Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jelikož mám letité zkušenosti, tak Vám zkusím odpovědět.

Dle mých soukromých zjištění / a nejen mých/, je přibližně 80% zákroků na tzv pohotovosti zcela zbytečných. Jde o lidi, kteří přes den - tedy v ordinačních hodinách svých lékařů - "nemají čas", jde o neukázněné jedince, kteří vědí, že mají nabouraný žlučník a přesto se narvou majonézou na řízku. Jde o lidi, kteří zjistí teplotu 37,9 st.C a mají pocit, že do hodiny umřou.

Opravdu nemám pocit, že pokud někoho bolí záda z toho, že celý den pracoval na zahradě a tahal větve a v noci jej bolí záda - tak aby se dostavil v půl třetí ráno na injekci.

Je to dáno tím, že je nemocným vtloukáno do hlavy, že je tady zdravotnictví zadarmo a pro každého, kdy si vzpomene.

Záchranná služba jezdí k banalitám, pak třeba chybí u opravdu závažného stavu.

Donedávna byl plat za hodinu této řehole nižší, než u kopáčů z Ukrajiny. Pak se nelze divit, že pro lékaře nebyla tato služba atraktivní a to i s ohledem na to, že po jejím skončení - tedy v 7.00 hod ráno - klusal do své ordinace pracovat dalších 6-8 hodin.

Až bude tato služba řádně zpoplatněna - ne tedy směšná stovka - ale třeba jako zámečník, který Vám přijede otevřít dveře domu v 1.00 hod a vezme si za to odpovídající plat, pak nejspíše nastane jistá žádoucí rovnováha mezi poptávkou a nabídkou.

Dnes slouží vozy RZP jako luxusní taxík převozu do nemocnice. Tam po zjištění banality /která je zřejmá jak nemocnému tak i lékaři/ si tito "nemocní" drze vyžadují zpětný odvoz domů. A nejde o ojedinělé případy.

2 0
možnosti

S poplatkem za pohotovost opravdu souhlasím a měl by být vyšší. Já mám zase osobní zkušenost, snad se to dá napsat, aniž na sebe příliš prozradil, občas mne přepadne tachykardie, ze sekundy na sekundu. Chvíli, někdy i pár hodin čekám, jelikož ona obvykle zase sama přejde, ale někdy nepřejde. Pak se mi ještě na pohotovostním oddělení udělá dobře jelikož mi dají jakousi kapačku a chci poděkovat, zaplatit a odejít. Jenže oni mne nechtějí pustit, že mne musí pozorovat, ikdyž v ten moment už mám vše v pořádku od EKG přes tlak až po frekvenci tepu. Další příhoda může přijít klidně až za rok. Takže musím podepisovat reverzy, lékařům se to nelíbí a nemají mne rádi. Kdo to nezažil nepochopí.

1 0
možnosti

Ti obvoďáci, nebo jak se říká všeobecní lékaři se brání oprávněně. Jejich úkolem není řešit náhlé problémy, jejich úkolem je řešit běžné problémy svých pacientů. Pokud si nejsou naprosto jistí, odešlou pacienta ke specialistovi. Moc tam nechodím a ani nechci dělat někomu reklamu, ale můj obvodní lékař je opravdu dobrý, dokáže léčit i pouhým slovem. Musí to být člověk podobný třeba faráři, tak proč by měl sloužit nějaké pohotovosti? Celý den má nabitou ordinaci. Od toho jsou tady jiní, pokud jde skutečně o život. Mně už o život šlo, ale obrátil jsem se na záchranku, na Filipínách mne dokonce vezli v americkém Jeepu a na tricyklu.

3 0
možnosti

Samozřejmě, že se brání oprávněně, protože nemají dost pravomocí a jejich odpovědnost je veliká.

0 0
možnosti