Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SK

Měl jsem panickou poruchu v levelu neslučitelným s životem...vždycky je cesta http://stanislavkunc.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=574195

1 0
možnosti
Foto

I41v23a51n 78M76a92r71e93k

1. 2. 2017 18:07

Tak p.Aghová. Warfarin už beru 6 let . Mám stejou diagnózu jako Vy. Své lékařce jsem řekl , že se nemíním v ničem omezovat , zvláště ne v konzumaci ovoce a zeleniny (vyhýbám se jen listové zelenině) . Jinak nechal jsem se objednat k hematoložce, protože chci přejít na jiné léky. Náhrada za Warfarin existuje (Xarelto a Pradaxa) ,nemají takové vedlejší účinky jako vzpomínaný "jed na krysy" a není u nich ani omezení ve stravě. Tak jsem zvědavý, jak u p.hematoložky dopadnu. Mějte se hezky . R^

1 0
možnosti
JB

Přečetla jsem si indikace u obou léků, co zmiňujete, pro maminku by se nehodily, je to právě na vaši diagnózu, a četla jsem, že se oba používaly zejména u ortopedických operací. V článcích u obou se zmiňují výhody, které mají proti warfarinu. Maminka bere Eliquis, je hodně drahý, naštěstí pan doktor měl možnost vyjednat, že ho mamka bez doplatku, ostatně u Pradaxy jsem také zahlédla, že rozšíření brání vysoká cena léku. Tak snad se vám také povede přechod na jiný lék. Maminka prostě warfarin nesnesla. Hodně zdraví R^.

0 0
možnosti
JB

Když vloni na velikonoční neděli odvezla moji maminku houkačka rovnou na jipku, se srdečním selháním a edémem plic, byl to totální šok. Maminka se z toho naštěstí dostala, ale mezitím absolvovala ještě selhání ledvin od špatného dávkování léků ( předepsal lékař, mamka brala podle předpisu), a jednu nepovedou katetrizaci, když až po nabodnutí tepny zjistili, že dál nelze, protože nezkontrolovali - nebo pozdě - ty hodnoty, které měly být kolem 1, mamka měla skoro 8. To ředění, co se zjišťuje Quickem, prostě krev byla warfarinem moc naředěná, a maminka mohla na stole vykrvácet. Děs. Dávkování i sílu warfarinu snížili na polovinu, přesto maminku jako vedlejší účinek začala šíleně svědit kůže, pak praskat, a třeba na nohách se jí loupaly celé cáry. Naštěstí - opět - náš kardiolog poznal, že je to od warfarinu, a zařídil přechod na jiný lék. Šíleně drahý, naštěstí vyřídil, že doplatek není nutný, kde se vůbec nemusí hlídat hladina Quickem, a není problém jíst klidně i zelené potraviny. Takže jiný lék existuje. Jen třeba váš lékař na to nemá tabulky a a vypsání receptu by bylo k jeho tíži. Mají, myslím, nějaké stropy, a hlídají si to, je to složité.

0 0
možnosti
IA

No já jsem ho snášela dobře a neměla jsem tak vážný stav, jako vaše maminka, jen tromb v žíle. Přeji Vaší mamince plné uzdravení.

0 0
možnosti