Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ČSSD je stranou zbytečnou, neboť vše podstatné, životu prospěšné mají v sobě obsaženy zcela přirozeně bez předsudků všechny volitelné pravicové strany v jejich frakcích. Tato strana svým populismem vede občany k radikalizaci vedoucí ke krizím ve všech svobodně dobrovolných kolektivech. Pokud budeme občany skutečně vychovávat a vzdělávat potom bude každý člověk přirozenou soutěž podporovat a lidská závist, vedoucí k zániku všeho živého, by pominula a společnost by zcela přirozeně dosáhla rovnosti po které tato strana populisticky volá. Soutěž je tou skutečnou nezpochybnitelnou rovností. Rovnosti se nelze přiblížit žádnou důmyslně skrytou loupeží prohlédnutou vlastní prací a zodpovědností.

3 1
možnosti

Děkuji za připomínku, ke které se přikláním.

0 0
možnosti

V popředí zájmu je člověk a rodina? A proč se tedy vedení ČSSD tohoto principu nedrží. Ve skutečnosti hájí a řídí se zájmy vlivných podnikatelských lobbystů (Pokorný, Škoda Transportation,...), zametá po koberec vyšetřované kauzy korupce a propojení se šedou zónou ekonomiky. Místo podpory rodiny, seniorů, podporuje ekonomické migranty, místo člověka - občana Čr podporuje ekonomickou migraci a migranty. Sobotka a spol jen a jen koukají, jak se zalíbit Bruselu, aby po skončení kariéry zde v ČR získali za "zásluhy" ničení vlastního státu a občanů nějaké to korýtko v nevolených EU strukturách.

Jaký nový program? - Jako, že by si kapři začali vypouštět rybník?!

2 0
možnosti

To právě popisuji, proč se toho nedrží.Pokud nezmění směr, lidé je volit nebudou, protože jiný politický subjekt tento směr klidně nahradí. Je to přeci o zaměření programů.R^

1 0
možnosti

Ve straně se lidé sdružují na základě společného programu, společného cíle a metod, jak ho dosáhnout. Změní-li strana svůj program, půjde už vlastně o jinou stranu pod stejným názvem. Změnit program "shora" a očekávat, že členové okamžitě změní svůj názor a pohled na svět, mění demokracii v diktaturu.

Výhodu mají v této věci strany typu ANO, které v zásadě politický program nemají a fungujují především jako mocenský aparát konkrétní osoby (oligarchy, chcete-li), případně jako výtah k moci bez nutnosti jakkoli definovat svůj politický názor. Zdá se, že voliči dnes preferují tento přístup (zvolte mě, protože chci), před jasně definovaným programem, se kterým by se měl volič pracně seznámit...

3 0
možnosti

p. Vidlák souhlas s Vámi, snad doplním. Volebním tahákem ANO je nasliněný prst veřejného mínění + opožděná reakce na cokoliv. (např., Dnes středa, kdy reakce na vítězství DT USA) ... Evidentní rady renomovaní firmy nesou svůj úspěch. K tomu troška osvědčeného, zabrnkání na závist - EET a výsledek je zde. Problémem je, že již z toho vniká nová Národní fronta - K. Čapek opět zde - Dort pejska a kočičky Staro filosofie opět slaví úspěch - Myšlenka není ničím - HNUTÍ je vším ! Zabírá to ... :-)

1 0
možnosti

Při řešení jakéhokoliv společenského problému-nejprve otázka - "Jsou si lidé rovni" ?

Potom asi - Jako lidé bezesporu, ale ta rovnost končí v okamžiku, kdy mají předložit své schopnosti.

Následně kriterií je hora, vzdělaní-nevzdělaní, mladí-staří, zdraví-nemocní , pracovití-umní ... Podobně - co je základem základu ? Asi to nepřirozenější - tradiční rodina, (platí pro jakýkoliv režim) .

Pak by se asi dalo očekávat - podpora všeho produktivního a toho hodnotově základního. Produktivní musí cosi vyprodukovat - část jim sebrat a podpořit ty zbylé.

Nelíbí se to, ale je to v pořádku, i zdravý bude nemocný, mladý zestárne, důchod.

Celý problém ovšem je - určit míru rozumnosti ... !

ČSSD se vrhla tak vehementně do konání dobra, tak že sociální stát se stal pro mnohé vlastně živnostenským poměrem způsobu života a ve svém NÁROKOVÉM důsledku přirozenost rodiny ničí ! Jde to neuvěřitelných extremů, kdy pojem samoživitelka se stává osou volebního programu, tahákem má být otec na mateřské dovolené i já samotný se dozvídám, že na stará kolena mám platit alimenty , nové dítě ale nemaje !

Základním prvkem přidělování blaha je pak obrovská nákladnost, výdaje bez přičinění - Opět - tenká hranice mezi solidaritou a vykořisťováním ! Na závěr bonbonek - hesla - Dáme Stát do pořádku, (ale vlastní chalupu, (Lihového domu), si ani uhlídat nedokážeme) !

2 0
možnosti

Ano, sáhli na rodinu a to je také jedna z příčin toho debaklu. Oni asi vládli skrze neziskovky, místo vlastním přičiněním.

1 0
možnosti

Socialisticke mysleni!!! Na vsechny ty programy potrebujete penize a hlavne dobre obcany, kteri nekradou. Penize odrete se vsech pracujicich a rozdelite mezi vsechny, tedy i ty, kteri nicim neprispeli. A udelate to DIKTATEM. Pripocitam-li take vase opomenuti nezit 'nad pomery', nevim kde je vase vize splatit narodni dluh. .

Nejhorsi v systemu vedeni statu ktery mame v CR, zadna strana nikdy nebude mit nadpolovicni vetsinu. Nastane 'handrkovani' o KOALICNI smlouve. Dnes mate 3 partnery. Priste muze jich byt vice. Delte s poctem koalicnich partneru vas program a vyjde vam presne kolik toho 'dobreho' muzete splnit.

Uboha damo. Az se postavite celem k problemum a nebudete snit, teprve vase strana bude ta, kterou Ladislav Zapotocky zakladal.

To jsem jen ve zkratce nastinil co me na vasi strane vadi, proc ji nemohu v teto podobe volit. Mejte hezky den.

2 0
možnosti

Pardon asi ve mně mýlíte, nejsem z ČSSD ani z jiné podobné strany.

0 0
možnosti

Jak známo, s příchodem sociální demokracie nastává období největších asociálností.

4 0
možnosti