Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vazena pani. Mnoho slov a zadny konkretni nazor. Demokracie potrebuje 'demokraticky' rad, aby byla ucinna. Rad, ktery urcuje rozdeleni moci. Rad, ktery nam zarucuje, ze obcane svoji volbou, dosadi do kazde casti moci sveho zastupce. Podle nejlepsi koncepce organizace statu, jsou tri 'pilire' moci. Vykona, to je vlada, zakonodarna, to jsou obe komory (Snemovna a Senat) a justicni, to jsou soudy.

Zde CR ma hodne co dohanet. Dokud nevymiti volbu 'bublin' (stran) a nenahradi tento system volbou osoby, da timto 'koalicni smlouvu' mimo zakon, nedovoli vladnim cinitelum sedet (byt zvolen nebo dosazen) na dvou 'zidlich' (nebo na vice, viz pan Hasek) a poslanci ci senatori budou hlasovat podle SVEHO presvedceni a pod. nase demokracie se bude stale potykat s nedostatky, ktere ovlivnuji spokojenost obcanu s vedenim CR. To je v kostce muj pohled.

Na konec vam, vazena pani, dekuji za vas clanek. Dala jste zensky cit do tohoto problemu. Skoda, ze je malo diskujicich. Diskuze na toto thema pred volbami v pristim roce, je uzitecna.

0 0
možnosti

Ano, máte pravdu, ale já jsem se v tomto tématu nechtěla zabývat státovědou.Přesto Vám děkuji za Váš cenný příspěvek. Mějte se dobře. V

0 0
možnosti
Foto

Velmi zajímavě napsáno a k přemýšlení. R^

2 0
možnosti