dobrý den, já si myslím, že chyba není ani tak v projektu, jako v chování a jednání lidí. Stačí, to je můj názor, vrátit státům plnou svobodu v rozhodování a svobodu v diskusi o společné věci.

0 0
možnosti

Co dnes Evropským společnostem chybí je vize a energie. Snaha vytvořit sociálně spravedlivou společnost, vedla k paradoxu a to utlumení vyšší přidané hodnoty člověka, tím že sňala z lidí určitou odpovědnost za svůj život a životy dalších a vlastně jen konzumují sociální potřeby a vytvářejí vlastní politickou poptávku.

Společnosti jsou doslova impotentní, byrokratické uzavřená v učitém politickém myšlenkovém skanzenu.

Reformu tedy nemá kdo vybudit, neboť společnosti vytlačili ze svého prostředí prostor pro růst silných osvícených, kulturních osobností, vizionářů, jež vlastně vytvářejí onu vyšší hodnotu a energii společenství.

Jediný atak je zde z vnějšku, uprachlická krize, Rusko, Blízký východ, Afrika ... . Poslední roky-ky ukazují na celkovou impotenci, kde kolektivní rozhodování a skanzen politických důchodců je ... .

Společnost na tom není taky lépe, slyší jen na určitá hesla a hledá určité vůdce, respketive sama vytváří poptávku, kterou je snadné uchopit a pracovat s ní, ale vesměs v nežádoucím směru.

Evropská civilizace prostě potřebuje obrodit a projít dalším tvrdým křtem, jež v lidech obnoví základní instinkty, hodnoty a samostatnost.

Společnost by se měla vrátit k principu zásluhovosti pro společnost a více nechat na lidech jejich odpovědnost za svůj život a životy ostatních.

Člověk od přírody je vybaven potřebou interakcí a tím si vytvářet životní zkušenosti a moudrost.

Je to odvěký až fatální problematický pohled na společnost, kdy do ní neustále promítáme otcovské a mateřské vychovávací instinkty a nechápeme její vyšší smysl a komplexnost celého ekosystému, což vyžaduje jiné myšlení, vnímání a cit, pracovat s časovou komplexností, kde vše funguje generačně a je zd eprincip sebeobnovy, kde hrozí ztráta kontinuity ... .

3 0
možnosti
Foto

Záleží na úhlu pohledu, které otázky lze považovat za fundamentální. To není tak úplně samozřejmé.

1 0
možnosti

To není, je jich celá řada. Hezkou neděli, pane Řezník.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS